Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 26 Σεπ 2020
Ανοχή και καταστολή. Δυο ειδήσεις, ένα συμπέρασμα.
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Δώστε βάση στις παρακάτω δυο χθεσινές ειδήσεις. Με την πρώτη ανάγνωση κάποιος θα έλεγε ότι είναι εντελώς άσχετες μεταξύ τους. Στην ουσία όμως αποτελούν μια εικόνα από ένα βασικό πυλώνα της νεοδημοκρατικής αντίληψης περί "κανονικότητας".Κι αυτός συνοψίζεται στο εξής:
Ανοχή αν όχι παρότρυνση σε ρατσιστικές - φασιστικές αντιδράσεις "Ελληναράδων", ξύλο και άγρια καταστολή, σε όποιον η κυβέρνηση θεωρεί πολιτικό της αντίπαλο ο οποίος μάλιστα κατεβαίνει στους δρόμους διαδηλώνει και διεκδικεί.

Για τους "καμένους πατριώτες" των Βούρλων που θεώρησαν "εχθρούς" τους 39 παιδάκια και ανέβηκαν στα "κάγκελα" για να μην "αλλοιωθεί", απ' την παρουσία τους, ο "πολιτισμός" τους, αναφερθήκαμε σε προηγούμενο κείμενο

Οι ίδιοι κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις τους προχώρησαν και σε μια άλλη ενέργεια. "Έκλεισαν τα διόδια της Αγίας Τριάδας  διαμαρτυρόμενοι για τους πρόσφυγες", όπως μας ενημερώνει ιστοσελίδα της Λαμίας. Στο ρεπορτάζ διαβάζουμε: "Σε κλείσιμο της εθνικής οδού Λαμίας- Αθηνών στο ύψος των διοδίων της Αγίας Τριάδας προχώρησαν το απόγευμα της Παρασκευής (25/9) λίγο μετά τις 4:00 οι κάτοικοι των Καμένων Βούρλων αντιδρώντας στην προσωρινή εγκατάσταση ασυνόδευτων παιδιών σε ξενοδοχείο της Λουτρόπολης. Οι συγκεντρωμένοι έκλεισαν για 45΄περίπου λεπτά και τα δυο ρεύματα και προς Αθήνα και προς Λαμία αφήνοντας ανοιχτά δύο διόδους μια σε κάθε κατεύθυνση για την κυκλοφορία των οχημάτων .Ωστόσο  δημιουργήθηκαν ουρές από; αυτοκίνητα και στα δύο ρεύματα χωρίς να λείψουν οι μικροεντάσεις".Μια χούφτα, λοιπόν, μισάνθρωπα κοινωνικά αποβράσματα, "έκοψαν" την Ελλάδα στα δυο, κλείνοντας διόδια της Εθνικής οδού, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα.
Μπάτσος δεν υπήρξε ούτε για δείγμα και το μήνυμα που ήθελε να περάσει η κυβέρνηση τους μπατριώτες έγινε αντιληπτό

(Εδώ μια παρένθεση. Μήπως πρέπει να μας προβληματίσει που είναι ανύπαρκτη μια συλλογικότητα -ότι κατεύθυνση και να έχει αυτή, επαναστατική ή αντιεξουσιαστική-  για να κινητοποιήσει άμεσα 100 άτομα και αφήνει αναπάντητες τέτοιες προσβολές απέναντι σε όποιον θέλει να λέγεται Ανθρωπος;),

Πάμε τώρα και στην επόμενη είδηση. Μας την γνωστοποιεί με ηλεκτρονικό μήνυμα που έστειλε στον ιστότοπο μας το .Λαϊκό Μέτωπο Ελλάδας. Αναφέρει την αντιμετώπιση που είχαν οι συγκεντρωμένοι οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ου είχε κάνει το "Συντονιστικό αλληλεγγύης για τους απεργούς πείνας μέχρι θανάτου στην Τουρκία" για συγκέντρωση "Διεθνιστικής αλληλεγγύης, τιμής και αγώνα για τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, που δολοφονήθηκαν από τον ιμπεριαλισμό και το φασισμό στην Τουρκία, στην αντίσταση της απεργίας πείνας μέχρι θανάτου".

Στην χθεσινή, λοιπόν αυτή εκδήλωση εντελώς αναίτια δυνάμεις της καταστολής επιτέθηκαν βάρβαρα στους συγκεντρωμένους και τα αποτελέσματα τα διαβάζουμε στο e-mail που πήραμε:

Το πλήθος 150 ατόμων ξεκινούσε από την πλατεία Συντάγματος, η αστυνομία μας περικύκλωσε και επιτέθηκε με δακρυγόνα και γκλόμπ, χωρίζοντας μας σε δύο τμήματα.

Συνελήφθησαν βίαια και κρατούνται ο Μπαρις Ερκούς (για τον οποίο έγινε γνωστό ότι έχει μώλωπες σε όλο το σώμα), ο Μέτιν Τίκτας, ο Σελάλ Ακγκούν, ο Χασάν Φάρσακ, ο Χούσεϊν Τσακίλ, η Σοφία και  η Κωνσταντίνα

Όλοι οι συλληφθέντες ξυλοκοπήθηκαν από τους αστυνομικούς. Πολλοί από τους συμμετέχοντες στην πορεία τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις, όπως ο Τζελάλ Απκιουν στο πρόσωπο του οποίου εξερράγη δακρυγόνο.

Οι συλληφθέντες προς το παρόν κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα. Η ελληνική κυβέρνηση συνεργαζόμενη με το κράτος της Τουρκίας επιτίθεται στους επαναστάτες. Είναι ανέντιμο οι αγωνιστές να βασανίζονται. Η αξιοπρέπεια μας δεν πτοείται από τα βασανιστήρια.

Ζήτω η Αντίσταση!!!!

Όλοι σήμερα Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στις 11:00 στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Λαϊκό Μέτωπο Ελλάδας

 

Το συμπέρασμα αυτονόητο. Με την κυβέρνηση της αριστείας, οι "Ελληναράδες" μπορούν να σκορπούν ανενόχλητοι το φασιστκό-ρατσιστικό τους δηλητήριο και όταν γουστάρουν έχουν τα περιθώρια να δημιουργούν χαμό, κόβοντας την Ελλάδα στα δύο. Αν όμως κάποιοι αντιφασίστες διαδηλώσουν αναλαμβάνουν τα "παλικάρια" του Χρυσοχοϊδη να τους τουλουμιάσουν στο ξύλο για να επιβάλλουν τον "νόμο και την τάξη". Εξοχα.

 

Υ.Γ: Και για να μην ξεχνιόμαστε: Η Μαρέβα είναι υπέρκομψη..


Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020 | 4:27 π.μ.
πηγη:http://tsak-giorgis.blogspot.com

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου