Στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά του επιθεωρητή του ΟΣΕ και δύο ακόμα σταθμαρχών για την πολύνεκρη μετωπική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, της 28ης Φεβρουαρίου, προχώρησε η Εισαγγελία Λάρισας.

Οι διώξεις ασκήθηκαν κατά του επιθεωρητή του ΟΣΕ που έβαλε στη νυχτερινή βάρδια τον σταθμάρχη της Λάρισας που έχει ήδη προφυλακιστεί, αλλά και κατά δύο σταθμαρχών που όφειλαν να είναι παρόντες ως τις 11 το βράδυ, ωστόσο έφυγαν νωρίτερα από τη βάρδια εγκαταλείποντας το πόστο τους.

Κατά των τριών εργαζομένων ασκήθηκε δίωξη για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και των σωματικών βλαβών, κατά συρροή.

Να σημειωθεί ότι ο 59χρονος σταθμάρχης είχε «δείξει» τα τρία αυτά πρόσωπα στην απολογία του, όπου και επικαλέστηκε αυξημένο φόρτο εργασίας για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, ενώ υποστήριξε ότι έμεινε μόνος του στη βάρδια. 

Στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών είχαν μπει από την πρώτη στιγμή οι βάρδιες των σταθμαρχών στον σταθμό της Λάρισας, από τις οποίες προκύπτει ότι ο σταθμάρχης που προφυλακίστηκε κλήθηκε να καλύψει ρεπό παλαιότερων συναδέλφων του για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Σύμφωνα με το «φύλλο παρουσίας σταθμαρχών στ. Λάρισας – Μεζούρλου, μήνας Φεβρουάριος 2023», ο κατηγορούμενος σταθμάρχης ήταν σε υπηρεσία για πέμπτη συνεχόμενη νύχτα την 28η Φεβρουαρίου. Ο ίδιος απολογούμενος ισχυρίστηκε ότι, με βάση τον κανονισμό της υπηρεσίας, εκείνη τη νύχτα και μέχρι τις 23.00 θα έπρεπε να είναι μαζί του στον χώρο και άλλοι συνάδελφοί του, αλλά αφέθηκε μόνος του. 

Υπενθυμίζεται ότι για την Παρασκευή έχει οριστεί να συγκληθεί η Ολομέλεια των Εφετών της Λάρισας, 21 συνολικά ανώτεροι δικαστικοί, προκειμένου να επιλέξουν τους δύο εφέτες ανακριτές που θα τρέξουν στο εξής τις έρευνες μετά από την πρωτοβουλία αναβάθμισης των ερευνών, που έγινε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο, ο οποίος εποπτεύει από την πρώτη στιγμή τις ανακρίσεις στο σύνολο τους με εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου. 

πηγη: https://tvxs.gr