Νέα στοιχεία για την υπόθεση Μανιαδάκη έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας.

Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» της ΕΡΤ η Κατερίνα Κατή, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Documento», ο Ν. Μανιαδάκης είχε διπλό ρόλο, από τη μία ως σύμβουλος των υπουργών Yγείας και ταυτόχρονα έκανε την δουλειά της Novartis παίρνοντας και δουλειές από την Novartis για τις εταιρείες που είχε.

 

Ειδικότερα, η δημοσιογράφος υποστήριξε ότι «υπάρχουν παραπομπές σε επίσημα έγγραφα που είχαν στην κατοχή τους οι άλλοι μάρτυρες ή βρήκαν οι εισαγγελείς όταν διερεύνησαν το ηλεκτρονικό αρχείο της Novartis, τα οποία καταδεικνύουν πως όταν ο κ. Μανιαδάκης ήταν σύμβουλος υπουργών έπαιρνε πρότζεκτ από την Novartis, προκειμένου να προωθήσει εδώ πολύ ακριβά φάρμακα της φαρμακοβιομηχανίας».

Πιο συγκεκριμένα, η Κ. Κατή ανέφερε ότι: έχει υπόψη της, την παραγγελία άσκησης ποινικής δίωξης εις βάρος του Ν. Μανιαδάκη, η οποία είναι τετρασέλιδη και επιπλέον ότι έχει υπόψη της και «το περιεχόμενο της διάταξης με την οποία του απαγορεύθηκε η έξοδος από την χώρα».

«Στο κατηγορητήριο λοιπόν, οι δικαστές επικαλούνται μαρτυρικές καταθέσεις, οι οποίες αφορούν χρηματικά ποσά – μάλιστα σε ένα συγκεκριμένο ποσό υπάρχει και ημερομηνία».

«Οι εισαγγελείς καταλήγουν ότι με βάση τις ενδείξεις που έχουν αυτός ο άνθρωπος είχε ένα διπλό ρόλο. Από την μία ήταν σύμβουλος κάποιων υπουργών υγείας – τα διαστήματα για τα οποία διώκεται είναι από το 2010 μέχρι το 2012 αν δεν κάνω λάθος κι από 2013 έως 2014 – δούλευε δηλαδή για το δημόσιο καλό. Από την άλλη, έκανε την δουλειά της Novartis και μάλιστα έπαιρνε δουλειές από την Novartis με τις εταιρείες τις οποίες είχε».

 

«Αναφέρεται σε καταθέσεις ότι ο τότε πρόεδρος της Novartis Hellas τον αποκαλούσε Μανεϊδάκη (Money-δάκη), λόγω της πολύ καλής του σχέσης με το χρήμα».

«Όταν είχε επιχειρήσει μέσω τρίτης εταιρείας που δεν ανήκει στον ίδιο, αλλά την χρησιμοποιούσε, να συμβληθεί με την Novartis και να πάρει κι άλλο έργο, ο τότε πρόεδρος είπε όχι άλλη σύμβαση με τον κ. Μανιαδάκη, γιατί ήδη είχε πάρει πολλά χρήματα».

Έτοιμος να απολογηθεί μόλις κληθεί δήλωσε δια του συνηγόρου του στην ανακρίτρια

Εν τω μεταξύ, την ανακρίτρια Διαφθοράς Μαρίνα Μπόζνου που ανέλαβε την δικογραφία σε βάρος του καθηγητή Νίκου Μανιαδάκη, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του, επισκέφθηκε ο συνήγορός του, Θεόδωρος Μαντάς.

Ο Θ. Μαντάς ενημέρωσε την δικαστική λειτουργό, η οποία χειρίζεται και την δικογραφία σε βάρος του πρώην επικεφαλής της ελληνικής Novartis για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας, ότι ο εντολέας του είναι ανά πάσα στιγμή στην διάθεση της Δικαιοσύνης. Ο κατηγορούμενος δια του συνηγόρου του δήλωσε πως είναι απολύτως έτοιμος όποτε κληθεί να απολογηθεί για την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες ο Ν. Μανιαδάκης, που βρίσκεται υπό παρακολούθηση από τις αρχές μετά την, κατά τους Εισαγγελείς Διαφθοράς, προσπάθεια διαφυγής του από την χώρα, επέστρεψε σήμερα με την οικογένειά του και την οικοσκευή τους στο σπίτι που διέμεναν στον Διόνυσο μέχρι την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς οπότε και του απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα ενώ βρισκόταν στο αεροδρόμιο. Η οικογένεια φαίνεται να διέμενε μετά την αφαίρεση της οικοσκευής του σπιτιού στον Διόνυσο, σε φιλικό τους σπίτι.

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν κατά την έρευνα της Αστυνομίας στο σπίτι που φιλοξενείτο ο Νίκος Μανιαδάκης τις τελευταίες μέρες, έχουν ήδη μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών.

Πληροφορίες επίσης από το Εφετείο αναφέρουν πως ο Ν. Μανιαδάκης την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου ζήτησε από την Εισαγγελία Διαφθοράς να άρει τα μέτρα προστασίας του, ενώ φαίνεται να προχώρησε στην έκδοση των εισιτηρίων για το επικείμενο ταξίδι του στην Μαδρίτη 36 ώρες πριν την πτήση τους.

Οι εισαγγελικές Αρχές θεωρούν ότι αυτό ήταν μία κίνηση του Ν. Μανιαδάκη για να καλύψει το επικείμενο ταξίδι της Δευτέρας.

πηγη:https://tvxs.gr