Βίντεο και φωτογραφίες από προσαγωγές στον «σωρό» και τον άγριο ξυλοδαρμό των προσαχθέντων από την αστυνομία μετά την μαζική πορεία για την επέτειο από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου σημειώθηκαν επεισόδια, έρχονται στη δημοσιότητα.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας προχώρησαν σε προσαγωγές τουλάχιστον 50 ατόμων, με 10 από αυτές να μετατρέπονται τελικά σε συλλήψεις. Οι επιχειρήσεις συνεχίστηκαν και η κατάσταση στην περιοχή των Εξαρχείων ήταν τεταμένη μέχρι αργά το βράδυ. 

 

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν να διαλύσουν και τη συγκέντρωση μνήμης στην οδό Τζαβέλλα, το σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών και ρίψεις νερού με την αύρα κατά συγκεντρωμένων, με την ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτική.

Ενδεικτικό της άγριας καταστολής είναι το βίντεο που δείχνει την προσαγωγή μιας κοπέλας που απλώς βρίσκεται στο δρόμο των δυνάμεων των ΜΑΤ, ενώ αποκαλυπτικά είναι και τα βίντεο και οι φωτογραφίες με τον ξυλοδαρμό προσαχθέντων. Μάλιστα σε ένα από αυτά φαίνεται αστυνομικός να χτυπάει έναν νεαρό με τον πυροσβεστήρα. 

· Hibai Arbide Aza · @Hibai_
This girl was just screaming at the cops. No riots were happening. This is the brutal way they have arrested her in Exarcheia Square some minutes ago.
Ενσωματωμένο βίντεο291

484 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό


Marka1 @Marka149133376

Αστυνομικός του και του χτυπάει στο κεφάλι νεαρό με πυροσβεστήρα στο 0:50 δολοφόνοι!
Θελουν νεκρό;
Που το πάνε;

Ενσωματωμένο βίντεο193
259 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Zeynep Namlı