Μαραθώνια αλλά και επεισοδιακή ήταν η κατάθεση του Νίκου Μανιαδάκη στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, καθώς αρκετά υπήρξαν τα σημεία που ο πρώην προστατευόμενος δυσκολεύτηκε να δώσει πειστικές απαντήσεις.

Ένα από τα πλέον καίρια ήταν εκείνο της σχέσης του με το υπουργείο Υγείας επί θητείας Ανδρέα Λοβέρδου, όπου πιάστηκε ανακόλουθος με όσα είχε αναφέρει σε δυο καταθέσεις του προς τους Εισαγγελείς Διαφθοράς, οπου είχε παραδεχτεί ότι είχε διοριστεί σε υψηλόβαθμες θέσεις από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Ν. Πολύζο.

Αντίθετα χθες ο διωκόμενος μάρτυρας διατεινόταν μπροστά ενώπιον της Επιτροπής ότι δεν είχε καμία σχέση με το υπουργείο Υγείας επί θητείας Αν. Λοβέρδου (2010 – 2012), ωστόσο, στις δύο επόμενες καταθέσεις του αναγκάστηκε να ανασκευάσει μετά από πιεστικές ερωτήσεις εκ μέρους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη και Γιάννη Ραγκούση.

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα από την εξέταση του Ν. Μανιαδάκη στην Προανακριτική:

Ραγκούσης: Είπατε ότι δεν συνεργαστήκατε με τον Ανδρέα Λοβέρδο, όμως, υπάρχει απόφαση και την καταθέτουμε ότι είχατε διοριστεί στην επιτροπή που είχε αναλάβει τις συζητήσεις με την τρόικα επί υπουργίας Λοβέρδου. Τι απαντάτε;

(ολιγόλεπτη παύση)

Μανιαδάκης: Ήμουν πρόταση του Σαλμά!

Ραγκούσης: Ως Μανιαδάκης -και όχι ως Αναστασίου που δεν θέλετε να απαντήσετε- καταθέσατε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές ότι την περίοδο 2010- 2011 οριστήκατε επί υπουργίας Λοβέρδου μέλος 11μελούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων. Επίσης, τον Οκτώβριο 2010 οριστήκατε από τον γ.γ. του υπουργείου Υγείας, Νικόλαο Πολύζο, πρόεδρος επιτροπής εμπειρογνωμόνων. Σύμφωνα πάντα με τη δική σας κατάθεση, τον Φεβρουάριο του 2011 οριστήκατε πάλι από τον κ. Πολύζο ως υπεύθυνος για την μηχανοργάνωση των νοσοκομείων.

Μανιαδάκης: Πιέστηκα για να τα πω...

Ιδού και τα επίμαχα έγγραφα της κατάθεσης Μανιαδάκη στους εισαγγελείς Διαφθοράς:

https://tvxs.gr