Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 24 Αύγ 2020
Οι προβλέψεις της καφετζούς και ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός
Κλίκ για μεγέθυνση
 

 

 
 
 


Προβλέψεις χαρτορίχτρας αποδείχτηκαν οι εκτιμήσεις που έκαναν τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής για τον κορονοϊό, κάτι που το παραδέχτηκε έμμεσα ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αθανάσιος Τσακρής, μιλώντας σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Ομόφωνη, σύμφωνη γνώμη των μελών αυτής της επιτροπής επικαλούταν μόλις πριν λίγες μέρες η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, για να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς να υπάρχουν οι συνθήκες που θα εξασφαλίζουν την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Σήμερα με τον ΕΟΠΥ να ανακοινώνει νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων του φονικού ιού.(284 νέες περιπτώσεις, 2 θανάτους και  31 άτομα να νοσηλεύονται διασωληνωμένα), οι επιστήμονες - κυβερνητικά φερέφωνα, της επιτροπής αναδιπλώνονται και άρχισαν να μασάν τα λόγια τους, πάντοτε όμως παραμένοντας προπαγανδιστικές ντουντούκες της κυβέρνησης.

Αφού ο καθηγητής Μικροβιολογίας, κάνει το "κομματικό καθήκον" του, ισχυριζόμενος ότι «χωρίς τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα ο σημερινός αριθμός θα ήταν πολλαπλάσιος», τελικά ψελλίζει ότι  «θα περιμέναμε η κατάσταση να είναι πολύ καλύτερη». 
Πώς θα σου έλεγε η καφετζού όταν διαψεύστηκαν αυτά που σου "διάβασε" στο φλιτζάνι; Κάτι τέτοιο μας είπε και ο κ. καθηγητής.

Πιπίλισε κι αυτός το ποίημα περί "ατομική ευθύνης" ζητώντας "όλοι να βοηθήσουμε να μην υπάρξει κάποια σημαντική αύξηση",  ενώ έκανε λόγο ότι «Αν θα περάσουμε τα 300 κρούσματα ή και ακόμα υψηλότερα νούμερα, τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα, θα πρέπει να προβληματιστούμε  για το πως θα ανοίξουν τα σχολεία, αν θα ανοίξουν και πότε.Τα επιδημιολογικά στοιχεία καταγράφονται και συνεκτιμώνται ώστε οι αποφάσεις να είναι όσο το δυνατόν καλύτερες».

Για μισό ... Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει αποφασίσει γι' αυτό και μάλιστα σήμερα το μεσημέρι η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, δίνει συνέντευξη τύπου για να ανακοινώσει πότε και υπό ποιες συνθήκες θα ξεκινήσει το διδακτικό έτος.

Τι διάολο συντονισμός υπάρχει σ' αυτή την κυβέρνηση; Δεν ξέρει η ακροδεξιά τι ποιεί ποιεί η δεξιά; 

Υπάρχει και το σοβαρό ενδεχόμενο για τον επικεφαλής της κυβέρνησης των "αρίστων" αυτά τα θέματα να θεωρούνται εντελώς δευτερεύοντα και να θεωρεί χάσιμο χρόνου να ασχοληθεί μαζί τους..
Οι προτεραιότητες του πρωθυπουργού είναι διαφορετικές  και θα λέγαμε ψέματα αν ισχυριζόμαστε ότι δεν τον ζηλεύουμε που διαθέτει την δυνατότητα.
Αν πιστέψουμε μάλιστα τα δημοσκοπικά αποτελέσματα η συμπεριφορά και προσωπικότητα του Κ. Μητσοτάκη είναι πλήρως αποδεκτή απ' το εκλογικό σώμα αφού συγκεντρώνει την μεγαλύτερη δημοφιλία απ' ΄πλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Πέρα απ' αυτά όμως, θέλουμε να προσθέσουμε και κάτι άλλο ανεξάρτητο από το κυβερνητικό μπάχαλο και σ' αυτό το θέμα.

Οπως μας ενημερώνει η ειδησεογραφία, στην Ισπανία όπου επικρατούν παρόμοιες συνθήκες με τις δικές μας, όσο αφορά την εκπαιδευτική κοινότητα, οι εκπαιδευτικοί  αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία τον Σεπτέμβρη.
Δάσκαλοι και καθηγητές υποστηρίζουν πως δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον COVID-19 και πιστεύουν πως οι σχολικές αίθουσες θα μετατραπούν σε εστίες μετάδοσης. Τις κινητοποιήσεις ξεκινούν στις 4 Σεπτέμβρη οι νηπιαγωγοί, ενώ στις 8 ακολουθούν δάσκαλοι και καθηγητές. Στις 9 απεργούν οι καθηγητές πανεπιστημίου, ενώ όλες οι βαθμίδες απεργούν στις 10 Σεπτεμβρίου.

Οι "δικές" μας ηγεσίες της ΟΛΜΕ και ΔΟΕ γιατί έχουν πάθει αφωνία; Τα βρίσκουν όλα τέλεια;  Εκτός απ' αυτό όμως, οι ταξικές παρατάξεις που υπάρχουν σ' αυτές τις ομοσπονδίες γιατί δεν τοποθετούνται; (Αν κάποιες το έχουν κάνει και μας διαφεύγει ενημερώστε μας).

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020 | 12:15 π.μ.
πηγη:http://tsak-giorgis.blogspot.com
 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου