Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 20 Απρ 2019
Η σύλληψη Λυκουρέζου, η δολοφονία Ζαφειρόπουλου και τα εκατομμύρια
Κλίκ για μεγέθυνση 

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζουν ο γνωστός ποινικολόγος και ο συνεργάτης του Θεόδωρος Παναγόπουλος.
 

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στο νομικό κόσμο η είδηση της σύλληψης του ποινικολόγου, Αλέξανδρου Λυκουρέζου, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για εμπλοκή με την επονομαζόμενη «μαφία των φυλακών Κορυδαλλού»
Μάλιστα, υπήρξε και αντίδραση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) ο οποίος με ανακοίνωση του... υπενθύμιζε ότι «η ποινική προδικασία είναι μυστική και απαγορεύεται σε οποιονδήποτε να δημοσιοποιεί στοιχεία της δικογραφίας σε τρίτους». 
  • Οι διάλογοι που εμπλέκουν τον Λυκουρέζο στη «μαφία» των φυλακών Κορυδαλλού (vid)
  • Μαφία των Φυλακών: Συνελήφθη ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος (vid)
Σε κάθε περίπτωση από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες του υπέρ-κοριού ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, όπως επίσης και από τις μαρτυρικές καταθέσεις στο πλαίσιο της έρευνας του Ειδικού Εφέτη ΑνακριτήΕυτύχιου Νικόπουλου, προκύπτουν συνεχώς νέα στοιχεία και νέα πρόσωπα που ξεπερνούν κατά πολύ την συμμορία των αδίστακτων Αλβανών ποινικών.
  • Συνελήφθη και δεύτερος δικηγόρος για τη μαφία των φυλακών
  • Προθεσμία για να απολογηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα πήρε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος
Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος θα ενημερωθεί το μεσημέρι της Παρασκευής για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και προετοιμάζει ήδη το νομικό του οπλοστάσιο, ενώ κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος έχουν αποδοθεί και στον συνεργάτη του -επίσης ποινικολόγο- Θεόδωρο Παναγόπουλο
Κοινή δράση Αλβανών ποινικών και δικηγόρων
Σύμφωνα με τα σχετικά δικόγραφα το δέλεαρ για την από κοινού δράση των έγκλειστων Αλβανών ποινικών και των δικηγόρων που εμπλέκονται στην υπόθεση -σύμφωνα τουλάχιστον με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και Εισαγγελία- είναι τα χρήματα που δεν έχουν ακόμη βρεθεί από το σκάνδαλο Energa - Hellas Power. Χρήματα τα οποία φέρεται να έχει «κρύψει» σε τράπεζες του εξωτερικού ο έγκλειστος για την υπόθεση Αριστείδης Φλώρος, τον οποίο -μέσω του συνηγόρου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου- επιχείρησαν, σύμφωνα πάντα με τις Αρχές, να εκβιάσουν οι εμπλεκόμενοι. 
«Όχημα» οι καταθέσεις των Αλβανών ποινικών (σ.σ. η φημισμένη συμμορία του Κλοντιάν Λ.) που υπέδειξαν τον Αριστείδη Φλώρο ως ηθικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας του πρώην νομικού εκπροσώπου του ΛΑΓΗΕ, Γιώργου Αντωνόπουλου, το 2014, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.
Πρόκειται για τον 65χρονο δικηγόρο που πρώτος συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για την υπόθεση της επονομαζόμενης «μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού».
Πεποίθηση των Αρχών είναι ότι οι Αλβανοί ποινικοί ήθελαν να αναγκάσουν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο να πείσει τον πελάτη του Αριστείδη Φλώρο να τους πληρώσει 2 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αλλάξουν τις καταθέσεις τους και να αθωωθεί για την ηθική αυτουργία στο «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος του Γιώργου Αντωνόπουλου. Σε αυτή την κατεύθυνση ασκήθηκαν -σύμφωνα πάντα με τα σχετικά δικόγραφα- πιέσεις στον αδικοχαμένο ποινικολόγο από τους συναδέλφους του που είχαν περάσει στην αντίπερα όχθη και επέμειναν και εκείνοι να ζητούν να καταβληθούν από τον Φλώρο τα χρήματα. 
Επίσης, οι Αρχές εκτιμούν πως στο τέλος όλοι οι εμπλεκόμενοι ως εκβιαστές -μεγαλοδικηγόροι και Αλβανοί κακοποιοί- θα μοιράζονταν το τεράστιο χρηματικό ποσό της από κοινού εγκληματικής ενέργειάς τους. Ένα σχέδιο που «χάλασε» λόγω της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.
Η κατάθεση του καθηγητή Ηλία Αναγνωστόπουλου
Ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος, καθηγητής Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών, στο πλαίσιο της δίκης για τη δολοφονία του 52χρονου ποινικολόγου, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι στα τέλη Ιουλίου του 2017 συναντήθηκε με τον Αριστείδη Φλώρο ο οποίος του ανέθεσε την υπεράσπιση του στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Γιώργου Αντωνόπουλου από κοινού με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλου αλλά και για την υπόθεση της Energa.
«Στις 30 Αυγούστου 2017 με ειδοποίησε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ότι θα συναντούσε τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο και τον Γιώργο Αντωνόπουλο για να συζητήσουν την υπόθεση. Είπα ότι δεν θα πάω γιατί είμαι καινούργιος στην υπόθεση αλλά κι γιατί δεν καταλαβαίνω το νόημα της συνάντησης. Δεν ήταν τροχαίο να τα βρουν. Έμοιαζε αφύσικο. Το ραντεβού ήταν για τις 18.30 και θα με ενημέρωνε μετά. Με πήρε την επόμενη ημέρα και μου είπε ότι κάναμε μια συζήτηση που δεν έβγαλε πουθενά. Μου είπε ότι τα χρήματα που ζητούνται είναι παράλογα. Του λέω 200-300 χιλιάδες; Μου λέει μιλάμε για πολλά! Του λέω 1 εκ; Και μου λέει βάλε. Του λέω 2; Μου λέει καλά είσαι! Μου είπε ότι τα ζήτησε ο Λυκουρέζος παρουσία του Θεόδωρου Παναγόπουλου ο οποίος δε μίλησε».
Στη συνέχεια, ο κ. Αναγνωστόπουλος κατέθεσε πως πριν τη δικάσιμο η οποία είχε οριστεί για τις 4 Σεπτεμβρίου 2017 τηλεφώνησε στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο. «Του είπα ότι είμαι κι εγώ στην υπόθεση. Του είπα ότι την Δευτέρα θα ζητήσουμε μια αναβολή επειδή δεν είμαι έτοιμος και ρώτησα αν θα είχε πρόβλημα να συμφωνήσει. Μου είπε: «δε φταις εσύ που τα πράγματα δεν έχουν προχωρήσει μέχρι σήμερα. Αν δεν υπάρξει κίνηση καλής θελήσεως και δεν αλλάξει κάτι μέσα στο Σαββατοκύριακο, εμείς θα αντιλέξουμε στο αίτημα αναβολής».
Κονταξής: «Ελπίζω να μην είναι πολιτική σκοπιμότητα»
Από την πλευρά του, ο συνήγορος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής, εξέφρασε την ελπίδα, η σύλληψη του γνωστού ποινικολόγου να μην είναι αποτέλεσμα οποιαδήποτε πολιτικής σκοπιμότητας. Όπως είπε έξω από τη ΓΑΔΑ, το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κ. Λυκουρέζου στερείται κάθε λογικής αιτιολογίας, καθώς είναι επώνυμο πρόσωπο με γνωστά στοιχεία και μόνιμο τόπο διαμονής. «Τον φέρουν ότι συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση από το 2014, αργά το θυμήθηκαν κάποιοι», τόνισε χαρακτηριστικά. 
Αναφερόμενος στην κατάσταση του κ. Λυκουρέζου, ο κ. Κονταξής τόνισε πως «είναι κατάπληκτος, του είναι αδιανόητο γιατί βρίσκεται εκεί και προσπαθεί να εντοπίσει ποιες νομικές αιτίες τον έφεραν εκεί. Ύποπτος φυγής δεν είναι, είναι 86 ετών, δεν έχει κάνει πράξεις προπαρασκευαστικές».
Πηγή: reader.gr
 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου