Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 26 Φεβ 2020
Τα μιλήσαμε, τα συμφωνήσαμε και τα... δώσαμε
Κλίκ για μεγέθυνση
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ 26.02.2020, 11:29

 Αλλα άφηναν να «διαρρέουν» τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και άλλα φέρεται να είπε ο προστατευόμενος μάρτυρας «Σαράφης». Ο μάρτυρας δεν αναίρεσε κάτι από όλα όσα είχε πει στους εισαγγελείς, δεν κατέθεσε το παραμικρό για τον Δ. Παπαγγελόπουλο και ούτε «άδειασε» την Ε. Τουλουπάκη ● Καμία «διαρροή» ωστόσο δεν έγινε για όλα όσα φέρεται να επανέλαβε για τις δωροδοκίες γιατρών και κρατικών αξιωματούχων και τις υπερτιμολογήσεις φαρμάκων

Μετά τις συντονισμένες αναμεταδόσεις από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ «διαρροών» σχετικά με την κατάθεση του μάρτυρα «Σαράφη», την ίδια τακτική ακολούθησε χθες και ο φιλικός Τύπος. Σε κάθε ανάρτηση και σε κάθε δημοσίευμα σχετικό με το τι φέρεται να κατέθεσε ο μάρτυρας στη ΓΑΔΑ, υπήρχε η προσθήκη «λέει τώρα».

Ο μάρτυρας, παρά το ιδιαίτερα επιθετικό προς το πρόσωπό του κλίμα, επανέλαβε ακριβώς ό,τι είχε πει και στις καταθέσεις του στην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς. Ωστόσο, η συγκεκριμένη προσθήκη αλλοιώνει την εικόνα και ο πολίτης σχηματίζει αυτομάτως την εντύπωση ότι κάτι άλλαξε. Ενας άνθρωπος που επί δύο χρόνια στήθηκε στον τοίχο ως κουκουλοφόρος της κατοχής, μηνύθηκε, λοιδορήθηκε και απειλήθηκε, από χθες έγινε ξαφνικά αξιόπιστος μάρτυρας, αν και «κωλοτούμπας»!

Προς αποφυγή τέτοιων παρεξηγήσεων και προκειμένου να αποδοθεί το τι αληθινά είπε ο προστατευόμενος μάρτυρας και όχι το τι νομίζει ο καθένας πως είπε, οφείλει η επιτροπή να δώσει στη δημοσιότητα ολόκληρη την κατάθεση, όπως ακριβώς ζητάει να κάνει η εισαγγελέας κατά της Διαφοράς με όσα έγγραφα δεν έχουν ακόμα φτάσει στα χέρια τής Επιτροπής και δεν αφορούν προφανώς τα χαρακτηρισμένα ως απόρρητα έγγραφα του FBI, ώστε να μη λήξει άδοξα η δικαστική συνδρομή και γίνει η χώρα διεθνώς ρεζίλι.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, αυτονόητα ζήτησε χθες από τον πρόεδρο της Επιτροπής να περιοριστεί στα καθήκοντά του και να μην αφήνει να διαρρεύσουν σε πέντε λεπτά οι ερωτήσεις που ο ίδιος υπέβαλε και διαστρεβλωμένες οι απαντήσεις του εξεταζόμενου.

«Ζητώ να δοθούν τα πρακτικά στο Επιστημονικό Συμβούλιο, για να αποφανθεί ποια είναι τα όρια των αρμοδιοτήτων σας», συμπλήρωσε ο Σ. Λάππας.

Σε ό,τι αφορά τη χθεσινή κατάθεση, η οποία «διέρρεε» κατά διαστήματα και συντονισμένα αναμεταδιδόταν ακόμα και από το ΑΠΕ, ο μάρτυρας προφανώς δεν αναίρεσε κάτι από όλα όσα είχε πει στους εισαγγελείς, ούτε κατέθεσε το παραμικρό για τον πρώην υπουργό Δ. Παπαγγελόπουλο ούτε φυσικά «άδειασε» την Ε. Τουλουπάκη. Το μόνο που φέρεται να δήλωσε σχετικά με την εισαγγελέα ήταν ότι εξαρχής ο ίδιος γνώριζε τον ρόλο Μανιαδάκη και είχε την άποψη ότι δεν θα έπρεπε έστω να θεωρηθεί ο συγκεκριμένος μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος.

Η εμπλοκή Μανιαδάκη

Ωστόσο, όπως ήδη είναι γνωστό, όταν οι εισαγγελείς διέγνωσαν την εμπλοκή Μανιαδάκη και αντιλήφθηκαν ότι χρησιμοποιούσε την ιδιότητα του προστατευόμενου προκειμένου να μπορέσει να διαφύγει στο εξωτερικό α λα Χριστοφοράκο, άρθηκε αμέσως το καθεστώς προστασίας του σε συνάρτηση και με τα επιβαρυντικά γι’ αυτόν στοιχεία που στο μεταξύ προέκυψαν από τις έρευνες. Θα ήταν εξάλλου τουλάχιστον αδόκιμο να ληφθεί απόφαση για κάτι τέτοιο, με μόνη αιτία τον ισχυρισμό ενός μάρτυρα.

...Διαρροή: «Δεν γνωρίζω τίποτα για πολιτικά πρόσωπα, πιθανολογήσεις όλα όσα έλεγα», εξαιρεί από την υπόθεση τους Σαμαρά, Αβραμόπουλο, Στουρνάρα.

Αν όμως δεν αναφέρθηκε καθόλου π.χ. στον Δ. Αβραμόπουλο, τότε γιατί φέρεται να διόρθωσε το ποσό που είχε γραφτεί λάθος στην πρώτη του κατάθεση και από 40 εκατ. το έκανε 4 εκατ. ευρώ; Αν διατρέξει κάποιος τις καταθέσεις του, που είχαν γίνει φύλλο και φτερό στα ΜΜΕ, διαπιστώνει ότι και τότε έλεγε ότι δεν ήταν παρών την ώρα που κάποιοι έπαιρναν χρήματα, ωστόσο γνώριζε ως στέλεχος της εταιρείας ότι τα χρήματα που έφευγαν προορίζονται για κρατικούς αξιωματούχους, που σε κάθε περίοδο ήταν επικεφαλής σε κρίσιμα κυβερνητικά πόστα.

Και τότε έλεγε ότι μέσω Βουλκίδη (εικονικά τιμολόγια) και Μανιαδάκη διοχετεύονταν τα χρήματα στον Κ. Φρουζή, ο οποίος είχε και τις στενές σχέσεις με τους υπουργούς. Και μόνο τα μέιλ και τα μηνύματα που έχουν ήδη δημοσιευτεί, αρκούν για να διαπιστώσει ο καθένας τις στενές επαφές και την ευνοϊκή μεταχείριση των φαρμάκων της εταιρείας, μέσω των τιμολογήσεων. «Θριαμβολογούσαν μετά τις επιτυχίες τους», φέρεται να συμπλήρωσε ο Σαράφης.

...Διαρροή: Β. Κεγκέρογλου «Κατάλαβα καλά, κύριε μάρτυς, ότι είπατε σήμερα πως δεν γνωρίζετε εσείς κανέναν Ελληνα πολιτικό που να πήρε χρήματα;».

«Σαράφης»: «Το καταλάβατε πολύ καλά»

Ι. Μπούγας: «Από όσα μας είπατε, γνώση για χρηματισμό πολιτικού προσώπου είχατε;»

«Σαράφης»: Οχι!

Η πλήρης απάντηση που φέρεται να έδωσε ο μάρτυρας είναι: Οχι. Εγώ δεν ήμουν παρών ποτέ σε καμία δωροδοκία, τις δωροδοκίες τις έκαναν οι Μανιαδάκης - Φρουζής και δεν μπορώ να ξέρω αν ο τελικός λήπτης πήρε τα χρήματα.

Οι δωροδοκίες

Καμία διαρροή ωστόσο δεν έγινε για όλα όσα φέρεται να επανέλαβε για τις δωροδοκίες γιατρών και κυρίως συγκεκριμένων ΜΜΕ που αναφέρονται πλέον στη NOVARTIS με τον τίτλο «σκευωρία», παρά τα όσα καταγράφει (και) το πόρισμα των Επιθεωρητών («Εφ.Συν.» 24.2.2020) για τις ευνοϊκές υπουργικές αποφάσεις επί υπουργίας Αδ. Γεωργιάδη και Ανδ. Λοβέρδου.

Επιβεβαίωσε πλήρως όλα όσα αφορούν τον ρόλο Μανιαδάκη και τον μηχανισμό πλυντηρίου που αποτελούσε η Εθνική Σχολή Δημόσια Υγείας. Παράλληλα, κατέθεσε και πάλι για το περίφημο πρόγραμμα Harvard των 2 εκατ. ευρώ, που αφορούσε δωροδοκίες κρατικών αξιωματούχων. Μίλησε, τέλος, για όλα τα επίμαχα φάρμακα και τις υπερτιμολογήσεις που έγιναν ακόμα και την περίοδο της χρεοκοπίας.

«Να αναλάβουν οι ηθικοί αυτουργοί τις ευθύνες τους», έλεγε στο MEGA ο Ανδ. Λοβέρδος. Σύμφωνα με δηλώσεις ακόμα και του προέδρου κ. Μπούγα, η επιτροπή πλησιάζει στην ουσία της υπόθεσης της σκευωρίας! Προφανώς, τα εκατομμύρια που έχασε αποδεδειγμένα από σωρεία στοιχείων το ελληνικό Δημόσιο δεν αποτελούν ουσία της υπόθεσης, σύμφωνα με τον κ. Μπούγα, και η όλη ουσία είναι ο Παπαγγελόπουλος. Φαίνεται ότι ο ο ίδιος ο πρόεδρος μιας επιτροπής που διενεργεί «μυστική» προανάκριση όχι μόνο την ακυρώνει -ακόμα και την ώρα των καταθέσεων- αλλά εμφανώς έχει προαποφασίσει και την κατάληξή της.

πηγη:https://www.efsyn.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου