Ο  Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο μεγάλος σταρ στο NBA, που πρωταγωνιστεί στην πορεία της Εθνικής ομάδας στο Eurobasket θα αντιμετωπίσει τη γερμανική ομάδα στα προημιτελικά στο Βερολίνο.

Με αφορμή αυτό η εφημερίδα Bild κάνει σύντομη αναδρομή στο δύσκολο παρελθόν του παίκτη με το «πολύπλοκο όνομα», όπως γράφει, το οποίο μάλιστα αναφέρεται 3 φορές στο φύλλο αγώνα της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ λόγω των άλλων 2 αδελφών του.

«Την περασμένη σεζόν ο Γιάννης Αντετοκούμπο κέρδισε περίπου 39 εκ. ευρώ, τη σεζόν 2025/26 ο μισθός του θα ανέβει στα περίπου 51,4 εκ. ευρώ. Μυθικός πλούτος! Ο Αντετοκούνμπο όμως γνωρίζει και την άλλη πλευρά. Ως παιδί και έφηβος ήταν άπορος. Ο Γιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα από παράτυπους νιγηριανούς μετανάστες» αναφέρει το δημοσίευμα.

Η εφημερίδα, όπως αναφέρει η Deutsche Welle που αναδημοσίευει το αφιέρωμα, περιγράφει τις δύσκολες στιγμές της οικογένειας στην Αθήνα, γεγονότα που είναι γνωστά σε ένα ελληνικό κοινό.

«Κάποιες μέρες δεν υπήρχαν χρήματα για φαγητό» αναφέρει ο Γερμανός αρθρογράφος μεταφέροντας τα λεγόμενα του Αντετοκούνμπο στο περιοδικό Time. Τότε τα αδέρφια έπρεπε να ψάξουν κάτι να φάνε σε κάδους σκουπιδιών. Εκτός από τη φτώχεια, υπήρχε και ο φόβος απέλασης, γράφει. 

«Πηγαίναμε για ύπνο με το φόβο μήπως ξυπνήσουμε και οι γονείς μας δεν ήταν πια εκεί. Η αστυνομία θα μπορούσε να τους απελάσει ανά πάσα στιγμή» διηγείται ο Γιάννης στο περιοδικό.

Δεν βοηθάει το ότι οι γονείς δίνουν στα παιδιά τους ελληνικά μικρά ονόματα. Εκείνη την περίοδο ο Γιάννης, όπως και όλη του η οικογένεια, ήταν άπατρις.

«Έλληνας δεν είναι, ούτε έχει νιγηριανή υπηκοότητα, δεν υπάρχουν χαρτιά. Όσο η δύσκολη ζωή του αφήνει χρόνο να ονειρεύεται, κάνει όνειρα για καριέρα ποδοσφαιριστή» τονίζεται στο δημοσιεύμα.

«Η κατάληξη Happy End του Γιάννη και των αδελφών του είναι γνωστή και την Τρίτη ο Αντετοκούνμπο με την Εθνική θα αντιμετωπίσει τη γερμανική ομάδα στο Βερολίνο», καταλήγει το δημοσίευμα.

πηγη: https://tvxs.gr