Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μια φωτογραφία από το Βελλίδειο, στη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού, στην οποία φαίνεται να χειροκροτούν όλα τα στελέχη της ΝΔ εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή που στέκεται όρθιος αλλά ακίνητος.

Την παρατήρηση ανέδειξε ως μείζον πολιτικό μήνυμα ο Ευάγγελος Αντώναρος που ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος επί πρωθυπουργίας του.

 

 

Αλλά και γενικότερα ο σχολιασμός της στάσης του Κ. Καραμανλή ήταν έντονος, δεδομένου ότι, πρόσφατα, με ομιλία του στα Ανώγεια, πήρε σαφείς αποστάσεις από τη διαχείριση του σκανδάλου των υποκλοπών και αποδοκίμασε τον Κ. Μητσοτάκη. Οι επιθέσεις που δέχθηκε από τον κυβερνητικό προπαγανδιστικό μηχανισμό ήταν δριμύτατες με κεντρικό επιχείρημα ότι σιώπησε για την υπόθεση Novartis και βρήκε τη στιγμή της αδυναμίας του Κ. Μητσοτάκη για να "χτυπήσει".

Γι αυτό και η παρουσία του στη ΔΕΘ αναμενόταν με ενδιαφέρον. Οταν έγινε γνωστό ότι θα παραστεί, το γεγονός αντιμετωπίστηκε ως δική του προσπάθεια να ρίξει τους τόνους και να συμβάλει στο κλίμα ενότητας της ΝΔ. Αλλά, τελικά, τα φώτα έπεσαν στο χειροκρότημα που δεν έκανε παρόλο που το "νταηλίκια γιοκ" του Κ. Μητσοτάκη απευθυνόταν κυρίως στους καραμανλικούς και τους σαμαρικούς του κυβερνώντος κόμματος που θέλουν σκληρή στάση απέναντι στην Αγκυρα.

Ο Κ. Καραμανλής ήξερε ότι κάθε του κίνηση θα είναι αντικείμενο παρατήρησης στη ΔΕΘ και παρόλα αυτά δεν απέφυγε να δώσει τροφή σε όσους υποπτεύονται υπόγεια ένταση στο εσωτερικό της ΝΔ. Γι αυτό και προκλήθηκε αμηχανία στο επιτελείο του πρωθυπουργού και στους συμμάχους του.

 
 

 

Η επιρροή του Κ. Καραμανλή στο κόμμα που ίδρυσε ο θείος του παραμένει μεγάλη και ο Κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να την αγνοήσει.


πηγη: https://tvxs.gr