Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 29 Ιούλ 2020
Για να γίνεις, σύμφωνα με τον Αδωνι "κορυφαίος ιερέας", πρέπει να ψέλνεις τροπάρια στα οποία οι Συριζαίοι θα είναι "ελεεινοί, κοπρόσκυλα, πούστηδες ... "
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 
Κάνει στους ρασοφόρους μερικές φορές τέτοια πλάκα η ιστορία που θα έλεγες ότι είναι "χάρμα θεού". 

Μόλις πριν μερικές μέρες έναν παπάς "έσκιζε τα ράσα" του διαλαλώντας σε όλους τους τόνους το απολυτίκιο που αναφέρει ότι το "εκκλησίασμα" είναι αλώβητο  από τον ιό της πανδημίας.
Τώρα όμως ανακοινώνεται ότι ο τελευταίος νεκρός εξ' αφορμής του Κορωνοϊού είναι ένας  63χρονος ιερέας από την Αλεξανδρούπολη.

Και μια "λεπτομέρεια" άξια επισήμανσης.
Ολοι οι ειδικοί επιστήμονες εκφράζουν την ανησυχία του, για κίνδυνο «σερβοποίησης» της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μας, μετά τα δεκάδες καινούργια κρούσματα που έχουμε κάθε μέρα.

Ο λοιμωξιολόγος, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιτροπής για τον κορονοϊό Νίκος Σύψας, είπε χαρακτηριστικά ."Στο Βελιγράδι ξύπνησαν μια ημέρα και βρέθηκαν με 100 και 200 κρούσματα, ενώ μέχρι τότε είχαν πολύ λίγα κρούσματα".
Κάτι που επισημαίνει και ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της εθνικής επιτροπής για τον κορονοϊό, Ο τελευταίος μάλιστα επισημαίνει ότι οι εκκλησίες μπορεί να αποτελέσουν επικίνδυνες εστίες μολύνσεων  αφού εκεί "μαζεύονται πολλά άτομα" και θεωρεί ότι "πρέπει να ληφθούν μέτρα", για την προστασία των ατόμων που "συμμετέχουν σε τέτοιες λειτουργίες".

Χτες όμως ο Νίκος Χαρδαλιάς μας ανακοίνωσε ότι η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πολίτες, σχεδόν παντού, - ΔΕΚΟ, τράπεζες, γραφεία εξυπηρέτησης κοινού κλπ-.
Εκανε, όμως μια εξαίρεση. Κι αυτή αφορά τους "λατρευτικούς χώρους". Λογικά αυτό δεν έχει καμιά εξήγηση. Γιατί δηλαδή θα κινδυνεύεις αν πας στον φούρνο χωρίς μάσκα, και να είσαι αλώβητος από τον κωρονιϊό όταν αποτελείς εκκλησιαζόμενο ¨χριστεπώνυμο πλήρωμα; 

Οι σκοπιμότητες του πολιτικαντισμού της απόφασης, είναι ολοφάνερες και θα αποτελούσε πλεονασμό κάθε σχετικός σχολιασμός.

Παρενθετικά να προσθέσουμε και κάτι άλλο. Ιστορικά οι ρασοφόροι χριστέμποροι αποτελούσαν τους καλύτερους κομματάρχες της δεξιάς και σε πολλές περιπτώσεις τα "μαγαζιά" τους τα μετέτρεπαν σε κομματικά κέντρα της συντηρητικής παράταξης.

Και σήμερα αυτό το φαινόμενο δεν έχει εξαλειφθεί.

 Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο "κορυφαίος ιερέας" -σύμφωνα με τον Αδωνι Γεωργιάδη Χρήστος Σιάννας; "εφημέριος του ιερού ναού Αγίου Παντελεήμονα της Ρόδου". 

Με το λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί ο Παπαχρήστος -ένας παπάς με κεφαλαία όπως αυτοχαρακτηρίζεται- δύσκολο το κόβουμε να είναι απόφοιτος της σχολής "Ελληνική Αγωγή" του Γεωργιάδη.
Οπότε συμπεραίνουμε ότι είναι άλλα τα "προσόντα" του παπά που εκτίμησε ο νεοδημοκράτης υπουργός και του απέδωσε τον χαρακτηρισμό του "κορυφαίου ιερέα".
Κι αυτά είναι ότι ο ρασοφόρος τολμάει και λέει μέσα από τον "οίκο του θεού", όσα αδυνατεί να αποδώσει στους πολιτικούς του αντιπάλους, μέσα απ' τις τηλεοπτικές οθόνες, ο πρωτοκλασάτος υπουργός της κυβέρνησης των "αρίστων"

Κι αυτό γιατί μπορεί να μην χαρακτηρίζεται από "αστική ευγένεια" ο πωλητής νανογιλέκων και έντυπης σαβούρας, ακροδεξιός πολιτικάντης, αλλά δεν θα τολμούσε να αποδώσει δημόσια στους Συριζαίους ότι είναι  "ψεύτες, προδότες, ελεεινοί, κοπρόσκυλα, πούστηδες, πρόστυχοι, τελμπεδοχανάδες, κοπρίτες,,..".

Με τέτοιες "επιδόσεις", πώς να μην θεωρείτε "κορυφαίος ιερέας", από τον Αδωνι ο χριστέμπορας; 

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 | 3:08 π.μ.
πηγη:http://tsak-giorgis.blogspot.com
 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου