Την έντονη αποδοκιμασία των κατοίκων που συμμετείχαν στο μνημόσυνο των θυμάτων της τραγωδίας στο Μάτι, γνώρισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης, το απόγευμα της επετείου στις 23 Ιουλίου, κατά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε. Ένα περιστατικό που παρέμεινε «αθέατο» από τα ΜΜΕ, εκτός από τα τοπικά μέσα της περιοχής. 

Η τελετή κυλούσε ήρεμα, αν και ήταν αρκετά φορτισμένη, μέχρι τη στιγμή που πήρε το λόγο ο Υπουργός Περιβάλλοντος, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό. Η ομιλία του συνοδεύτηκε από συνεχείς αποδοκιμασίες του κοινού, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο Υπουργός άρχισε να κάνει λόγο για τις ενέργειες της κυβέρνησης ΝΔ για την αποκατάσταση και την ανακούφιση των πληγέντων.

 

Μάλιστα, τη στιγμή που αναφέρθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη προκάλεσε νέες αποδοκιμασίες και για τον Πρωθυπουργό αν και ήταν απών, ενώ το κοινό άρχισε να διαλύεται εκφράζοντας τον εκνευρισμό και τη δυσαρέσκειά του για το ύφος της ομιλίας του Υπουργού Περιβάλλοντος.

Εκτός από το κυβερνητικό πολεοδομικό σχέδιο για την περιοχή που φέρει τη σφραγίδα του Κωστή Χατζηδάκη και έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στη μεγαλύτερη μερίδα των κατοίκων, είχε προηγηθεί και μια άνευ προηγουμένου πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας. Μάλιστα, η ΝΔ είχε αναγάγει την πρώτη επέτειο της πυρκαγιάς στο Μάτι σε "φιέστα" ενώ κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε, σε αγαστή συνεργασία με το μιντιακό μηχανισμό, και τη δεύτερη επέτειο για πολιτικό αντιπερισπασμό και επικοινωνιακά παιχνίδια.

 23:06 | 27 Ιουλ. 2020
πηγη:https://tvxs.gr