Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 24 Μάι 2023
Πυρά Δούρου κατά Παπαδημούλη: τον κατηγορεί για «υποδείξεις» στα όργανα και τον Αλ. Τσίπρα
Κλίκ για μεγέθυνση

EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ24.05.2023, 13:10
 
 

Την ώρα που στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει ξεκινήσει η προσπάθεια αποτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος και διαμόρφωσης στρατηγικής εν όψει της κάλπης της 25ης Ιουνίου, οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη προκάλεσαν την αντίδραση της πρώην περιφερειάρχη Ρένας Δούρου. Τονίζει ότι ο άνθρωπος που έχει δηλώσει ότι παύει να συμμετέχει στις διαδικασίες και τα όργανα του κόμματος, τώρα «κάνει υποδείξεις» στο κόμμα και τον πρόεδρό του από τηλεοράσεως.

Σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha Radio 989, η Ρένα Δούρου καταφέρθηκε εναντίον του Δημήτρη Παπαδημούλη, στον οποίο απέδωσε ονοματολογία, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του αηδιαστικές, αφήνοντας αιχμή και για «άλλα πολιτικά σχέδια».

Ο ευρωβουλευτής και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, είχε πει ότι η πρόκληση για το κόμμα είναι «για τον ένα μήνα μέχρι τις εκλογές, με τον Τσίπρα επικεφαλής και βγάζοντας πιο μπροστά και νέα στελέχη, που διακρίθηκαν στις κάλπες αυτές, τις πολύ δύσκολες για εμάς όπως η Έφη Αχτσιόγλου, όπως ο Αλέξης Χαρίτσης, όπως ο Νάσος Ηλιόπουλος, που πρώτευσαν με πολύ μεγάλο αριθμό σταυρών στις περιφέρειές τους, να οργανώσουμε τη δική μας ανασυγκρότηση με μεγαλύτερη πολιτική και προγραμματική σαφήνεια για το σχέδιο που θέλουμε για την Ελλάδα και για την ατζέντα της αντιπολίτευσής μας»

Όταν ρωτήθηκε γι' αυτό η Ρένα Δούρου είπε ότι «ξαφνιάστηκε» και πρόσθεσε: «Ο κ. Παπαδημούλης εδώ και πολύ καιρό θορυβωδώς είπε ότι δεν συμμετέχει και όντως δεν συμμετέχει στα συλλογικά όργανα και προτίμησε τον τηλεοπτικό χρόνο για να υποδείξει στα συλλογικά όργανα και στον Αλέξη Τσίπρα τι πρέπει να κάνει. Αυτά δεν τιμούν ούτε την πορεία του ούτε το γεγονός ότι ο κόσμος τον έχει τιμήσει και τον έχει στείλει στην Ευρωβουλή».

Και σε ερώτηση σχετικά με την αλλαγή προσώπων, επανήλθε στον Δ. Παπαδημούλη, σημειώνοντας ότι «τα πρόσωπα παίζουν ρόλο αλλά οι αιτίες του αποτελέσματος αυτού δεν είναι μόνο θέμα προσώπων, είναι και θέμα πολιτικών. Διότι τα καλύτερα πρόσωπα να έχεις τα πιο δημοφιλή, αν η πολιτική σου και αν αυτά τα οποία μάχεσαι δεν είναι αυτά τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας το να αλλάξεις τα πρόσωπα θα παίξεις τις μουσικές καρέκλες». 

Και πρόσθεσε: «Γι' αυτό επανέρχομαι στις δηλώσεις του κ. Παπαδημούλη που στην καλύτερη περίπτωση είναι αηδιαστικές για να μην αποδώσω άλλα πολιτικά σχέδια. Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή στο μέσο της μάχης και στο μέσο μιας δύσκολης μάχης που έχουμε ένα διπλό μέτωπο όχι στενά για τό κόμμα αλλά για τον τόπο, δηλαδή να σταθούμε δυνατό ανάχωμα στην παντοδυναμία και την αλαζονεία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και να μην κάνουμε το χατίρι όσων απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ να δουν τον Αλέξη Τσίπρα να αποσύρεται να μπαίνουν κάποιοι σε ονοματολογία. Θεωρώ ότι είναι ατυχείς αυτές οι δηλώσεις ιδίως όταν δεν γίνονται μέσα στα συλλογικά όργανα».

Η πρώην περιφερειάρχης με τις δηλώσεις της επιβεβαίωσε τη στήριξή της στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, λέγοντας ότι «ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει παρών στον αγώνα αυτό, και με τη δήλωσή του οριοθέτησε και την άμεση προοπτική. Έθεσε έναν στόχο, είπε να αποτρέψουμε έναν παντοδύναμο ηγεμόνα πρωθυπουργό και να προστατέψουμε την πρωταγωνιστική παρουσία της Αριστεράς στην πολιτική ζωή του τόπου. Αυτήν τη στιγμή είναι ο αρχιστράτηγος όπου μπορεί αρκετά χαρακώματα αυτή τη στιγμή να τα έχει ανακαταλάβει ο αντίπαλος και ο εχθρός, αλλά δεν ξέρω εγώ αρχιστράτηγο επειδή χάνει δύο χαρακώματα να μην είναι στην επόμενη μάχη. Τη μάχη δεν τη δίνει κανένας ούτε με ημερομηνία λήξης».

Και όταν ρωτήθηκε αν θα δηλώσει ενδιαφέρον, σε περίπτωση που στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τεθεί ζήτημα ηγεσίας, η Ρένα Δούρου είπε: 

«Περιμένετε από έναν άνθρωπο που έχει δείξει πραγματικά ότι είναι στρατιώτης, ότι έχει παραιτηθεί τη βουλευτικής έδρας χωρίς δίχτυ ασφαλείας για να διεκδικήσει τότε τη μάχη της Περιφέρειας που οι δημοσκοπήσεις τότε μας φέρναν τρίτη δύναμη, να θεωρείτε ότι σε αυτή την ηλικία εγώ φιλοτεχνώ ένα προφίλ ηγετικό. Και το λέω κοροϊδεύοντας διότι δεν τις μπορώ πια αυτές τις λέξεις». 

Και πρόσθεσε:

«Η χώρα αυτή τη στιγμή έχει τεράστια προβλήματα, έχει το Ταμείο Ανάπτυξης και Σταθερότητας μπροστά της. Να μην ξεχνάμε την αφετηρία της καθεμιάς και του καθενός. Εγώ δεν έχω ξεκινήσει ούτε με πατέρα πρωθυπουργό ούτε από παλάτια και τζάκια. Και το γεγονός ότι ο κόσμος με τιμά και στέκεται δίπλα μου και στα δύσκολα θεωρώ ότι είναι ήδη πάρα πολύ σπουδαίο για να το τσαλακώνω, να μην το εκτιμώ και να το θεωρώ βατήρα για κάτι άλλο».

πηγη: https://www.efsyn.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου