Η διαχείριση του πρώτο κύματος της πανδημίας ήταν επιτυχημένη γιατί ο πρώτος λόγος είχε δοθεί στους ειδικούς. Ο πρωθυπουργός κεφαλαιοποίησε τα πολιτικά κέρδη για να πλασαριστεί ως Μωυσής και μετά φαίνεται πως το πίστεψε ότι χάρη στις δικές του ικανότητες το αποτέλεσμα ήταν καλό. Το επόμενο βήμα ήταν να πάρει εξολοκλήρου πάνω του την υπόθεση της δημόσιας υγείας με τα γνωστά αποτελέσματα.

Οσο πιο άσχημα πάνε τα πράγματα, τόσο πιο επιθετικός γίνεται απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση και τόσο μεγαλύτερη αυταρέσκεια δείχνει.

Διαγγέλματα επί διαγγελμάτων, διακηρύξεις επί διακηρύξεων, διαρροές επί διαρροών για συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η επιτροπή των ειδικών υπό τον Σ. Τσιόδρα, παρά τον πρόσφατο "ανασχηματισμό" της, εξαφανίζεται από το κάδρο. Δεν μαθαίνουμε πια τίποτα για τις απόψεις τους, τις εισηγήσεις τους, τις διαφωνίες τους, τις αποφάσεις τους.

Είναι σαν να μην υπάρχουν ή σαν να υπάρχουν απλώς για νομιμοποιούν τις επιλογές του Μεγάρου Μαξίμου.

Σωτήρης Τσιόδρας είναι πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτοδίδακτος λοιμωξιολόγος, γνώστης των διεθνών δεδομένων, σοφός. Αποφασίζει και διατάσσει. Τη μία ότι δεν θα γίνει lockdown, την άλλη ότι οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 θα πληρώνουν πρόστιμο.  Είναι νόμιμο,  είναι ηθικό; Τι θα γίνει με τους φτωχούς που θα υποστούν τη συγκεκριμένη κύρωση;

Τα ερωτήματα δεν τίθενται και ο Κ. Μητσοτάκης λογαριασμό δεν δίνει σε κανέναν. Ούτε καν στον "Σωτήρη", όπως τον προσφωνούσε όταν στο πρόσφατο παρελθόν τον παρουσίαζε δίπλα του, σαν Σκέρτσο του. Πάνε αυτά. Τώρα είναι ο ίδιος Τσιόδρας. Χωρίς τις γνώσεις και την ευαισθησία του καθηγητή. Ενας Τσιόδρας-καρικατούρα. Λιγότερο για γέλια και περισσότερο για κλάματα.
πηγη: https://tvxs.gr