Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση Novartis, η οποία κοινοποιείται στους Αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ε. Ζαχαρή και Λ. Σοφουλάκη, απέστειλε η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Η επιστολή επικρίνει έντονα το αίτημα που υπέβαλε το ΚΙΝΑΛ την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου η ίδια να κληθεί ως ύποπτη αντί για μάρτυρας στην Επιτροπή. Η Ε. Τουλουπάκη χαρακτηρίζει το αίτημα ευθεία παρέμβαση στην έρευνα που ενεργούν οι δύο αντιεισαγγελείς και υπενθυμίζει, μεταξύ άλλων, ότι το αντικείμενο της Προανακριτικής Επιτροπής είναι η διάπραξη τυχόν αξιόποινων πράξεων από πολιτικά πρόσωπα και μόνο αυτά μπορεί να κρίνει κατά νόμο. 

Αναλυτικά η επιστολή:

Με έκπληξη πληροφορήθηκα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο ότι τινά μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής υπέβαλαν αίτημα με το οποίο ζήτησαν να κληθώ ενώπιον της Επιτροπής με την ιδιότητα της υπόπτου και όχι της μάρτυρος, με την αιτιολογία ότι υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων σε βάρος μου.

Είναι φανερό ότι το ως άνω διατυπωμένο αίτημα καθώς και οι σχετικές διαρροές στον τύπο, την στιγμή που, όπως είναι γνωστό πανελληνίως, διενεργείται σε βάρος μου προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση Νovartiς από τους Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ.κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη, παραβιάζει κατάφωρα το τεκμήριο της αθωότητάς μου, καθόσον η ως άνω
Προανακριτική Επιτροπή είναι αρμόδια κατά νόμο να κρίνει μόνο για ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων από πολιτικά πρόσωπα.

Επισημαίνεται ότι ενέργειες όπως η προαναφερόμενη, συνιστούν ευθεία παρέμβαση από τα συγκεκριιμένα  έλη της Επιτροπής που υπέβαλαν το ανωτέρω αίτημα στην δικαστική έρευνα που διενεργούν οι αρμόδιοι κκ. Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου. Παρακαλώ όπως για τις δικές σας κατά νόμο ενέργειες (κατ' αρ.2 σε συνδυασμό με το άρθρο 8, εδάφιο 'α  του Κανονισμού της Βουλής)

https://tvxs.gr