Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 07 Μάρ 2024
Βαγγέλης Βλάχος - Τέμπη / Με μία φωτογραφία τα είπε όλα για το μπάζωμα
Κλίκ για μεγέθυνση

 

Τέμπη (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)
 

Σαφείς αιχμές για αλλοίωση του χώρου του δυστυχήματος μετά την σύγκρουση στα Τέμπη αφήνει σε νέα του ανάρτηση ο Βαγγέλης Βλάχος, αδελφός του Βάιου Βλάχου, ενός από τους 57 νεκρούς της σιδηροδρομικής τραγωδίας, παραθέτοντας παράλληλα μία φωτογραφία μετά το μπάζωμα όπου δεν επιχειρούν γερανοί. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι το μπάζωμα έγινε για να πατήσουν οι γερανοί ώστε να σηκώσουν τα βαγόνια.

Όπως τονίζει στο X (πρώην twitter) «η γραμμή ανόδου δεν είχε κανένα σοβαρό πρόβλημα μετά τη σύγκρουση στα Τέμπη, πέρα από τη διακοπή ηλεκτροδότησης και κάποιες παραμορφώσεις.

Επομένως, και αν ήθελαν να συνεχίσουν να κινούνται τουλάχιστον τα εμπορικά τρένα το συντομότερο δυνατό, αυτό θα μπορούσε να γίνει με την επισκευή αυτών των μικρών προβλημάτων και με μονοδρόμηση μεταξύ Λάρισας και Λιτοχώρου (ή κάποιο αντίστοιχο σταθμό)».

Και σημειώνει πως «με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να συνεχιστεί η έρευνα στο πεδίο των συντριμμιών και της πυρκαγιάς για όσο χρόνο ήταν αναγκαίο».

Ο Βαγγέλης Βλάχος προσθέτει πως« φυσικά, υπάρχουν και άλλες λύσεις που επιτρέπουν το ίδιο αποτέλεσμα».

«Δεν υπήρχε κανένας λόγος για μια τέτοια βιαστική αλλοίωση του χώρου. Αυτή η άμεση αλλοίωση του χώρου είχε τα εξής σοβαρά αποτελέσματα:

  1. Να μην βρεθεί η αγνοούμενη.
  2. Να μην περισυλλεχθούν όλα τα υπολείμματα των ταυτοποιημένων θυμάτων.
  3. Να μην γίνουν όλες οι χημικές αναλύσεις στο πεδίο.
  4. Να μην υπάρξει χαρτογράφηση και φωτογράφιση του χώρου».

«Κανένα από τα επιχειρήματα που έχουν χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής για να εξηγήσουν αυτήν την παρέμβαση δε στέκει και ούτε εξηγεί τη βιασύνη» σχολιάζει ο Βαγγέλης Βλάχος.

Και διερωτάται με νόημα «αλήθεια, υπάρχει έστω μια φωτογραφία ενός γερανού να επιχειρεί στο σημείο ΜΕΤΑ από τη διαμόρφωση του χώρου;»

από:https://www.avgi.gr

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου