Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 23 Σεπ 2011

06 Αυγούστου 2011 20:21

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ "ΝΙΤΡΩΔΗ ΚΑΙ ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ " ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

 

Την "άμεση ευαισθητοποίηση όλων των αρμοδίων φορέων του νομού, για κατεπείγουσες ενέργειες προστασίας της Δυτικής Αχαΐας από την βαριά ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική αγροτική οικονομία αλλά και την τουριστική υπόσταση της περιοχής" ζητά με παρέμβασή του ο Α' Επιλαχών Βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, μετά τα όσα "σοκαριστικά στοιχεία" έφερε στο φως της δημοσιότητας η Εφημερίδα "Πελοπόννησος " και σύμφωνα με τον Αχαιό Πολιτευτή, "απειλούν με καταστροφή ολόκληρο τον Κάμπο, με απρόβλεπτες παραμέτρους που τρομάζουν και οδηγούν σε πλήρη αφανισμό του εύφορου αυτού τόπου".

 

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, διαβλέπει στην έκθεση για τη ρύπανση με επικίνδυνα νιτρώδη στοιχεία και βαρέα μέταλλα και μάλιστα σε μεγάλη έκταση του υδροφόρου ορίζοντα της Δυτικής Αχαΐας, διπλό κίνδυνο. Όπως αναφέρει, από τη μία είναι η από δω και πέρα μεγέθυνση του προβλήματος αν δεν παρεμποδιστεί το φαινόμενο με πρόγραμμα απονιτροποίησης και από την άλλη ο τρόπος που όλο αυτό το θέμα θα προβληθεί - πριν αντιμετωπιστεί- αφού υπάρχει η αρνητική πιθανότητα, τα αγροτικά προϊόντα να "χαθούν" από την αγορά ως "δήθεν επικίνδυνα" , ενώ και τουριστικά, κάποιοι να εκλάβουν το γεγονός ως "ζημιογόνο για την υγεία τους" με ότι αυτό συνεπάγεται για τις Ξενοδοχειακές μονάδες και τους χώρους εστίασης, από την "απαγορευτική χρήση του πόσιμου νερού"!

Ο Επ. Βουλευτής, προτείνει "θωράκιση της περιοχής, των επαγγελματιών αλλά και παραγωγών της , μέσω συντονισμένης προσπάθειας του Υδρογεωλόγου Ξενοφώντα Σταυρόπουλο (που συνέταξε την έκθεση) και του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, σε έκτακτη σύσκεψη φορέων και επιστημόνων, ώστε μα μην ξεφύγει το θέμα, ουσιαστικά αλλά κι επικοινωνιακά με παρερμηνείες και υστερικές καταστάσεις, που συνηθίζονται σε μικρές κοινωνίες λόγω αμάθειας ή βεβιασμένης εξήγησης και κατά συνέπεια ανεξέλεγκτου πανικού"!

Ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, φέρνει ως παράδειγμα, το σάλο που προκάλεσε πανευρωπαϊκά το πρόσφατο θέμα της μόλυνσης των μαναβικών και που μέσα σε μια εβδομάδα συμπαρέσυρε αδίκως αλλά επικίνδυνα και καταστροφικά την εξαγωγή της φράουλας από Ηλεία και Αχαία. "Επομένως", καταλήγει, το "θέμα κρίνεται απολύτως σοβαρό για την δημόσια υγεία, αλλά και εύκολο να ξεφύγει, βουλιάζοντας οικονομικά και παραγωγικά ολόκληρη την Δυτική Αχαία".

Σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων, τονίζει:

"Αν ο δήμος περιοριστεί σε επιστολές και μάλιστα προς τον Πρωθυπουργό, το θέμα θα βαλτώσει επικίνδυνα. Απαιτείται, εδώ και τώρα, πολύπλευρη κινητοποίηση με επιστημονικά και πολιτικά επιχειρήματα, χωρίς απώλεια χρόνου που θα φθείρει στη ρίζα του αλλά και στο "μιλητό", την περιοχή.Η Πολιτεία οφείλει να σπεύσει, ειδάλλως όλη η Αχαία θα έχει δεχθεί ένα ακόμα σημαντικό χτύπημα, ισάξιο ή και πιο καταστροφικό από τα Ρίχτερ"!

 

 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου