Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 20 Ιαν 2012

 

 

Πάτρα 13.1.12

 

 

Την επιτακτική ανάγκη η βιολογική καλλιέργεια να αποτελέσει στόχευση καθολική, ακόμα και ας θίγονται τα συμφέροντα, επισήμανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, κατά την συζήτηση στη Βουλή, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά, ορθολογική χρήση αυτών και συναφείς διατάξεις».

Ο Αχαιός πολιτικός τόνισε ότι πρέπει να δουλέψουμε συστηματικά για να κερδίσουμε στην παγκόσμια αγορά τον τίτλο ότι το ελληνικό προϊόν είναι βιολογικό και να διασώσουμε στο εσωτερικό της χώρας τον πληθυσμό, τους πολίτες οι οποίοι υποφέρουν κάθε μέρα και υπόκεινται στις συνέπειες της χρήσης των φυτοφαρμάκων που ονομάζονται «φυτοπροστατευτικά», αλλά στην ουσία είναι τοξικά και ως εκ τούτου, οι κίνδυνοι είναι μεγαλύτεροι.

 

• Μάλιστα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, προειδοποίησε ότι αν ο κύκλος αυτός συνεχιστεί στη λάθος κατεύθυνση που είναι μέχρι σήμερα, η χώρα μας κινδυνεύει:

 

«Την προηγούμενη εικοσαετία-τριακονταετία περίπου, καταστράφηκαν τα πηγαδίσια νερά σε όλη την Ελλάδα. Εκεί που πίναμε νερό στα αγροκτήματα, στις αγροικίες, στα χωριά μας. Καταστράφηκαν από τα νιτρώδη, τα υπολείμματα τα τοξικά των φυτοφαρμάκων.

Άρα για να υπάρξει λύση, για να αναζωογονηθεί και ο υδάτινος ορίζοντας αυτός και να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα ο υδάτινος πλούτος -τα πηγαδίσια νερά είναι ρηχά όπως γνωρίζουμε και εξαιτίας των επιφανειακών υδάτων και των υπολειμμάτων δημιουργείται ρύπανση- πρέπει να παρθούν μεγάλες αποφάσεις. Ήδη υπάρχουν περιοχές που εντάσσονται στα κίνητρα για την αντιμετώπιση, την απονιτροποίηση για παράδειγμα».

 

 

• Ιδιαίτερη μνεία όμως έκανε ο κ. Χρυσανθακόπουλος και στα εισαγόμενα προϊόντα, των οποίων ο έλεγχος είπε ότι θα πρέπει να είναι τόσο σκληρός και τόσο κατηγορηματικός, ώστε να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τα ελληνικά προϊόντα και να μπορέσουμε να ενισχύσουμε την παραγωγή των ελληνικών προϊόντων, την ποιοτική τους υπεροχή και τη δυναμική την οποία οφείλουν να έχουν στην εσωτερική και διεθνή αγορά με εξαγωγικό προσανατολισμό.

 

• Αναφερόμενος τέλος, στο νομοσχέδιο που αφορά τα γεωργικά φάρμακα, ανέφερε ότι είναι η συνέχεια μίας προϊστορίας:

«Θεσπίζει κάποιες επιτροπές και στηρίζεται πάνω στην παλιά γραφειοκρατία του Υπουργείου, κάτι το οποίο δυσχεραίνει την αποτελεσματικότητά του.

Εμείς θέλουμε πιο ευέλικτες μορφές, ταχύτερες μορφές, το Υπουργείο να έχει επιτελικό χαρακτήρα, τα εργαστήρια ελέγχου να είναι σταθερά, οι υπηρεσίες οι οποίες θα καθορίζουν το πλαίσιο δράσης να αποτελούν τμήματα του Υπουργείου με ταχύτητα στη λειτουργία τους και όχι με συνθέσεις επιτροπών οι οποίες είναι δυσκίνητες, δεν συνεδριάζουν συχνά, δεν αντιμετωπίζουν με ετοιμότητα τα τρέχοντα και με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται περισσότερα προβλήματα.»

 

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου