Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 08 Νοέ 2018
Θ. Μενεγής: Οι μελέτες είναι έτοιμες και το επόμενο διάστημα θα δημοπρατηθούν τα έργα για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες της Πάτρας
Κλίκ για μεγέθυνση
 

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, Θεόδωρος Μενεγής, μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» για το χρονοδιάγραμμα των μελετών και την εκτέλεση των προγραμματικών έργων, στο πλαίσιο των αθλητικών αγώνων, που θα φιλοξενήσει η Πάτρα το καλοκαίρι του 2019.

«Οι εργασίες κατεδάφισης, που είχαν προσδιοριστεί για τέλη Σεπτεμβρίου θα γίνουν παράλληλα με τις εργασίες κατασκευής των έργων τον Μάρτιο.Υπήρχαν κάποιες καθυστερήσεις και υπάρχουν αυτή την στιγμή από πλευράς των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Πατρεών, οι οποίες δίνουν κάποιες ασαφής απαντήσεις στην Γ.Γ. Αθλητισμού, που δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι, όπως είχε σχεδιάσει το Υπουργείο, αλλά δεν υπάρχει λόγος να δημιουργούμε εντάσεις, διότι δεν υπάρχει καμία ουσιαστική πολιτική διαφωνία οποιουδήποτε φορέα» επισήμανε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, Θεόδωρος Μενεγής , και συμπλήρωσε ότι «για χωροταξικούς και πολεοδομικούς λόγους καθαρά δεν μπορούν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες κατεδάφισης της κερκίδας. Η άδεια δόμησης κατεδάφισης έπρεπε να βγει παράλληλα μαζί με αυτή για τις νέες εργασίες, είναι καθαρά τεχνικό και νομικό το θέμα».
 
Αναφορικά με τις καθυστερήσεις των δημοπρατήσεων παραδέχτηκε ότι υπήρξαν και πραγματικά προβλήματα, και δεν ήταν από πλευράς του Υπουργείου Αθλητισμού, καθώς είχε γίνει μια συζήτηση παλαιότερα με τον Δήμο Πατρέων για να προστεθεί ένα πάρκινγκ, που εφάπτεται στο κτήμα της Γ.Γ. Αθλητισμού, το οποίο για κάποιους λόγους είχε μια υπέρογκη μελέτη. Αυτό πήγε πίσω την δημοπράτηση του έργου, αν και πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έχει επιλυθεί.

«Είχα πει από την πρώτη στιγμή ότι προβλήματα θα υπάρχουν πολλά, όμως όταν υπάρχει καλή συνεργασία όλα επιλύονται» ξεκαθάρισε ο κ. Μενεγής και παράλληλα σημείωσε ότι «ο Δήμος Πατρέων είχε ήδη μια έτοιμη μελέτη για χώρο στάθμευσης, που δυστυχώς είχε υπέρογκο κόστος (1,2 εκατ. ευρώ), θα έπρεπε να είχε γίνει μια νέα μελέτη στα μέτρα των δυνατοτήτων της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας. Η πρόθεση του Υπουργείου ήταν να αναβαθμιστεί όλος ο χώρος στο βόρειο κομμάτι της Πάτρας. Όταν βλέπουμε μια θέληση από το Υπουργείο να θέλει να αυξήσει τα χρήματα του αρχικού προϋπολογισμού και να κάνει περισσότερα έργα από αυτά, που στην αρχή είχε υποσχεθεί, καλό είναι να κρατάμε τους τόνους χαμηλά, διότι όταν μπλέκουμε με δημόσιες υπηρεσίες, με ζητήματα χωροταξικού ενδιαφέροντος, δεν υπάρχει ένας διακόπτης on/off».
 
Ερωτηθείς για τα όσα ακούγονται ότι έχει αργήσει η προκήρυξη των διαγωνισμών για να πάρουν το πράσινο φως οι εργολάβοι και τι θα γίνει στην περίπτωση, που υπάρξουν ενστάσεις, αν θα υπάρχει χρόνος οι αθλητικές εγκαταστάσεις να είναι έτοιμες στην ώρα τους, ο κ. Μενεγής διαβεβαίωσε ότι «δεν θα έχουμε πρόβλημα με ενστάσεις και τον Ιούλιο είχαμε αναφέρει ότι δεν θα υπάρξει ούτε μια περίοδος, στην οποία δεν θα δουλεύουμε στα πορτοκαλί, αλλά στα κόκκινα, και πάνω σε αυτό το πράγμα σχεδιάζουμε. Δεν υπάρχει καμία απολύτως ανησυχία. Τα έργα θα δημοπρατηθούν τις επόμενες ημέρες. Τέλη Νοεμβρίου θα έχει κλείσει το κομμάτι από πλευράς τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου για να πάρουμε έργα. Οι μελέτες είναι σε ώριμο στάδιο και τελειωμένες, μόνο λείπουν κάποιες εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες και μπορούμε να προχωρήσουμε».
 
Αυτό, που επισήμανε για ακόμη μια φορά, είναι τη βούληση του Υπουργείου για την αρτιότερη διεξαγωγή των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων της Πάτρας. «Δεν μπορεί η πολιτική ηγεσία όταν διεκδικεί μεγάλα αθλητικά γεγονότα, να μην ποντάρει σε αυτά. Υπομονή λοιπόν και να μην βγάζουμε τα μάτια μας. Το master plan το πολύ σε ένα μήνα θα έχει τελειώσει, όπου θα είναι το ιερό μας ευαγγέλιο, και προχωρά κανονικά. Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα τελείωσε ο χορηγικός φάκελος και από τα πρώτα μηνύματα, που μας έχουν έρθει είναι πάρα πολύ ευχάριστα. Όλα προχωράνε. Καθυστερήσεις δεν έχουμε αρνηθεί ότι υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, αλλά έχουμε κάνει και πολλά βήματα προς τα μπροστά» υπογράμμισε ο κ. Μενεγής και στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η ΔΕΜΑ έχει μείνει ευχαριστημένη από τις συζητήσεις, που έχουν κάνει, και το επόμενο διάστημα θα επισκεφθεί την περιοχή.
 
Τέλος, να αναφέρουμε ότι στον χώρο του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς προβλέπεται η δημιουργία δυο γηπέδων για αθλήματα άμμου, ενώ θα κατασκευαστούν βοηθητικοί χώροι και χώροι στάθμευσης. Επίσης παρεμβάσεις θα γίνουν στον χώρο του Νότιου Πάρκου, αλλά και πίσω από το κολυμβητήριο, που βρίσκεται στην Ακτη Δυμαίων.
 
πηγη:http://www.stokokkino.gr
 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου