Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 10 Αύγ 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

Προς :

ΟΣΕΚΚ

Έντυπο & Ηλεκτρονικό Τύπο

Φίλους του Μπάσκετ με Καρότσι

 

 

 

Σκοπός ενός οποιουδήποτε αθλητικού σωματείου και ειδικότερα ενός σωματείου ΑμεΑ είναι η σωματική και ψυχική καλλιέργεια των αθλητών του μέσω του υγιούς ανταγωνισμού και της άμιλλας.

 

Οι αθλητές του τμήματος μπάσκετ σε καρότσι του σωματείου ΑΝΑΣΑμεΑ «ΤΙΤΑΝΕΣ ΑΧΑΪΑΣ» νοιώθουν την ανάγκη να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τις ενέργειες και τις αποφάσεις της Διοίκησης του σωματείου στο οποίο ανήκουν.

 

Θα αναφέρουμε συνοπτικά μερικά από τα γεγονότα τα οποία έχουν συμβεί στο τμήμα :

• Στα μέσα Απριλίου παύθηκε από τα καθήκοντά του ο Έφορος του τμήματος μπάσκετ και φυσιοθεραπευτής κ. Γρηγόρης Κοντοδήμος, χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος. Ο κ. Κοντοδήμος ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος της διοίκησης κατά τη διάρκεια της θητείας του, που ήταν παρών στις προπονήσεις.

• Στις αρχές Μαΐου έγινε προσπάθεια αποπομπής του προπονητή κ. Γεράσιμου Τζάκη χρησιμοποιώντας αστείες δικαιολογίες, γεγονός το οποίο συνάντησε την ομόφωνη αντίδραση των αθλητών και τη συσπείρωσή τους γύρω από τον προπονητή, εκτιμώντας την ανιδιοτελή προσφορά και τον επαγγελματισμό του. Να σημειωθεί ότι ο κ. Τζάκης αποτελούσε επιλογή της διοίκησης και παρουσιάσθηκε στην ομάδα σαν ο καταλληλότερος στο να την βοηθήσει να πετύχει τους στόχους της.

• Στα τέλη Μαΐου ανακοινώθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους παίκτες της ομάδας η διακοπή των προπονήσεων «λόγω ζέστης» χωρίς να υπάρχει προηγούμενη συνεννόηση με τους αθλητές και τον προπονητή.

• Μερικές ημέρες αργότερα κλειδώθηκαν τα ειδικά αμαξίδια που χρησιμοποιούνται από τους αθλητές με αλυσίδες και λουκέτο για «λόγους ασφάλειας». Να σημειωθεί ότι τα καρότσια φιλοξενούνταν στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Ροϊτίκων το οποίο «στεγάζει» την ομάδα μπάσκετ του σωματείου και διαθέτει μόνιμο φύλακα/φροντιστή.

• Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τα αμαξίδια μεταφέρθηκαν από το γήπεδο σε άγνωστο για τους αθλητές χώρο. Παράλληλα οι ώρες προπονήσεων που είχαν διατεθεί στην ομάδα, διατέθηκαν σε άλλα σωματεία με εντολή της διοίκησης των ΤΙΤΑΝΩΝ.

Με αυτό τον τρόπο ακόμα και αν οποιοσδήποτε αθλητής επιθυμούσε να αθληθεί ατομικά εκτός επίσημων προπονήσεων, η δυνατότητα αυτή του αφαιρέθηκε βίαια.

• Στις 28/5/2012 ο αθλητής της ομάδας Γεράσιμος Μεταξάς-Μαριάτος, ο οποίος είναι και πατέρας της αθλήτριας Μελίνας Μεταξά-Μαριάτου στο τμήμα κολύμβησης του σωματείου, απέστειλε επιστολή 6 σελίδων προς το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου ζητώντας απαντήσεις στα ερωτήματα που απασχολούσαν τους αθλητές του τμήματος μπάσκετ.

Μετά από σχεδόν δύο μήνες δεν έχει πάρει ακόμα απάντηση.

 

 

Οι αθλητές αντιδρώντας στις παραπάνω μεθοδεύσεις, προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τη διοίκηση ζητώντας συνάντηση για να διευθετηθούν τα προβλήματα της ομάδας. Η συνάντηση αυτή αποφεύχθηκε επιμελώς από τη διοίκηση χρησιμοποιώντας αστείες δικαιολογίες.

 

Έτσι από τις 13/7/2012 και μετά, οι αθλητές, έστειλαν επιστολές προς το Διοικητικό Συμβούλιο, στις οποίες επισημαίνουν τη δυσφορία τους για τον τρόπο διοίκησης του σωματείου, θίγουν επίσης προσωπικά ζητήματα όπως οικονομικές υποχρεώσεις του σωματείου απέναντί τους και άλλα.

Και σε αυτές τις επιστολές δεν υπήρξε καμία αντίδραση ή απάντηση, ούτε σε επίπεδο ΔΣ, ούτε σε προσωπικό επίπεδο από τα μέλη του.

 

Οι αθλητές στις επιστολές τους αναφέρουν τα προβλήματα και τις περίεργες καταστάσεις που έχουν ζήσει στα τρία χρόνια λειτουργίας του σωματείου. Παραπονούνται για την έλλειψη σεβασμού, την άσχημη συμπεριφορά, την αδυναμία τήρησης των συμφωνηθέντων από την πλευρά της διοίκησης, την έλλειψη κατανόησης του κόπου των αθλητών και των προπονητών σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις στο έργο τους και τον προγραμματισμό της ομάδας.

Προβληματισμό επίσης προκαλεί ο ανύπαρκτος σχεδιασμός προώθησης των στόχων του σωματείου για την προσέλκυση χορηγιών, ιδιαίτερα αυτή την εποχή κατά την οποία η κρατική βοήθεια είναι μηδενική. Η συνεχής πρόφαση που προβάλει η διοίκηση για οποιοδήποτε ζήτημα είναι η έλλειψη χρημάτων, γεγονός όμως που αποτελεί δικαιολογία αφού μετά από μικρή έρευνα στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να βρει στοιχεία για έσοδα προς το σωματείο τα οποία ποτέ δεν διατέθηκαν για την ομάδα μπάσκετ.

Σημαντικό σημείο στις επιστολές επίσης, είναι εκείνο στο οποίο αθλητές κάνουν νύξεις για οικονομική ασυνέπεια εις βάρος τους, δεδομένου ότι έχουν πληρώσει έξοδα της ομάδας χωρίς αυτά τα χρήματα να τους έχουν αποδοθεί εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στην επιστολή του επίσης συγκεκριμένος αθλητής, διαμαρτύρεται για την υποχρεωτική παραχώρηση στο σωματείο της ιδιαίτερα σημαντικής σε συναισθηματική αλλά και υλική αξία, δάδας των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων του 2010, με την οποία συμμετείχε στη λαμπαδηδρομία.

 

 

Οι αθλητές, εξουθενωμένοι από την αδιαφορία, την ασυνέπεια και την αδυναμία στήριξής τους από την διοίκηση απαιτούν την άμεση παραίτηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει πραγματικότητα, το σωματείο οφείλει να προχωρήσει στην αποδέσμευση όσων αθλητών του τμήματος μπάσκετ το επιθυμούν, δίνοντας τους τη δυνατότητα να αθληθούν σε συνθήκες οργανωμένης ομάδας αναπόσπαστοι στην επίτευξη των στόχων τους.

 

Οι αθλητές που υπογράφουμε αυτή την επιστολή έχουμε τη θέληση να πολεμήσουμε για το δικαίωμα της βελτίωσης της ζωής μας μέσα από τον αθλητισμό με αξιοπρέπεια και συνέπεια.

 

 

 

Οι καλαθοσφαιριστές

Γιώργος Αδαμόπουλος, Δημήτρης Καννελόπουλος,

Παναγιώτης Κοντογιάννης, Σπύρος Κρίθης, Γεράσιμος Μεταξάς-Μαριάτος,

Μάριος Παπαδόπουλος, Γιώργος Σπηλιόπουλος και Επαμεινώνδας Σταμάτης

 

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου