Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 11 Νοέ 2012
Έληξε με επιτυχία το 2ο Τουρνουά Βόλεϊ Παγκορασίδων
Κλίκ για μεγέθυνση
Έληξε με επιτυχία το 2ο Τουρνουά Βόλεϊ ΠαγκορασίδωνΈληξε με επιτυχία το 2ο Τουρνουά Βόλεϊ ΠαγκορασίδωνΈληξε με επιτυχία το 2ο Τουρνουά Βόλεϊ ΠαγκορασίδωνΈληξε με επιτυχία το 2ο Τουρνουά Βόλεϊ ΠαγκορασίδωνΈληξε με επιτυχία το 2ο Τουρνουά Βόλεϊ ΠαγκορασίδωνΈληξε με επιτυχία το 2ο Τουρνουά Βόλεϊ Παγκορασίδων

 

 

Του Β. Αντωνίου

 

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 2ο Τουρνουά Βόλεϊ Παγκορασίδων «Χρ. Αναγνωστόπουλος», που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γήπεδο Ακράτας την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 στο κλειστό γήπεδο της Ακράτας. Στη φετεινή διοργάνωση συμμετείχαν ομάδες από τους Α.Ο. Κιάτου, Ξυλοκάστρου, Δερβενίου, και Ακράτας.

Οι αγώνες διήρκεσαν πολλές ώρες όπου ο ευγενής ανταγωνισμός των κορασίδων της Κεντρικής Βόρειας Πελοποννήσου είχε μετατρέψει τις αναμετρήσεις σε πραγματικά ντέρμπι. Μετά από πολύωρες προσπάθειες νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Απολλωνα Ξυλοκάστρου που επικράτησε σε έναν τελικό πραγματικό ντέρμπι επι της δυναμικής Ακράτας με 2-1 σετ. Την τρίτη θέση κατέλαβε η ομάδα Αριστοναύτες του Δερβενίου που επιβλήθηκε της ηρωικής… ομάδας του Κιάτου με 2-0( άλλο ένα δυνατό όπου η ομάδα του Κιάτου έχασε στις λεπτομέρειες).

Μετά το τέλος του Αγώνα η κόουτς του Α.Ο. Ακράτα κ. Γιαλκέτση Παναγιώτα δήλωσε στη Στύγα:

« Το σημερινό τουρνουά Βόλεϊ παγκορασίδων το ξεκίνησα εγώ πέρυσι , αλλά επειδή συνέβη την ημέρα των αγώνων η ξαφνική απώλεια του δημοτικού Συμβούλου Χρ. Αναγνωστόπουλου, αποφασίσαμε να δώσουμε το όνομα στο τουρνουά αυτό που θα διεξάγεται κάθε τέτοια εποχή. Το τουρνουά στο οποίο λαμβάνουν μέρος γειτονικές ομάδες και από το νομό Κορινθίας, αποτελεί μέρος της προετοιμασίας των αθλητριών, αφού το πρωτάθλημα ξεκινά στα μέσα κάθε άνοιξης.

Το τμήμα βόλεϊ του Α.Ο. Ακράτας που λειτουργεί με επιτυχία τα τελευταία χρόνια αποτελείται από 3 τμήματα: νεανίδων, κορασίδων και πανκορασίδων, που παίρνουν μέτρα στα αντίστοιχα τοπικά πρωταθλήματα. Στο τμήμα που έχω εγώ στον Α.Ο. Ακράτας έρχονται από την Ακράτα, την Αιγείρα και από το Δερβένι.

Αυτή τη στιγμή λόγω κρίσης δεν υπάρχει καμία βοήθεια. Παλιότερα υπήρχαν οι χορηγοί και ευτυχώς έχουμε λίγες στολές και μπάλες, από τότε και λειτουργούμε. Πάντως οι ανάγκες είναι μεγάλες, αλλά η μεγαλύτερη ανάγκη είναι να φέρει ο κόσμος τα παιδιά του με ένα μικρό κόστος στην ομάδα και να έρθει στο γήπεδο να τα χειροκροτήσει. Το όφελος είναι μεγάλο για το παιδί αφού θα μειώσει τις πολλές ώρες του στο ίντερνετ και στις καφετέριες.».

Επίσης ο γυμναστής προπονητής του Γυμναστικού Συλλόγου Δερβενίου «Αριστοναύτες» κ. Τάσος Μισύρης δήλωσε στη Στύγα:

« Ο Γυμναστικός Σύλλογος Αριστοναύτες έχει τέσσερα τμήματα με 70 περίπου παιδάκια ηλικίας από πρώτης δημοτικού έως τρίτης Γυμνασίου, ως επί το πλείστον κοπέλες αλλά και αγόρια στις μικρότερες ηλικίες. Εχχουν δημιουργηθεί οι εξής κατγορίες:: 1) μινί κατηγορία 2) κατηγορία από παιδιά Α, Β,΄Γ΄ τάξης δημοτικού 3) μεσαία κατηγορία από παιδιά Δ΄, Ε΄, Στ΄τάξης δημοτικού 4) κατηγορία παγκορασίδων Α, Β,΄Γ΄ τάξης΄γυμνασίου. Στόχος είναι η άθληση των παιδιών, με στόχο την απομάκρυνση από τους σύγχρονους κινδύνους. Φέτος κ ο Γ.Σ. κατεβαίνει στο πρωτάθλημα παγκορασίδων στην μικρή κατηγορία του Πελοποννησιακού Πρωταθλήματος όπου ανήκουν και οι σημερινές ομάδες που αγωνίστηκαν σήμερα δηλαδή στη Βόρεια Πελοπόννησο. Μας στηρίζει ο εμπορικός Σύλλογος Δερβενίου και όλος ο εμπορικός κόσμος του Δερβενίου, διότι σ’ αυτήν την προσπάθεια δεν χρειάζεται μόνο η προσπάθεια των παιδιών, αλλά χρειάζεται και η υποστήριξη από την οικογένεια και την τοπική κοινωνία. Με χαροποίησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ήταν σήμερα εδώ στο κλειστό της Ακράτας, παραβρέθηκαν πολλοί από το Δερβένι. Είμαι σίγουρος ότι σε λίγα χρόνια θα δούμε τα αποτελέσματα αυτής της Δουλειάς.

Θέλω να ευχαριστήσω το δήμαρχο Ξυλοκάστρου που μας παρέχει το κλειστό γήπεδο γυμναστήριο Δερβενίου.»

 

 

 

 

Γήπεδο: Κλειστο Ακράτας Αιγιαλείας

Διατητής : Σταμούτσος Αντώνης

 

Γραμματεία : Μετζέλλου Χαρά, Σπανού Μάρθα, Μαλλή Μαρίνα

 

 

Προπονητές :

Γιαλκέτση Πένη ΑΟ ΑΚΡΑΤΑ

Καπορή Γεωργία ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Μισύρης τάτος ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ

Μπεκιάρης Γιώργος ΑΡΑΤΟΣ ΚΙΑΤΟΥ

Καπορή Γεωργία ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ_1,

 

Αποτελέσματα Αγώνων

 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΑΡΑΤΟΣ ΚΙΑΤΟΥ, 2-0

ΑΟ ΑΚΡΑΤΑ – Γ.Σ. ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ, 2-0

ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ_1 – ΑΡΑΤΟΣ ΚΙΑΤΟΥ, 2-1

ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ_1 – Γ.Σ. ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ, 1-2

ΑΟ ΑΚΡΑΤΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ_1, 2-0

ΑΟ ΑΚΡΑΤΑ - ΑΡΑΤΟΣ ΚΙΑΤΟΥ, 2-0

Μικρός τελικός

Γ.Σ. ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ - ΑΡΑΤΟΣ ΚΙΑΤΟΥ, 2-0

Τελικός

ΑΟ ΑΚΡΑΤΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, 1-2

 

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου