Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 11 Φεβ 2014
Γιάννης Παπαπέτρου:  Η Ακράτα θα είναι πρωταγωνιστής στο Αχαϊκό ποδόσφαιρο.
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Πρέπει να ξεχάσουν μερικοί, ότι η Ακράτα θα είναι η τελευταία τρύπα της φλογέρας…

 

Συνέντευξη του Γιάννη Παπαπέτρου στο Β. Αντωνίου

 

Μετά την παρέλευση ενός εύλογου χρονικού διαστήματος από την ανάληψη των καθηκόντων του νέου προέδρου του ΑΟ Ακράτα η εφημερίδα «Στύξ» επιδίωξε και είχε αποκλειστική συνομιλία, όπου πρόεδρος, με σαφήνεια και χωρίς περιστροφές, μίλησε για την πορεία του στο ποδόσφαιρο , τα όνειρά του, το πρόγραμμα και τους σχεδιασμούς του για τον Αθλητικό Οργανισμό Ακράτας.

 

Ερ: Έχετε συμπληρώσει ένα πεντάμηνο στη θέση του προέδρου . Ποιες είναι οι πρώτες διαπιστώσεις και ποιο είναι το νέο πλάνο που θα ακολουθήσει ο ΑΟ Ακράτα;

 

Ι. Π. : Έκλεισα τον κύκλο μου στο ποδόσφαιρο, μετά από μακροχρόνια ποδοσφαιρική πορεία περιλαμβανομένου και του χώρου της διαιτησίας. Αφού δεν μπόρεσα να συνεχίσω στα διοικητικά πόστα, όπως στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, ούτε καν σαν παρατηρητής, λόγω του ασυμβίβαστου που προκύπτει με τον γιο μου που είναι διαιτητής στη Σούπερ Λίγκ, αποφάσισα να ασχοληθώ με την ιδιαίτερη πατρίδα μου την Ακράτα που πάντα έχω στην καρδιά μου και την ψυχή μου και την οποία επισκέπτομαι κάθε Σαββατοκύριακο μετά από την εργασία μου στο «ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ».

Τον περασμένο χρόνο, οι αντιπρόεδροι του ΑΟ Ακράτας Χρ. Γιοβάς και Νίκος Αλέφαντος με πλησίασαν, γνωρίζοντας την αγάπη που έχω για την ποδοσφαιρική ομάδα και λόγω της βοήθειας που παρείχα με διάφορους τρόπους όταν μπορούσα, και ύστερα από κάποιες επαφές αποφάσισα να μπω στο χώρο της ομάδας και του Αθλητικού Οργανισμού, αφού ο χώρος της πολιτικής ή των δημοτικών, ποτέ δεν με ενδιέφεραν. Αφού συζήτησα πρότεινα στα μέλη του Δ.Σ να δεχθούν να διοικήσω την ομάδα που έχω στην καρδιά μου με τον τρόπο που έχω και ξέρω μέσα από ένα τριετές πλάνο. Επειδή ο ΑΟ Ακράτας έχει πολλά τμήματα, πιστεύω στον καταμερισμό των εργασιών. Είναι αρχή και θεωρία μου ότι ο υπεύθυνος του κάθε τμήματος πρέπει να απολογείται μόνο σε μένα. Ο προπονητής είναι το Α και το Ω της κάθε ομάδας και είναι το απόλυτο αφεντικό. Στο ποδοσφαιρικό τμήμα με τον Τζαλοκώστα έχω συζητήσει πάρα πολύ και μου έχει δώσει το στίγμα του, για το πώς θέλει να οδηγήσει την ομάδα. Από κει και πέρα στην διάρκεια της εργασίας του δεν θα υπάρξει καμιά παρέμβαση από κανέναν. Αυτός θα απολογηθεί για το έργο του στο τέλος. Ο λόγος της πρόσληψης του Τζαλοκώστα αυτή την εποχή και όχι από το καλοκαίρι μπορεί να κόστισε λίγο παραπάνω, για τρεις τέσσερις μήνες, αλλά θέλω να δει την ομάδα από μηδενική βάση να αξιολογήσει όλους τους παίκτες.

Ο Βασίλης Τζαλοκώστας είναι μια δυναμική προσωπικότητα, είναι καθαρός σε σκέψεις και καθαρό μυαλό, δίνει κίνητρα στους νέους παίκτες. Ήδη οι μεταγραφές που σκεπτόμαστε, στο άκουσμα, Τζαλακώστας, αντιδρούν πολύ θετικά ακόμα και από το Αίγιο.

Με τους παίκτες έχουμε συμφωνήσει να πειθαρχήσουν σε όσα τους προτείνει ο κόουτς αφού έχει κάποιες απαιτήσεις από αυτούς. Ο ατίθασος ποδοσφαιριστής θα πάει σπίτι του. Ο κόουτς από τον πολύ καλό ποδοσφαιριστή θα πάρει το μεγαλύτερο ποσοστό που μπορεί να δώσει. Θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας για να συγχρονιστεί ο κόουτς με τους παίκτες. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ερασιτεχνική ομάδα με επαγγελματική νοοτροπία.

Αυτές τις μέρες έχω συνάντηση με τον τεχνικό των ακαδημιών του Ολυμπιακού Γ. Αμανατίδη για να αναλάβει τις ακαδημίες στην περιοχή της Ανατολικής Αιγιάλειας και αυτό είναι ένα μέρος από το τριετές πλάνο που έχω προγραμματίσει.

 

 

Ερ: Ποια μέτρα πρόκειται να λάβετε προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματικότητα;

 

Ι. Π. :Δίνουμε πολύ μεγάλη βάση στην ποιότητα και στη διαπαιδαγώγηση του ποδοσφαιριστή. Δεν θέλουμε να έχουμε συμπτώματα και προβλήματα όπως είχα στην διάρκεια της θητείας μου στον Παναιγιάλειο, όπου κάποιοι ποδοσφαιριστές εκδήλωναν επανειλημμένα παραβατικότητα στην κοινωνία αλλά και ακόμα απέναντι στους συμπαίκτες τους στα αποδυτήρια.

Θα παρακολουθούμε τον ποδοσφαιρική στην προσωπική του ζωή η οποία έχει αντίκτυπο και μέσα στο γήπεδο. Έχουμε την εμπειρία να διακρίνουμε ποιος παίκτης είναι άτακτος και πονηρός…

 

Ερ: Ποιες νοοτροπίες προωθείτε στους παίκτες;

 

Ι. Π. :Από την πρώτη στιγμή που μπήκα στα αποδυτήρια επεσήμανα στους παίκτες για την συμπεριφορά τους απέναντι στην διαιτησία. Είναι ένα αντικείμενο που το γνωρίζω πολύ καλά αλλά και επειδή και ο γιος μου αυτή τη στιγμή είναι διαιτητής στη Σούπερ Λίγκ, τόνισα ότι δεν θα δεχθώ να βρίσει ή να αγγίξει διαιτητή γιατί θα με βρει αντιμέτωπο. Ο πρώτος που θα τον τιμωρήσει θα είμαι εγώ. Δεν μπορεί ο παίκτης να κρίνει το διαιτητή. Επειδή έχω σπουδάσει… πολύ το θέμα, θεωρώ ότι το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών. Η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ λέει ότι θέλει τον ποδοσφαιριστή και το διαιτητή με τα ανθρώπινα λάθη του, δεν είναι ρομπότ, δεν είναι κομπιούτερ, και επειδή είναι ένα άθλημα λαθών κρίνονται από εμάς τα λάθη, η σκοπιμότητα, τι πρέπει και τι δεν πρέπει.

Επίσης τα ίδια ισχύουν και για τους παράγοντες της ομάδας που πολλές παραφέρονται για τη διαιτησία ή την εισέρχονται στα αποδυτήρια των διαιτητών ή των παικτών.

 

Ερ: Πως εννοείτε ότι θα κτυπηθεί το κατεστημένο της Αχαΐας και ειδικά της Πάτρας;

 

Ι. Π. :Σε μια συνάντηση που είχα με τα ηγετικά στελέχη της ΕΠΣ Αχαΐας, τους επεσήμανα ότι πρέπει να ξεχάσουν ότι η Ακράτα θα είναι η «τελευταία τρύπα της φλογέρας». Η Ακράτα θα είναι πρωταγωνιστής στο Αχαϊκό ποδόσφαιρο, προσφέροντας ποιότητα και πολύ καλό αθλητισμό όπως το κάνει τόσα χρόνια στην Α΄ κατηγορία. Ο λόγος που μπόρεσα να πω αυτά τα πράγματα προέρχεται από τη πολύ μεγάλη χορηγία στο πρωτάθλημα που έχει τίτλο «Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣΑ ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ». Είμαστε αρωγοί του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου γιατί εκεί πλάθονται χαρακτήρες και προσωπικότητες και προσφέρεται η δυνατότητα σε κάποιους ν’ ανέβουν πολύ ψηλά.

 

Ερ. Αυτή η αγάπη σας για το ποδόσφαιρο σας έχει κοστίσει οικονομικά και συναισθηματικά( χαρές και λύπες) μέχρι σήμερα;

 

Ι. Π. :Το ποδόσφαιρο είναι η μεγάλη μου αδυναμία. Γνώρισα μέσα από το Αχαϊκό ποδόσφαιρο όλη την κοινωνία και αυτό ήταν η μεγάλη χαρά που πήρα. Πολλοί παίκτες έκαναν πολύ μεγάλη καριέρα που πήγαν σε μεγαλύτερες ομάδες, όπως ο Σπύρος ο Οικονομόπουλος, ο Σπανός, ο Σπήλιος Γιοβάς, ο Κανελλόπουλος κ.ά. Ήταν ένας προθάλαμος για να κάνω μια πολύ μεγάλη καριέρα στη διαιτησία.

Το ποδόσφαιρο μ και η διαιτησία μου έφεραν και λύπες, μου κόστισαν. Η περίοδος στον Παναιγιάλειο μου κόστισε πάνω από 200.000ευρώ, αλλά εισέπραξα και μια μεγάλη αχαριστία, παρά του ότι εγώ παρακολουθούσα και έβλεπα τον Παναιγιάλειο από 10 χρονών με το δάσκαλο το Λάκη Παναγιωτόπουλο. Στον Παναιγιάλειο έβαλά βαθιά το χέρι στην τσέπη, ή με άλλα λόγια έκανα το αγροτικό μου… Πλήρωσα αλλά έμαθα!

 

Ερ: Αυτή είναι περίοδος μεγάλης «ξηρασίας». Πως θα την ξεπεράσετε;

 

Ι. Π. :Οι ποδοσφαιριστές αυτή την περίοδο με τον ερχομό του Τζαλοκώστα αλλά και με τη δική παρουσία στο τιμόνι της διοίκησης, θα αξιολογηθούν σύμφωνα με τα προσόντα που έχουν, ενώ θα αποδίδοντα και τα αναγκαία «οδοιπορικά». Πρέπει να αντιληφθούν οι παίκτες ότι είναι ερασιτέχνες που συνδυάζουν το κέφι το χόμπι τους με στόχο τη μελλοντική τους επαγγελματική ή μη πορεία.

 

 

Ερ: Δυστυχώς το μόνο που πετυχαίνει είναι το μοντέλο του ανθρώπου που έχει τρέλα..., εσείς την έχετε;

 

Ι. Π. : Είμαι τελειομανής και πειθαρχημένος δίνοντας πολύ βάση στην τρέλα της ευγενούς άμιλλας μέσα από την οποία ανδρώνεσαι και πετυχαίνεις για να φτάσεις ψηλά…

Ο λόγος μου είναι συμβόλαιο. Ότι λέω το εννοώ και το πράττω. αλλά πρέπει να ισχύουν οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις, από την πλευρά των παικτών και των συνεργατών.

 

 

 

 

 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου