Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 13 Ιούν 2013
Ανασυγκρότηση δυνάμεων
Κλίκ για μεγέθυνση

Α.Ο. Θυέλλα Αιγείρας

 

 

 

με τον Πέτρο Πίμπα

Για να χαρακτηρίσει κάποιος μια χρονιά επιτυχημένη θα πρέπει να έχει κάποια σοβαρά δεδομένα και να πείσει την κερκίδα ότι έγινε σοβαρή δουλειά στην ομάδα τη χρονιά που πέρασε και οι προοπτικές για τη νέα σεζόν είναι αρκετά καλές.

Στη Θύελλα Αιγείρας τα τελευταία τέσσερα χρόνια κάθε χρονιά ήταν καλύτερη από την προηγούμενη και βαθμολογικά και οργανωτικά. Ο κόσμος όμως δεν το καταλάβαινε γιατί αν δεν κατακτηθεί το Πρωτάθλημα ή δεν αλλάξει η κατηγορία δεν έρχεται η αναγνώριση. Και όμως αυτή η ανοδική πορεία της Θύελλας Αιγείρας έγινε αντιληπτή φέτος και μάλιστα –ως δια μαγείας- την τελευταία αγωνιστική. Αυτοί που ήταν κοντά στην ομάδα ήξεραν ότι κάτι καλό γινόταν και με λίγη βοήθεια αυτή η ομάδα μπορούσε, γιατί έχει τις δυνατότητες, να πρωταγωνιστήσει. Τα κατάφερε όταν ανέλαβαν την ομάδα άτομα νέα σε ηλικία και απόψεις. Με όρεξη να βοηθήσουν συλλογικά την ομάδα. Ζήτησαν την στήριξη του κόσμου και η ανταπόκριση ήταν ενθαρρυντική. Μπορεί η χρονιά να είχε ανακατατάξεις αλλά η συγκέντρωση στο στόχο παρέμεινε και η δικαίωση ήρθε τόσο για το Δ.Σ. όσο και για τους παίκτες. Αυτούς τους «μικρούς ήρωες» της Αιγείρας που χωρίς να έχουν το παραμικρό κέρδος, ίδρωναν κάθε Κυριακή τη φανέλα. Ένα…ξερό «συγχαρητήρια» είναι λίγο για την προσπάθεια αυτών των παιδιών που κατάφεραν να πάνε την Αιγείρα λίγο ψηλότερα.

Η επόμενη χρονιά θα είναι δυσκολότερη. Τα δεδομένα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχουν αλλάξει. Οι συνθήκες κάθε χρόνο είναι χειρότερες και οι λόγοι είναι καθαρά οικονομικοί. Τα σωματεία που έχουν οικονομική άνεση είναι μετρημένα στα δάκτυλα ενώ αρκετά είναι αυτά που δεν καταφέρνουν να συντηρηθούν και δυστυχώς διαλύονται ή συγχωνεύονται. Η Θύελλα Αιγείρας δεν αντιμετωπίζει άμεσο οικονομικό πρόβλημα αλλά ποιος εγγυάται στην εποχή που διανύουμε ότι είναι δυνατό να συντηρηθούν τα έξοδα του συλλόγου για τα επόμενα πέντε για παράδειγμα χρόνια; Τόσο η Αιγείρα όσο και η Ακράτα, που ανταπεξέρχεται και στέκεται άξια σε πιο δύσκολη κατηγορία, βρίσκονται μπροστά σε μια μεταβατική περίοδο κρίσιμη για τη συνέχεια των συλλόγων.

Δεν είναι τυχαίο που οι γενικές συνελεύσεις Αιγείρας και Ακράτας έγιναν την ίδια μέρα. Τι αποφάσισαν, θα το μάθουμε σύντομα.

Το σίγουρο είναι ότι επαφές έχουν γίνει και η λέξη «συνένωση» δεν είναι πια «απαγορευμένη» ούτε αποτελεί κρυφό πόθο κάποιων. Είναι ένα δεδομένο που με συγκεκριμένο πλάνο θα συζητηθεί και θα τεθεί σαν ολοκληρωμένη πρόταση από μέλη και των δύο συμβουλίων.

Η προοπτική για μια νέα ισχυρότερη ομάδα και άλλη μια σε μικρότερη κατηγορία που θα αποτελεί «φυτώριο» είναι πιο κοντά από ποτέ…

 

 
© Copyright 2011 - 2019 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου