Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 04 Ιούν 2013
«Είτε το θέλουν είτε όχι, η Ομερτά της διαπλοκής του ποδοσφαίρου θα σπάσει. Το «οικοδόμημα τους ήδη τρέμει», θα συνεχίσω μέχρι να καταρρεύσει!» Τρίτη 04 Ιουνίου 2013
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Το ΧΡΙ.Κ.Ε. καταθέτει στην Βουλή πρόταση Νόμου («Μαλάτου» ) για τον αθλητισμό

 

 

Βροχή καταγγελιών από διαιτητές και αθλητικούς παράγοντες πέφτει από το πρωί της Τρίτης στα γραφεία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος. Η δυναμική εμπλοκή του γ.γ. του ΧΡΙ.Κ.Ε. κ. Ν. Νικολόπουλου με τη κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς για τα κρούσματα διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο επέφερε χιονοστιβάδα αντιδράσεων.

Όπως αποκάλυψε η τηλεοπτική "Δίκη στον Σκάϊ" του Κ. Θωμαΐδη, η αναφορά έφτασε και στα χέρια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και κοινοποιήθηκε στους οικονομικούς εισαγγελείς και στον εισαγγελέα διαφθοράς.

Οι ερωτήσεις που κατατέθηκαν στη Βουλή στις 12/11/2012 και στις 31/5/2013 πήραν τον χαρακτήρα μηνυτήριας αναφοράς και ονοματίζουν περιστατικά κακοδιαχείρισης και σπατάλης στην ΕΠΟ και απευθύνονται στους υπουργούς Παιδείας-Αθλητισμού και Δικαιοσύνης.

Η μηνυτήρια αναφορά συντάχτηκε από τους δικηγόρους Κ. Κρεμμύδα και Ελ. Καλαμιώτου, στην εισαγγελέα κ. Ε. Αγγελοπούλου. Ο κ. Ν. Νικολόπουλος αποκαλύπτει ότι η ΕΠΟ εφαρμόζει διαδικασίες που βρίσκονται εκτός Νόμων και Συντάγματος της Ελλάδος, αναφέροντας το διαβόητο διοριστήριο του διαιτητή Θ. Γιάχου.

Χαρακτηριστικά τονίζει: «τα στόματα πρέπει να ανοίξουν. Κάθε διαιτητής –εν ενεργεία ή όχι- που υπέστη το μαρτύριο του εκβιασμού της καταστροφής της καριέρας του, αν δεν ενέδιδε σε αυτό το θολό μα άκρως εγκληματικό παρασκήνιο διαφθοράς, είναι ευπρόσδεκτος από εμένα. Κάθε καταγγελία εμπλεκομένου αποτελεί και ράπισμα εναντίον του σάπιου κατεστημένου. Μόνο έτσι το ποδόσφαιρο θα επιστρέψει στο φίλαθλο κόσμο που έχει εκδιωχθεί από τα γήπεδα. Καλώ κάθε υπεύθυνο στόμα να μιλήσει, κάθε συνείδηση να καθαρίσει…

Οι κλίκες κάθε «χρωματισμού» πρέπει να συνθλιβούν ανελέητα και οριστικά.

Το ΧΡΙ.Κ.Ε. έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους Έλληνες δικαστές ότι θα διερευνήσουν όλες τις διαπραχθείσες κολάσιμες ποινικά πράξεις, που πιθανόν συντελέστηκαν όπως της εκβίασης, της υπέρβασης καθήκοντος κ.α.»

Επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου καταθέτει μηνυτήρια αναφορά για τη μάστιγα της διαφθοράς στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο.

Ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος «κατήγγειλε» δημοσίως τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη πως αφού παρήγγειλε την σύνταξη σχεδίου νόμου το οποίο ετοιμάσθηκε και του παραδόθηκε από τον κ. Α. Μαλάτο, Πρόεδρο του Ινστιτούτου Διεθνούς & Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου, τελικώς με άνωθεν εντολές το «πάγωσε» με αποτέλεσμα να ευνοείται η υφιστάμενη «μπόχα» στο ποδόσφαιρο.

«Αν ο Υφυπουργός κ. Ιωαννίδης συνεχίσει την τακτική κάλυψης της βρωμερής αυτής κατάστασης με άνωθεν υποδείξεις κορυφαίων πολιτικών της συγκυβέρνησης, θα καταθέσω προσωπικά πρόταση νόμου, βάσει της μελέτης του καθηγητή κ. Μαλάτου που αποσκοπεί στην έννομη λειτουργία του ποδοσφαίρου, καταργεί τις πολλαπλές επιτροπές, και προάγει γενικότερα τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων μέσω λογικών και εφαρμόσιμων νόμων και τότε θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα», ανέφερε κλείνοντας ο κ. Ν.Νικολόπουλος.

 

 

Το πλήρες κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς στο www.nikosnikolopoulos.gr και την εκπομπή Η ΔΙΚΗ στα :

http://youtu.be/O9wDiRGZgP0

Η Δίκη στο ΣΚΑΙ

http://www.skai.gr/tv/show/?showid=64950

 

 
© Copyright 2011 - 2019 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου