Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 30 Ιαν 2020
Τι κατέθεσε ο Πιλάβιος
Κλίκ για μεγέθυνση

30.1.20

 

 
 
Άρχισε σήμερα στο Β' Τριμελές Εφετείο η δίκη για την υπόθεση της αλλοίωσης αποτελεσμάτων, στην οποία είναι κατηγορούμενοι 28 γνωστοί παράγοντες του ποδοσφαίρου. 

Η δίκη, έπειτα από δύο διακοπές και μία αναβολή, ξεκίνησε λίγο μετά τις...
09.00 το πρωί της Πέμπτης και ολοκληρώθηκε στις 14.50 της ίδια μέρας για να συνεχιστεί εκ νέου την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου. 

Η δίκη θα συνεχιστεί με ταχείς ρυθμούς, καθώς εντός Φεβρουαρίου έχουν οριστεί έξι συνεδριάσεις, στις 3, 5, 7, 13, 19 και 27 του μήνα. 

Στο σκαμνί του Β' Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έκατσαν εκ νέου τα 28 πρόσωπα του ελληνικού ποδοσφαίρου που κατηγορούνται για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων, οι 8 εκ των οποίων κατηγορούνται και για το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας, αδικήματα που τελέστηκαν στο διάστημα από το 2012 ως το 2015. 

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που είναι από τους κατηγορούμενους, εκπροσωπήθηκε μέσω του δικηγόρου του. Από την πρώτη μέρα της διαδικασίας απουσίαζαν και οι Δημήτρης Μελισσανίδης και Γιάννης Αλαφούζος, που είναι μάρτυρες της υπόθεσης. Οι ισχυροί άνδρες ΑΕΚ και Παναθηναϊκού αναμένεται να προσέλθουν για τις καταθέσεις τους τις επόμενες ημέρες. 

Από τους 28 κατηγορούμενους, παρόντες ήταν οι κ. κ. Σαρρής, Κουρίδης, Σταθόπουλος, Παπακωνσταντίνου, Προύντζος, Μπριάκος, Δούρος και Σπάθας. Τόσο οι παρόντες κατηγορούμενοι, όσο και οι απόντες δια των εκπροσώπων τους, δήλωσαν αθώοι. 

Από τους μάρτυρες στο Εφετείο, εκτός του πρώην προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου, βρίσκονταν οι Καλαϊτζίδης, Βασάρας, Γκαγκάτσης, Γεωργέας, Κωνσταντινέας, Τσιαμούρα και Παναγόπουλος. 

Η κατάθεση Πιλάβιου 

Από την έδρα κλήθηκε να καταθέσει ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ως μάρτυρας. Ο κ. Πιλάβιος ρωτήθηκε για την διαμόρφωση των πινάκων των διαιτητών το καλοκαίρι του 2012. «Εγώ δεν είχα καμία συμμετοχή στις συνεδριάσεις της ΚΕΔ, ήταν δική τους δουλειά. Την απόφαση να μην είμαι υποψήφιος το 2012 την πήρα μόνος μου, αλλά είναι πιθανό κάποιοι να μην με ήθελαν», ανέφερε. 

Πρόσθεσε πως «... οι πίνακες δεν ήταν προτεραιότητά μου εκείνο το διάστημα, γιατί σε λίγους μήνες έφευγα από την προεδρία», αλλά και ότι «ό,τι γινόταν τότε στο ποδόσφαιρο, γινόταν και παλαιότερα, αλλά και τώρα». Επίσης κατέθεσε πως «... με είχε επισκεφτεί ο κ. Κούγιας λέγοντας πως υπάρχει μια ομάδα, η Καλλονή, που θέλουν να την ανεβάσουν». 

Στην κατάθεσή του επισήμανε ακόμη πως «Δεν νομίζω πως ο κ. Μαρινάκης ή κάποιοι άλλοι από τους κατηγορούμενος ήθελαν να ευνοήσουν κάποιες ομάδες... Δεν μου ανέφερε εγγράφως κανένας κάτι για στήσιμο αγώνα». Σχολιάζοντας τις συνομιλίες Μαρινάκη-Μώραλη πως ο κ. Πιλάβιος θα φύγει από την ΕΠΟ για να πάει στην UEFA είπε: «Είμαι δικηγόρος από το 2000, έχω γραφείο με 4 άτομα στην Αθήνα, δεν διαπραγματεύτηκα τίποτα για να μη συνεχίσω στην ΕΠΟ. Δεν περίμενα από τον Μαρινάκη να μου βρει δουλειά». 

Ρωτήθηκε από δικηγόρο του Βαγγέλη Μαρινάκη αν είναι επιλήψιμο οι ΠΑΕ να ενδιαφέρονται ποιος θα είναι πρόεδρος της ΕΠΟ και απάντησε: «Όχι, όλοι έχουν ενδιαφέρον. Η κοινοπραξία των ΠΑΕ (λίγκα) άλλωστε είναι μέλος της ΕΠΟ». Για τον Γιώργο Σαρρή είπε πως «δεν έχω εικόνα των κατηγοριών που του αποδίδονται ότι ήταν εκ των αρχηγών συμμορίας που είχε σκοπό να επηρεάσει παιχνίδια». 

Για τον Ηλία Σπάθα είπε πως «... ήταν πολύ καλός διαιτητής, ήταν δικαίως στον πίνακα των διεθνών. Δεν έχω κάποια υπόνοια ή κάτι υπόψη μου ότι έχει παρέμβει αθέμιτα για να αλλοιωθεί κάποιο αποτέλεσμα»...

sport-fm.gr
 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου