Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 25 Σεπ 2011
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011
Κλίκ για μεγέθυνση

22 Ιουνίου 2011 15:04

 

Τις εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2011 του Δήμου Αιγιαλείας παρουσίασε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχεςίρησης κ. Βασιλική Ψυχράμη στους δημοσιογράφους των τοπικών Μ.Μ.Ε. δηλώνοντας ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή όλοι μας έχουμε ανάγκη από χαρά, ψυχαγωγία και πνευματική δροσιά.

Όπως ανέφερε η κ. Ψυχράμη οι εκδηλώσεις κινούνται σε δύο άξονες :

Ο πρώτος περιλαμβάνει την πολιτιστική δημιουργία των πολιτιστικών φορέων, κυρίως στο θέατρο, στο χορό και στη μουσική αλλά και τις εκδηλώσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα ανά δημοτική ενότητα και ημερολογιακά. Υπάρχει δε μια ξεχωριστή ενότητα για τα παραδοσιακά πανηγύρια στην ορεινή Αιγιάλεια μέσω των οποίων δίνεται έμφαση και σε προϊόντα που παράγει η κάθε περιοχή (κεράσια, μήλα, φασόλια κ.λ.π)

Ο δεύτερος άξονας περιλαμβάνει τις εκδηλώσεις που θα συνδιοργανώσει ο πολιτιστικός τομέας του δήμου με συλλόγους και άλλους φορείς.

Όλες οι εκδηλώσεις απευθύνονται στους κατοίκους της Αιγιαλείας, στους επισκέπτες, στα παιδιά και στη νεολαία και αφορούν σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα σε όλους τους πρώην δήμους.

Βασικός στόχος μας ήταν να αναδειχθεί η πλούσια εγχώρια παραγωγή στο πολιτισμό αλλά και να προσφέρουμε ποιοτικά πολιτιστικά ερεθίσματα στους συμπολίτες μας, ανέφερε η κ. Ψυχράμη.

Η κ. Ψυχράμη αναφέρθηκε και στην αναβίωση των Ανθεστηρίων, αναφέροντας ότι η φετινή συνεργασία με τους συλλόγους αποτελεί το προοίμιο για την αναβίωση των Ανθεστηρίων σαν διαπολιτισμικό φεστιβάλ όλης της Αιγιαλείας, που ευελπιστούμε να λάβει ευρύτερες διαστάσεις. Κάλεσε δε όλους όσοι ενδιαφέρονται, είτε ως συλλογικοί φορείς, είτε ως άτομα να ετοιμάσουν τις προτάσεις τους, γιατί, περί τα μέσα Σεπτεμβρίου, ο στόχος είναι να ξεκινήσει μια διαβούλευση για το θέμα των Ανθεστηρίων, ώστε μέχρι το τέλος του 2011 να έχουν ληφθεί αποφάσεις στο τι και πως θέλουμε να κάνουμε.

Στο σημείο αυτό θέλω να αναφερθώ και στο ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟ του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2011 την Coca Cola Τρία Έψιλον με το μεταλλικό νερό Αύρα, που θα υποστηρίξει τις εκδηλώσεις μας και που ελπίζουμε να συνεχίσει να είναι βρίσκεται κοντά στην τοπική κοινωνία και να παρέχει πόρους, χρόνο και εμπειρία για τη δημιουργική ανάπτυξη της περιοχής μας.

 

Το έντυπο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2011 θα είναι έτοιμο προς το τέλος της εβδομάδας και αυτό γιατί είναι ανοικτό ακόμα το θέμα των χορηγιών και θα διανεμηθεί σε 10000 αντίτυπα.

Τελειώνοντας θα ήθελα επίσης να επικεντρωθώ στις εκδηλώσεις που συνδιοργανώνει ο Πολιτιστικός Τομέας του Δήμου σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

• Πρόκειται για τη μουσική εκδήλωση «ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ- Ο ΗΧΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011 στο Συνοικισμό Ν. Πλαστήρα, στο προαύλιο χώρο του ΕΠΑΛ, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων. Ελεύθερη είσοδος

• Το 4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΛΑΔΙΟΥ -ΕΛΙΑΣ, που θα πραγματοποιηθεί στον Ελαιώνα σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία της δημοτικής ενότητας Διακοπτου και την τοπική κοινότητα Ελαιώνα. Το 4ο Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει και συναυλία παραδοσιακής μουσικής με τον Παναγιώτη Λάλεζα, με την ορχήστρα του Μουσικού Εργαστηρίου Αιγίου και υπεύθυνο το Σάκη Παπαδημητρίου.

• Η συναυλία με το Μύρωνα Στρατή και τη μπάντα του που θα πραγματοποιηθεί στην Ακολη στις 23 Ιουλίου για καλό σκοπό - όπως έχουμε πει και της οποίας κύριος υποστηρικτής είναι η coca cola τρία Έψιλον με το μεταλλικό νερό αύρα. Στη συναυλία αυτή θα βάλουμε ένα συμβολικό εισιτήριο επειδή ο σκοπός της είναι να ενισχυθούν φορείς που έχουν σχέση με το παιδί. Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ

• Το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου με θεατρικές ομάδες της Αιγιαλείας που θα πραγματοποιηθεί στην Ακράτα στις 23 και 24/7, στις 27 και 28/7 , στις 30/7 και στις 3/8 σε συνεργασία με τον Κώστα Κλάγκο και τους υπευθύνους των θεατρικών ομάδων την αντιδημαρχία Ανατολικής Αιγιαλείας και την τοπική κοινότητα Ακράτας.

• «Η παράσταση δεν τελείωσε ποτέ...» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις Αιγές για το θέατρο της Αρχαίας Αιγείρας και την οποία επιμελείται καλλιτεχνικά η συνθέτρια Σοφία Καμαγιάννη ενώ θα ερμηνεύσει τραγούδια η Αννη Ονουφρίου.

• Συνεχίζεται επίσης η συνεργασία μας με το Διεθνές Ίδρυμα Γιάννη Κουτσοχέρα και Λένας Στρέφη Κουτσοχέρα στην μουσική εκδήλωση «Στο φως του φεγγαριού» που θα πραγματοποιηθεί στην Πανσέληνο του Ιουλίου στο προαύλιο του πατρικού σπιτιού του Γιάννη Κουτσοχέρα με την ερμηνεύτρια Γιώτα Νέγκα, το Σάκη Παπαδημητρίου στην κιθάρα, τον Πάνο Δημητρακόπουλο στο κανονάκι, το Γιάννη Πλαγιανάκο στο κόντρα μπάσο, το Βαγγέλη Μαχαίρα στο μπουζούκι και το Ντίνο Χατζηιορδάνου στο ακορντεόν.

• Τέλος σε συνεργασία με τη δημοτική κοινότητα Αιγίου και τοπικούς συλλόγους στο Αίγιο θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις υπό τον τίτλο ΑΙΓΙΟ 2011 - ΒΡΑΔΙΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ και εστιάζονται σε δύο κεντρικά σημεία της πόλης, τα Ψηλά Αλώνια και την Παραλία. Οι άξονες των εκδηλώσεων είναι τρείς :

Ο πρώτος άξονας στα Ψηλά Αλώνια και με τον τίτλο «Βραδιές καλοκαιριού με μουσική, τραγούδι και χορό» από τις 25 Ιουλίου έως 31 Ιουλίου όπου θα δώσουν το δικό τους παρόν και θα προσφέρουν μια δροσερή νότα στα βραδιά των κατοίκων του Αιγίου και όχι μόνο χορευτικά συγκροτήματα και μουσικά σύνολα, αναδεικνύοντας την πλούσια εγχώρια παραγωγή στον πολιτισμό.

Στα Ψηλά Αλώνια επίσης στις 30 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η έκθεση μηχανοκινήτου αθλητισμού με τη συμμετοχή της Αγωνιστικής Λέσχης Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Αιγίου (ΑΛΜΑ Αιγίου), της Λέσχης 4Χ4 Αιγίου και της Παναιγιάλειας Αθλητικής Λέσχης Μοτοσυκλετιστών (ΠΑΛΕΜΟΤ) και στην οποία θα εκτεθούν ιστορικό αυτοκίνητο, αγωνιστικό αυτοκίνητο, τζιπ 4Χ4, dragster και αγωνιστική μοτοσικλέτα.

Ο δεύτερος άξονας στην παραλία Αιγίου με τον τίτλο «LOCAL BATTLE OF THE BANDS» όπου τοπικά στην πλειοψηφία τους ροκ μουσικά σχήματα θα παρουσιάσουν τις εμπνεύσεις τους στις 22, 29, 30 και 31 Ιουλίου.

Και ο τρίτος άξονας αφιερωμένος στο παιδί που δεν λείπει από τις εκδηλώσεις καθώς θα δείτε ότι στο πρόγραμμα υπάρχουν πολλές παραστάσεις Καραγκιόζη και κουκλοθέατρου αλλά και δύο εκδηλώσεις αφιερωμένες στο «Παιδί και Παραμύθι» η μια και «Παιδί και Παράδοση» η άλλη.

Η πρώτη που θα πραγματοποιηθεί στις 25 ΙΟΥΛΙΟΥ στα ΨΗΛΑ ΑΛΩΝΙΑ περιλαμβάνει παράσταση με μαριονέτες-θεατρικό μιούζικαλ από τον κουκλοθίασο «Μαριονέτες με...ζωή» συναυλία από τη Παιδική-Νεανική Χορωδία του Πατραϊκού Ωδείου Αιγίου.

Η δεύτερη, που θα πραγματοποιηθεί στο 5Ο Δημοτικό Σχολείο του Συνοικισμού περιλαμβάνει τριμερή παράσταση βασισμένη στον παραδοσιακό Καραγκιόζη σε συνδυασμό με σύγχρονες τεχνικές , αφήγηση και διαδραστικά παιγνίδια.

Η κ. Ψυχράμη στο σημείο αυτό ευχαρίστησε την κ. Μαρία Καβούνη για τη συνεργασία και τις προτάσεις που κατέθεσε για τη Δημοτική Κοινότητα Αιγίου και φυσικά όλους όσοι συνέβαλλαν και θα συμβάλλουν για την επιτυχία των πολιτιστικών εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων και τους εργαζόμενους του Δήμου που θα παρέχουν τεχνική υποστήριξη.

«θέλουμε το Αίγιο να αποτελέσει το σημείο αναφοράς των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου και αυτό θα επιτευχθεί με τα Ανθεστήρια, τα οποία θέλω να πιστεύω ότι του χρόνου θα είμαστε και καλύτερα οργανωμένοι και πιο ώριμοι να τα πραγματοποιήσουμε, ανανεωμένα με ιδέες και προτάσεις και επιστράτευση του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού σε όποιο σημείο της Ελλάδας και να βρίσκεται είπε μεταξύ των άλλων η κ. Ψυχράμη.

 

 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου