Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 15 Δεκ 2011
Τρία εικονογραφημένα παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη
Κλίκ για μεγέθυνση
Τρία εικονογραφημένα παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη Τρία εικονογραφημένα παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη

 

 

 

Νεκτάριος Μαθιουδάκης

Το Όραµα του Κήπου της Εδέµ

Εικονογράφηση Αγάπη Στεπούνινα

ISBN: 978-960-7012-91-3

Σχήμα: 13,5 Χ 20,8, Σελ.: 48, Τιμή: 9 ευρώ

Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη

(Για παιδιά άνω των 10 ετών)

 

Ο Λυρ, ένας σκλάβος κατάφερε να γίνει βασιλιάς να αποκτήσει πλούτη και δόξα και να κάνει τη χώρα του ολόκληρη αυτοκρατορία. Για να τιμωρήσει τη μοίρα που τον γέλασε και τον άφησε να πιστεύει ότι θα ζήσει αιώνια, σε βαθιά γεράματα φτιάχνει τον αυτοκρατορικό του τάφο και γύρω από αυτόν έναν απαράμιλλης ομορφιάς κήπο, τον Κήπο της Εδέμ. Όταν εκείνος πέθανε, χάθηκε μαζί του και η ειρήνη στην χώρα του, αλλά το όνειρο ενός καλύτερου κόσμου παρέμεινε ζωντανό στις καρδίες των κατοίκων της. Είχε καταφέρει να εμφύσησε την ελπίδα στις καρδιές των ανθρώπων. Η ελπίδα αυτή διατηρήθηκε και ωρίμασε με τα χρόνια ακόμη και μέσα από τον πόλεμο και τη διχόνοια. Οι άνθρωποι κατανόησαν τη μεγάλη αλήθεια: πόσο ανώφελο είναι να μαλώνουν, να πολεμούν και να σκοτώνονται. Έτσι άρχισαν να δημιουργούν μεγάλα έργα μεγάλα και λαμπρά.

"Το Όραµα του Κήπου της Εδέµ" µιλάει για την ομορφιά της ψυχής που κρύβει ο καθένας µέσα του. Μια ομορφιά που, αν την απελευθερώσουν όλοι, μικροί και μεγάλοι, θα γίνει η κινητήριος δύναμη για να γίνει ο κόσμος καλύτερος.

 

 

Έφη Ανδρεοπούλου - Παχού

Ο Γάμος του Κακαράπη

Εικονογράφηση: Νάνσυ Παχού

ISBN: 978-960-7012-97-5

Σχήμα: 17,3 Χ 24,5, Σελ.: 71, Τιμή: 12 ευρώ

Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη

(Για παιδιά άνω των 7 ετών)

 

Ο παγανός βασιλιάς Κακαράπης, άρχοντας της Ζοφερής Χώρας, θα γίνει άραγε γαμπρός; Τι παράξενος αυτός ο έρωτάς του για την όμορφη χωριατοπούλα: θα την παντρευτεί ή θα τη φάει;

Ένα παραμύθι, που μας μεταφέρει σε άλλες εποχές και τόπους. Η μορφολογία του σχηματίζεται από την παλιά μαγιά της Ελληνικής παράδοσης με θέμα τους "καλικάντζαρους". Ακροβατεί υπερβατικά στο χώρο της φαντασίας, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να κερδίσουν ποικίλες γνώσεις.

Το CD που συνοδεύει το βιβλίο περιέχει θεατροποιημένο το παραμύθι και τα τραγούδια του.

 

 

Σούλα Τσιάτσιου - Ρακοβίτη

Το Ασημένιο Βουνό

Εικονογραφηση Κατερίνα Σπάθη

ISBN: 978-960-7012-90-6

Σχήμα: 23 Χ 22, Σελ.: 48, Τιμή: 12 ευρώ

Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη

(Για παιδιά άνω των 6 ετών)

 

Η Ηρώ αποφασίζει να διαλευκάνει το μυστήριο του ασημένιου βουνού.

Συμπαρασύροντας τον φίλο της Ίωνα, μπλέκουν σε μια απίστευτη περιπέτεια. Στην προσπάθεια τους να επιβιώσουν τα δυο μικρά αρκουδάκια, θα αποκτήσουν μεγαλύτερη σοφία και θα' ρθουν αντιμέτωπα με έννοιες όπως η επιμονή και η ευρηματικότητα.

Ο μικρός αναγνώστης ανακαλύπτει τους ισχυρούς δεσμούς ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας, μέσω των αυθόρμητων εκδηλώσεων αγάπης των ηρώων. Με χιούμορ και αισιοδοξία αναδεικνύονται αξίες όπως η ευγένεια, η αλληλεγγύη και η γενναιοδωρία.

 

 

 

 

 

 

Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη

Ανδρ. Μεταξά 28 & Θεμιστοκλέους, 106 81 Αθήνα

Τηλ. : 210 33 011 61 -2 -3, fax: 210 33 011 64

e-mail: [email protected] siderisbooks.gr

http://www.siderisbooks.gr

 

 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου