Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 26 Ιαν 2012
Χιλιάδες κόσμου τίμησαν τον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο Πάτρας Το αδιαχώρητο για μία ακόμη χρονιά στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Για μία ακόμη χρονιά οι αίθουσες του ξενοδοχείου «Αστήρ» που φιλοξένησαν την εκδήλωση του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ξεχείλισαν από τον κόσμο την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012, που τίμησε με την παρουσία του τόσο το Διοικητικό Συμβούλιο όσο και τα μέλη του ιστορικού Συλλόγου που αριθμεί πλέον 139 χρόνια ζωής.

Η αγάπη του Παγκαλαβρυτινού τόσο για τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του κάθε τόπου όσο κυρίως για τα Καλάβρυτά μας, φαίνεται σε κάθε μας κίνηση, και έχει αντίκρισμα και στον κόσμο που σε κάθε εκδήλωση βρίσκεται στο πλευρό μας και μας στηρίζει έμπρακτα.

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το έργο που επιτελείται στον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο και την προσφορά του στην παράδοση και τον πολιτισμό.

Την εκδήλωση πλαισίωσε με γιορταστικές μελωδίες η Μπαντίνα του Δήμου Πατρέων, ενώ τα χορευτικά υπό την καθοδήγηση των χοροδιδασκάλων, παρουσίασαν ένα πρωτότυπο χορευτικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς από την Πελοπόννησο, τη Θράκη, τα Νησιά, την Ήπειρο και άλλα μέρη της Ελλάδος.

Η εκδήλωση αποτελεί για μία ακόμη φορά την «ζωντανή» απόδειξη πως ο Παγκαλαβρυτινός έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου και πως οι δράσεις του γνωρίζουν καθολική αναγνώριση και αποδοχή.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθηναν ο Περιφερειάρχης Α. Κατσιφάρας, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, πρωτοπρεσβύτερος, αρχιερατικός επίτροπος Ακράτας π. Παναγιώτης Δεληγιάννης, ο αντιδήμαρχος Καλαβρύτων Κ. Ασημακόπουλος ως εκπρόσωπος του δημάρχου Καλαβρύτων, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας κ. Βίβιαν Σαμούρη ως εκπρόσωπος του δημάρχου Πατρέων, οι βουλευτές Θ. Παπαδόπουλος, Ν. Νικολόπουλος, Ν. Τσούκαλης, Μ. Μπεκίρης, Α. Τριανταφυλλόπουλος, Μαρία Κυριακοπούλου, Α. Χρυσανθακόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Α. Φίλιας και Α. Γεωργακόπουλος και παλιά μέλη του Συλλόγου.

Ο πρόεδρος του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, Αθανάσιος Φραντζής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, προέβη σε απολογισμό των πεπραγμένων, αφού πρώτα καλωσόρισε τον κόσμο και τον ευχαρίστησε για την ενεργό στήριξή του σε όλες τις δράσεις του Π.Σ.

«Παρά την οικονομική κρίση και αυτή τη χρόνια θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με πείσμα τους στόχους του συλλόγου μας, που είναι η ενίσχυση, καλλιέργεια και ανάπτυξη της πολιτιστικής δραστηριότητας της πόλης και της ευρύτερης περιοχής μας, μέσα από την αναβίωση, διατήρηση και μεταλαμπάδευση των παραδόσεων της πατρίδας μας. Βεβαίως χρειαζόμαστε την στήριξη όλων, πολιτείας, τοπικής αυτοδιοίκησης και κυρίως των μελών και των φίλων του Συλλόγου μας» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Φραντζής ενώ αναφέρθηκε και στις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί μέχρι στιγμής για φέτος.

Πρόκειται για τον αποκριάτικο χορό την προτελευταία Παρασκευή της Αποκριάς στις 17 Φεβρουαρίου στο κέντρο ΒΕΡΑΝΤΑ, το αποκριάτικο πάρτι, αφιερωμένο στους νέους του Π.Σ. την τελευταία Παρασκευή της Αποκριάς, την επετειακή εκδήλωση για την 25 Μαρτίου στις 19 του ίδιου μήνα, το 11ο Παγκαλαβρυτινό Αντάμωμα από τις 16 έως τις 19 Αυγούστου και πολλές άλλες εκδηλώσεις οι οποίες θα ανακοινώνονται στα γραφεία του Συλλόγου.

Επιπλέον προγραμματισμένες συμμετοχές του χορευτικού στο εξωτερικό είναι το τριήμερο 3-4-5 Φεβρουαρίου θα ταξιδέψουν στο Μπάσκο της Βουλγαρίας και θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος στη γιορτή του χιονιού.

Επίσης έχουν σταλεί προσκλήσεις συμμετοχής από τη Νότια Ιταλία στον ελληνόφωνο Δήμο Καλημέρας, από την Κύπρο αλλά και από την Ελληνική Κοινότητα του Τορόντο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, έγιναν βραβεύσεις με απόφαση του Δ.Σ., δύο σημαντικών ανθρώπων που έχουν στηρίξει το έργο του Π.Σ.. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Super B κ. Βαρδαλαχάκη, και τον πρώην πρόεδρο του Παγκαλαβρυτινού κ. Χ. Χαμακιώτη.

Μεταξύ άλλων την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, ο πρωτοπρεσβύτερος, αρχιερατικός επίτροπος Ακράτας π. Παναγιώτης Δεληγιάννης, ο Περιφερειάρχης Α. Κατσιφάρας, οι βουλευτές, Α. Παπαδόπουλος, Α. Τριανταφυλλόπουλος, Μαρία Κυριακοπούλου, Ν. Νικολόπουλος, Μ. Μπεκίρης, Ν. Τσούκαλης, Α. Χρυσανθακόπουλος, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κ. Καραγκούνης, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δ. Κατσικόπουλος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Καρπέτας, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας Βίβιαν Σαμούρη, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γ. Ντάτσικα, Γ. Φεσσιάν, οι αντιδήμαρχοι Α. Φίλιας, Α. Γεωργακόπουλος, Αχιλλέας Αντιδήμαρχος, η πρώην βουλευτής Νατάσα Ράγιου, οι πολιτευτές Αχαΐας Δ. Τριανταφυλλόπουλος, Ασπασία Ρηγοπούλου, Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ν. Μακρής, Γεωργία Χρυσανθακοπούλου, Ν. Τζανάκος, Χ. Γκόλφης, Χρήστος Μπακαλάρος, ο αντιδήμαρχος Καλαβρύτων Κ. Ασημακόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων Δ. Χουλιάρας, ο πρόεδρος του Τ.Σ. Νέου Κομπιγαδίου Αντ. Πετρόπουλος, οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Άννα Σπηλιωτακάρα, Πέτρος Ρηγάτος, η γραμματέας Π.Ε.Κ.Α και επίτιμη πρόεδρος του Παγκαλαβρυτινού Μαρία Μασσαρά –Δαφαλιά, το μέλος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Τρ. Φωτόπουλος, ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Νομού Αχαΐας κ. Ανδρέας Μανωλόπουλος, ο Ναύαρχος εν αποστρατεία Γ. Καραμανλίκης, οι πρώην πρόεδροι του Παγκαλαβρυτινού Μ. Ρηγόπουλος, Χ. Χαμακιώτης, ο επίτιμος πρόεδρος του Π.Σ. – Συγγραφέας Ν. Σακελλαρόπουλος, τα πρώην μέλη του Συλλόγου Α. Τζούδας, Γ. Παλαιολογόπουλος, οι επιχειρηματίες κ. Κ. Κουτσαντώνης, Ν. Καρακίτσος, αντιπροσωπεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο αντιπρόεδρος των Κλειτορολευκασίων Πάτρας Αρ. Αγγελόπουλος Αργύρης και το μέλος του Δ.Σ. Αγγελική Μηλιτσοπούλου, ο συγγραφέας Δ. Πανόπουλος, οι πρόεδροι των Συλλόγων Μικροποντιωτών Θάνος Φραντζής, Καμενιανιτών Γ. Φωτόπουλος και χιλιάδες κόσμος.

Να σημειωθεί πως οι εγγραφές για τα χορευτικά αλλά και τα τμήματα γυμναστικής του Συλλόγου μας συνεχίζονται. Μπορείτε να απευθύνεστε στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου 17α, στο τηλέφωνο 2610-272722 και στο www.pankalavritinos.gr

 

 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου