Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 24 Οκτ 2012
Αγιασμός με… χορό και τραγούδι στον Παγκαλαβρυτινό Με την παρουσία πολλών μελών και φίλων άρχισε και επίσημα η χορευτική χρονιά
Κλίκ για μεγέθυνση

.

 

Με την παρουσία εκατοντάδων μελών και φίλων των χορευτικών τμημάτων του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας, πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος ετήσιος αγιασμός για τη νέα χορευτική χρονιά, το απόγευμα της περασμένη Κυριακής 21 Οκτωβρίου. Μπορεί τα τμήματα να έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα από τις 23 Σεπτεμβρίου, όμως οι Καλαβρυτινοί και οι φίλοι τους δεν έχασαν την ευκαιρία για μία γιορτή χορού και κεφιού, συνδυασμένοι βέβαια με τις ευλογίες της Εκκλησίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της επίσημης έναρξης των μαθημάτων στα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου του Παγκαλαβρυτινού, στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου 17α στην Πάτρα. Ιδιαίτερα δε αισθητή υπήρξε η συμμετοχή των μικρών παιδιών που στελεχώνουν τα παιδικά χορευτικά τμήματα. Την τελετή του αγιασμού πραγματοποίησαν ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Φραντζής και ο αιδεσιμώτατος ιερέας π. Βασίλειος Πατσός. Μετά τις ευλογίες της Εκκλησίας για τη νέα χορευτική χρονιά, τα μέλη των χορευτικών παρουσίασαν ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και λαϊκούς και ευρωπαικούς. Ακολούθησε η παρουσίαση παραδοσιακών τραγουδιών από το τμήμα μουσικών οργάνων του Συλλόγου με την καθοδήγηση του καθηγητή κ. Νεκτάριο Πιτσούκα. Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Παγκαλαβρυτινού Αθανάσιος Φραντζής στο σύντομο χαιρετισμό του αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ανέφερε: «Όπως κάθε χρόνο, ξεκινάμε τη νέα χορευτική περίοδο με την ευλογία της εκκλησίας τελώντας τον καθιερωμένο αγιασμό.

Όσον αφορά τις προγραμματισμένες δράσεις των χορευτικών στη νέα αυτή χρονιά επεσήμανε πως έχουν ήδη προγραμματιστεί πολλές και σπουδαίες δραστηριότητες. Ήδη στα γραφεία του Παγκαλαβρυτινού έχουν φθάσει δεκάδες προσκλήσεις από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στις περισσότερες.Το πρώτο ταξίδι θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 27-28 Οκτωβρίου στην Μακεδονία, καθώς δυο χορευτικά τμήματα θα συμμετέχουν, μετά από πρόσκληση που έλαβαν, στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Αλεξάνδρειας Αμαθείας με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καβασίλων, προς τιμή του προστάτη τους Άγιο Δημήτριο.

Κλείνοντας ο κ. Φραντζής, κάλεσε όλους όσους αγαπούν το χορό να γίνουν μέλη του Παγκαλαβρυτινού. Οι εγγραφές σε όλα τα χορευτικά τμήματα του Π. Σ. συνεχίζονται και όλοι όσοι αγαπούν την πλούσια μουσικοχορευτική ελληνική παράδοση ανεξάρτητα από τον τόπο καταγωγής μπορούν να συμμετέχουν.

Παράλληλα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα ψητά και το κρασί έρρεαν άφθονα, ενώ η μουσική ξεσήκωσε τόσο τα νέα όσο και τα παλιά μέλη του Συλλόγου, σε ένα ξέφρενο γλέντι σε παραδοσιακούς ρυθμούς που κράτησε μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες. Αρκετοί ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Παγκαλαβρυτινού, ανταλλάσσοντας ευχές για μια χρονιά γεμάτη παράδοση και χορό. Μεταξύ αυτών ο αντιδήμαρχος Καλαβρύτων, πρώην δήμαρχος Παΐων Κώστας Ασημακόπουλος, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Καλαβρύτων Βασίλειος Ασπρούλιας, η Γενική Γραμματέας της Παγκόσμιας Ένωσης Καλαβρυτινών Μαρία Δαφαλιά – Μασαρά, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο, οι χοροδιδάσκαλοι του Συλλόγου, μέλη του μουσικού τμήματος, των χορευτικών τμημάτων και πλήθος φίλων.

 

 

 

 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου