Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 16 Σεπ 2012
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΑΧΑΙΑΣ- ΒΑΣΙΚΟ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
Κλίκ για μεγέθυνση

Η Περιφέρεια έχει την ετοιμότητα να προχωρήσει το έργο της μεταφοράς μαθητών, στα ταμεία της βρίσκονται ήδη περίπου 700.000 ευρώ για την πληρωμή των μεταφορέων και περιμένει από το Υπουργείο Εσωτερικών την κατάθεση σχετικής τροπολογίας στην Βουλή, στις αρχές της εβδομάδας, ώστε τα χρήματα να εκταμιευθούν.

 

Σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας είχε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας στην διάρκεια της οποίας έκανε μια πλήρη επισκόπηση των ενεργειών που έχουν γίνει εκ μέρους της Περιφέρειας και ενημέρωσε εν εκτάσει τους καθηγητές για τις πρωτοβουλίες που ο ίδιος είχε αναλάβει, από τις αρχές του καλοκαιριού, όταν διαφαινόταν ήδη η εμπλοκή στο θέμα της μεταφοράς μαθητών.

 

Παράλληλα, ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας και την Ένωση Περιφερειών, υπογραμμίζοντας ότι «η Περιφέρεια έχει την απόλυτη ετοιμότητα να προχωρήσει στο έργο της μεταφοράς μαθητών» ενώ στη διάθεση των μεταφορέων βρίσκονται ήδη 700.000 ευρώ που θα εκταμιευθούν αμέσως μετά την ψήφιση από την Βουλή της τροπολογίας που θα καταθέσει στις αρχές της εβδομάδας ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, όπως ο ίδιος δεσμεύτηκε στη συνάντηση που είχε την Πέμπτη στην Αθήνα με τον κ. Κατσιφάρα.

 

Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια θα κάνει μια ύστατη προσπάθεια ώστε να βρεθεί λύση και ενημέρωσε τους καθηγητές ότι την Δευτέρα ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους του Υπεραστικού ΚΤΕΛ.

 

Επίσης, ο κ. Κατσιφάρας για το θέμα της απομείωσης κατά 17% των πόρων προς τους μεταφορείς υπενθύμισε με έμφαση ότι πρόκειται για κεντρική συμφωνία ανάμεσα στο Υπουργείο Εσωτερικών και τους μεταφορείς και κατά συνέπεια η Περιφέρεια δεν έχει κανένα περιθώριο κινήσεων επ’ αυτού.

 

Ο Περιφερειάρχης δε εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας έχει επέλθει συμφωνία με τα αντίστοιχα Υπεραστικά ΚΤΕΛ.

 

Ο κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος, που ήταν παρών στη συνάντηση, ενημέρωσε την ΕΛΜΕ για όλες τις πτυχές του προβλήματος και τόνισε ότι από την συνάντηση της Δευτέρας θα φανεί αν υπάρχει προοπτική άμεσης συμφωνίας με τους μεταφορείς. Ο ίδιος εξέφρασε την πίστη ότι τελικά θα πρυτανεύσει η καλή διάθεση όλων των πλευρών και θα δοθεί λύση.

 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, ζητήματα που απασχολούν τους καθηγητές, κυρίως θεσμικά και οικονομικά. Ο Περιφερειάρχης, για το θέμα των αποδοχών των καθηγητών, τόνισε ότι η Περιφέρεια εκφράζει την ομόθυμη στήριξη της στον αγώνα τους και πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατόν να υποβαθμίζεται ο κρίσιμος ρόλος των λειτουργών της Μέσης Εκπαίδευσης. Για το θέμα της αξιολόγησης των καθηγητών τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει αυστηρά στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων ενώ, στη διάρκεια της συνάντησης, έγινε αναφορά και στο θέμα της Τεχνικής Εκπαίδευσης για την οποία, όπως είπε ο κ. Κατσιφάρας, θα πρέπει να υιοθετηθεί ένα μοντέλο προσαρμοσμένο στις αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές της Δυτικής Ελλάδας και επ’ αυτού ζήτησε τις προτάσεις της ΕΛΜΕ.

 

Αναφορά έγινε και στο θέμα της σχολικής στέγης όπου η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, παρά την κακή συγκυρία, μέσω των πόρων του ΕΣΠΑ έχει προχωρήσει σε εντάξεις κατασκευής νέων σχολικών μονάδων. Μάλιστα, από τον Ιούλιο του 2011, οπότε και περιήλθε στην δικαιοδοσία της αιρετής Περιφέρειας η διαχείριση του ΕΣΠΑ, έχουν τριπλασιαστεί οι εντάξεις σχολικών κτιρίων.

 

Στη συνάντηση συμμετείχε και η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Διονυσία Μαράτου και από την Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας ο Πρόεδρος Σπύρος Ψαρράς, ο Αντιπρόεδρος Θανάσης Σπίνος, ο Γραμματέας Βασίλης Δημόπουλος, ο Ταμίας Θεόδωρος Σταμούλης και τα μέλη του Δ.Σ. Γιάννης Ζιάζιαρης και Άγγελος Μπούμπουλης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου