Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 15 Μάρ 2013
Πραξικοπηματικά περνάει το σχέδιο ΑΘΗΝΑ
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Η μνημονιακή πολιτική που επέβαλλε, την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ, την αύξηση του κόστους λειτουργίας των καταστημάτων , τις αυξήσεις των παγίων εξόδων, την αύξηση της φορολογίας , την μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών καθώς και την δρομολογημένη κατάργηση των αργιών της Κυριακής ,έχει σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο χιλιάδων καταστημάτων .

Το κλείσιμο του Α ΤΕΙ Αιγίου είναι η μνημονιακή σταγόνα που έκανε να ξεχειλίσει το ποτήρι της κρίσης για την αγορά του Αιγίου .

Οι φορείς του Αιγίου εθελοτυφλώντας αγνόησαν τις πραγματικές αιτίες αυτής της κρίσης και απευθύνθηκαν σε αυτούς που μας οδήγησαν στην κρίση για να μας σώσουν .

Αγνόησαν τον φυσικό τους σύμμαχο που τροφοδοτεί και συντηρεί την αγορά και δεν είναι άλλος από τους εργαζόμενους στην πόλη .

Εστίασαν το ενδιαφέρον μόνο στην τελευταία αιτία , απευθύνθηκαν σε λάθος ανθρώπους και επέλεξαν λάθος τρόπο διεκδίκησης του δικαίου αιτήματος των φοιτητών και της πόλης .

Επέλεξαν την διαδικασία της ικεσίας , επέλεξαν συνομιλητές που μόνο διάθεση για αγώνα δεν είχαν και απέκλεισαν τους φυσικούς της συμμάχους που είναι οι εργαζόμενοι και τις πολιτικές δυνάμεις που αγωνίζονται κατά των μνημονίων

Θεώρησαν ότι το αίτημα τους δεν εντάσσεται στα αιτήματα των εργαζομένων τα οποία είναι η απαλλαγή από την πολιτική και τους πολιτικούς των μνημονίων .

Είναι όμως κοινή διαπίστωση ότι σε αυτή την διαδικασία έγινε σοβαρή δουλειά από την δημοτική αρχή , τους φορείς και τους φοιτητές στην δημιουργία του φάκελου με τα επιχειρήματα κατά του σχεδίου ΑΘΗΝΑ και αυτός ήταν άρτιος.

Με επιχειρήματα πλέον έγινε φανερό ότι το σχέδιο ΑΘΗΝΑ δεν ικανοποιεί τους στόχους που το ίδιο θέτει και πρέπει να αποσυρθεί στο σύνολό του.

Κορυφαίο παράδειγμα τα ΤΕΙ Αιγίου τα οποία και υψηλό επίπεδο σπουδών παρέχουν και εξοικονόμηση χρημάτων δεν επιτυγχάνεται με την κατάργησή τους .

Η απόφαση της κυβέρνησης να αγνοήσει για μια ακόμα φορά το κοινοβούλιο και να νομοθετήσει με ΠΔ είχε σαν αποτέλεσμα να γίνει σε όλους κατανοητό ότι :

--η ίδια αδιαφορεί για την παιδεία και την κοινωνία αλλά εφαρμόζει πιστά τα μνημόνια χωρίς βέβαια να ξεχνάει και την τέχνη της ικανοποίησης των ημετέρων με ρουσφέτια .

-- οι βουλευτές της τρικομματικής κυβέρνησης μας κορόιδευαν εν ψυχρώ όταν με λεονταρισμούς απειλούσαν ότι θα καταψηφίσουν το σχέδιο ΑΘΗΝΑ ενώ γνώριζαν ή όφειλαν να γνωρίζουν ότι αυτό δεν θα εισαχθεί στη βουλή .

-- οι πολιτευτές που πρωτοστατούσαν στους <<αγώνες>> αλλά παράλληλα λοξοκοιτούσαν στην ουσία επεδίωκαν την κομματική τους καταξίωση ή το διορισμό τους σε δημόσιο οργανισμό .

Η τελευταία απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου για την συνέχιση του αγώνα με κινητοποιήσεις είναι στη σωστή κατεύθυνση .

Επειδή το κλείσιμο των ΤΕΙ δεν είναι ούτε το πρώτο ,ούτε το τελευταίο πλήγμα που δέχεται η τοπική κοινωνία πρέπει όλοι μαζί να :

--Καταγγείλουμε τους βουλευτές και τους πολιτευτές της τρικομματικής κυβέρνησης που έπαιξαν με το πρόβλημα της πόλης και να χαρακτηρισθούν ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ

--Καταδικάσουμε την πολιτική των μνημονίων που μας οδηγούν στην καταστροφή

--Δηλώσουμε ότι δεν θα ανεχθούμε να καταργηθούν δημόσιες υπηρεσίες ,να ξεπουληθεί δημόσια περιουσία, να ιδιωτικοποιηθεί η ΕΒΟ αλλά και να μείνουν συμπολίτες μας χωρίς ρεύμα και σπίτι .

Όλοι μαζί έχουμε υποχρέωση και καθήκον να σταματήσουμε τον κατήφορο

Όλοι μαζί έχουμε υποχρέωση και καθήκον να προστατεύσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας ,

ΣΥΡΙΖΑ Αιγιάλειας

 

 

 

 

 

 

 

 

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου