Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 22 Σεπ 2012
«Για την γνωμάτευση εφιάλτη που επιβάλλει το τέλος του εργαστηριακού καθηγητή ΤΕ01»
Κλίκ για μεγέθυνση

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

 

ΠΡΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

- Γραφείο κ. Υπουργού

- κ. Σωτήρη Γκλαβά

- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

κ. Παπαθεοδώρου Θεόδωρο

- ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

κ. Κυριαζή

- Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Δ.Ε.

Μαρούσι – Αθήνα

- Διοίκηση ΟΑΕΔ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΟΛΜΕ, ΟΛΤΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΟΕΛ-ΟΑΕΔ,

Σχολεία, ΜΜΕ

Το Δ.Σ. της ΠΕΤΕΕΜ για μια ακόμη φορά εκφράζει τις έντονες ανησυχίες -αγωνίες και πικρίες όλων των συναδέλφων μας, που υπηρετούν στα δημόσια σχολεία της ΤΕΕ της χώρας μας, για τις παλινωδίες του υπουργείου όσον αφορά τις αναθέσεις των εργαστηριακών μαθημάτων στους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΤΕ01. Το έγγραφο του νομικού συμβούλου με αριθ. πρωτ. 1983/28-02-2-110, που στηρίχθηκε σε λάθος δεδομένα, υπηρετεί σκοπιμότητες, καταλύει νόμους και Υ.Α., δικαιώματα εκπαιδευτικών και λειτουργεί ως προπομπός για την εργασιακή εφεδρεία, που ετοιμάζεται. Επίσης δεν υπέχει ούτε καν θέση εκπαιδευτικής οδηγίας και γι’ αυτό πρέπει να ανακληθεί παρ’ αυτά. Πως είναι δυνατόν το έγγραφο του Ν.Σ. να ισχύει μόνο για τις αναθέσεις μας όταν και φέτος συνάδελφοι ΤΕ01 μετατέθηκαν κανονικά; Δηλαδή η 1η ανάθεση για τον κλάδο ΤΕ01 για την υπηρεσία έχει δισυπόστατη εφαρμογή;

Η αυθαιρεσία της Δ/νσης σπουδών Δ.Ε. (χωρίς λόγο), να διοχετεύσει στις περιφερειακές Δ/νσεις εκπαίδευσης της χώρας και εν συνεχεία σε όλα τα σχολεία, στα μέσα της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, το επίδικο αυτό έγγραφο προς ενημέρωσή μας δήθεν… και αφού το κρατούσε στα συρτάρια της 6 μήνες, έρχεται τώρα να μας πει ότι δεν έχουμε 1η ανάθεση!! κάτι το οποίο κρίθηκε το 2008 (με τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις του κλάδου και εξωδίκως). Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου δια του ειδικού γραμματέα (κ. Μ. Κοντογιάννη) για την γνωμάτευση αυτή σε ανάλογες διαμαρτυρίες μας είπε ότι: «ήταν λάθος που το υπέγραψε η κ. υπουργός»

Εκ του πονηρού κάποιοι επιδιώκουν την ανατροπή των έως τώρα δεδομένων που ίσχυαν (με τις επιφυλάξεις μας) στις αναθέσεις εργαστηριακών μαθημάτων των καθηγητών ΤΕ01, βάζοντας «μπουρλότο» στα θεμέλια της ΤΕΕ και αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη για ότι προκύψει. Τι θέλουν τελικά και δεύτερη θυσία συναδέλφου; Η μεθόδευση αυτή καταστρατηγεί το άρθρο 14 Ν. 1566/85 και την ειδικότητα του εργαστηριακού καθηγητή και νομιμοποιεί τις αυθαίρετες οδηγίες και μεθοδεύσεις ανθρώπων της διεύθυνσης σπουδών κ.α. που την αμεροληψία τους και τις «καλές» τους προθέσεις αμφισβητούμε ευθέως και πρέπει να απομακρυνθούν ως υπεύθυνοι αυτής της αρνητικής κατάστασης στη ΤΕΕ.

Τα μηνύματά μας από όλη την Ελλάδα είναι ανησυχητικά. Οι συνάδελφοι έχουν αγανακτήσει από αυτόν τον ιδιότυπο ρατσισμό της γραφειοκρατίας σε βάρους τους. Οι διευθυντές των περισσοτέρων σχολείων ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΣΕΚ και του ΟΑΕΔ θέτουν στην ουσία εκτός εκπαιδευτικού έργου καθηγητές με 20 και 30 χρόνια υπηρεσία σε εφαρμογή του γνωμοδοτικού εγγράφου. Υποβιβάζουν και με αυτό τον τρόπο τις τεχνικές δεξιότητες των εργαστηρίων ενώ ταυτόχρονα παραβιάζουν τα όρια της νομιμότητας και της χρηστής διοίκησης. Καταργούν δικαιώματα των εργαστηριακών εκπαιδευτικών ενώ δεν τους αφορά η άρτια εργαστηριακή εκπαίδευση των μαθητών.

Η ΤΕΕ με αυτές τις γραφειοκρατικές ιεραρχικές αντιλήψεις και πρακτικές δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις και να δώσει διέξοδο στη νέα γενιά, όταν απαξιώνονται τεχνικές γνώσεις και βιωματική εμπειρία κατά την εξάσκηση στο εργαστήριο και η απόκτηση ειδικότητας μεταβιβάζεται έξω από το τυπικό σύστημα εκπαίδευσης, όπως σε κέντρα κατάρτισης ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Καλούμε άμεσα τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Πολιτισμού Αθλητισμού να αποσύρει το καταδικαστέο αντιεκπαιδευτικό και αντιπαιδαγωγικό έγγραφο του νομικού συμβούλου με μια νέα απόφαση που θα την διακρίνει η αμιγώς παιδαγωγική αντίληψη και η ισότιμη αντιμετώπισή μας ως Ελλήνων πολιτών και εκπαιδευτικών της δημόσιας εκπ/σης, για το άμεσο ζήτημα της 1ης ανάθεσης των καθηγητών εργαστηρίων ΤΕ01, δείχνοντας ταυτόχρονα και τις προθέσεις της για τη συνέχεια.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΕΤΕΕΜ – ΚΛΑΔΟΥ ΤΕ01

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΡΔΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΟΥΔΙΩΤΗΣ

 

 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου