Πολύ πιθανή θα είναι σύντομα η ανάγκη για αλλαγή του τίτλου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε Υπουργείο σκοταδισμού και θρησκοληψίας. Μόλις σε τρεις μήνες διακυβέρνησης, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου έχει ξεπεράσει σε οπισθοδρόμηση όλους τους συντηρητικούς προκατόχους της μεταπολίτευσης.

Τελευταίο σκληρό "φάουλ" της, η εγκύκλιος με την οποία η Υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη απαγορεύει πανελλήνιο μαθητικά διαγωνισμό δημιουργικής γραφής της Γενικής Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλλων, που είχε εγκριθεί πρωτύτερα, με τίτλο «Ουπς! αλλάζω φύλο για μια μέρα».  Η ενέργεια δεν έχει καμία απολύτως εξήγηση αν και είναι ηλίου φαεινότερο ότι κρίθηκε πολύ «προοδευτική» για την «κανονικότητα» του νέου «Κράτους της Δεξιάς».

Και μόνο ότι η Γενική Γραμματεία Ισότητας έχει αλλάξει όνομα, δίνει τον τόνο της νέας κυβέρνησης. Αλλά και στα θέματα της στενής αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, η κατάσταση είναι αντίστοιχη: Η νέα Υπουργός Νίκη Κεραμέως, ξεκίνησε τη θητεία της με αναφορές σε ιεροδιδασκάλους και άλλες σκοταδιστικές απόψεις που συγχέουν το κατηχητικό με την εκπαίδευση, προκαλώντας αντιδράσεις ακόμη και από Μητροπολίτες που ζητούν δασκάλους και όχι κατηχητές ! Οι ιδεοληπτικές εμμονές συνεχίστηκαν με τις αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών με αποτυχημένη απόπειρα παράκαμψης της αντισυνταγματικότητας για την αναγραφή του θρησκεύματος στα απολυτήρια όπως και παράτυπη κατάργηση της κλήρωσης για τους σημαιοφόρους.  Δεν έχουν ξεχαστεί φυσικά οι εμπρηστικές και αντιεπιστημονικές δηλώσεις περί αλλαγής του μαθήματος της ιστορίας ώστε να αναπτύσσει εθνική συνείδηση στους μαθητές και όχι ιστορική και κοινωνιολογική γνώση.

Τώρα, το Υπουργείο δείχνει αλλεργία σε οποιαδήποτε διαφοροποίηση της ταυτότητας φύλου, ίσως γιατί τη θεωρεί διαταραχή. Δεν έχει στεγνώσει το μελάνι από το απίστευτο μήνυμα της Υπουργού για την 28η Οκτωβρίου, που δείχνει ιστορική άγνοια για την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και αρνείται να κατονομάσει το ναζισμό και το φασισμό, επιχειρώντας μια κραυγαλέα απόπειρα ιστορικού αναθεωρητισμού με τις έννοιες του «λαϊκισμού» και της «βίας» αναφερόμενη στη μεγαλύτερη ντροπή της ανθρωπότητας. 

Αυτοί οι τρεις μήνες της νέας ιδεοληπτικής  κυβέρνησης είναι τραυματικοί για την Παιδεία. Ένα εκρηκτικό μείγμα  ανορθολογισμού, σκοταδισμού, θρησκοληψίας, βαλκανικού εθνικισμού και αντιεπιστημονικής προσέγγισης της εκπαίδευσης, άγνοιας βασικών αρχών. Τρεις μήνες και ήδη η χώρα απομακρύνεται από τον πολιτισμό της Δύσης.
https://tvxs.gr