Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας κατά της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου και των αλλαγών που σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι φοιτητικοί σύλλογοι. 

Συγκεκριμένα, διαμαρτυρήθηκαν για την πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου να επαναφέρει το ν+2 στον χρόνο περάτωσης σπουδών και τη βάση εισαγωγής, όπως επίσης για τη σχεδιαζόμενη σύνδεση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με την αγορά και εξίσωση των πτυχίων των ΑΕΙ με αυτά των ιδιωτικών κολεγίων.

«Ούτε ν+2, ούτε 2ν, θα πάρουμε πτυχίο όταν θέλουμε εμείς», «Το άσυλο δεν είναι ακαδημαϊκό, άσυλο αγώνων για όλο τον λαό» και «Νίκη Κεραμέως, δεν βάζουμε μυαλό - το άσυλο για σένα θα γίνει Βατερλώ», ήταν μερικά από τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην πορεία των φοιτητών από τα προπύλαια έως τη Βουλή. 

Μετά τη σημερινή διαδήλωση θα συνεδριάσει το συντονιστικό γενικών συνελεύσεων για τον κοινό βηματισμό των συλλόγων το επόμενο διάστημα.

Στις σχολές που αποφάσισαν κατάληψη προστέθηκε και της ΑΣΟΕΕ, η οποία προχώρησε σε αυτή την κινητοποίηση μετά από πέντε χρόνια στο πλαίσιο της οποίας προγραμματίζει μία σειρά δράσεων, όπως συμμετοχή στην κινητοποίηση την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου την Δευτέρα και παρέμβαση του συλλόγου σε όλες τις Γ.Σ.Τ. και συγκλήτους.
https://tvxs.gr