Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 01 Σεπ 2017
ΤΕΙ Αιγίου: Σχέδια για εφαρμοσμένες επιστήμες σε ιατρικό-παραϊατρικό τομέα και οινολογία
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 

 

 

Ο σχεδιασμός της περαιτέρω ενίσχυσης της τεχνικής εκπαίδευσης στην περιοχή του Δήμου Αιγίου, στο πλαίσιο της υποστήριξης της λειτουργίας των Τμημάτων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο Αίγιο ήταν το θέμα, που αναπτύχθηκε στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή παρουσία του δημάρχου Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλου, της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου και της ηγεσίας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

31 08 2017 13:35:30

 

«Υπάρχουν διάφορες σκέψεις. Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος επεξεργάζεται σχέδια, τα οποία θα έχουν τεράστιο ενδιαφέρον, όπως για εφαρμοσμένες επιστήμες στον ιατρικό και παραϊατρικό τομέα, αλλά και για οινολογία, που είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή μας». Αυτό τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου για τις μελλοντικές προοπτικές του ΤΕΙ στο Αίγιο, αλλά και για τη θεσμοθέτηση και λειτουργία νέων Τμημάτων 2ετούς φοίτησης, τα οποία θα συνάδουν με την ακαδημαϊκή νοοτροπία των ΤΕΙ αλλά και με την τοπική κοινωνία.

 

«Το Υπουργείο φέτος με το νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε τον Ιούλιο, ανοίγει στα ΤΕΙ και στα πανεπιστήμια διετή προγράμματα, κάτι σαν ΙΕΚ για παράδειγμα, όπου μπορούν τα παιδιά των ΕΠΑΛ να πηγαίνουν χωρίς εξετάσεις κατευθείαν, και να παίρνουν ένα πιστοποιητικό και μετά να προχωρούν στα ΤΕΙ ή ΑΕΙ, που θέλουν, κάτι το οποίο είναι σημαντικό. Η συζήτηση ήταν πως μπορεί το ΤΕΙ να οργανώσει διετή προγράμματα σπουδών και στο Αίγιο, στην Πάτρα και στον Πύργο και τι ταιριάζει στην κάθε περιοχή. Αυτό είναι το σημαντικό. Τι είναι αυτό, που η ίδια η περιοχή μπορεί να αναδείξει» υπογράμμισε η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Βεβαίως μέσα από αυτή την συνάντηση διαπιστώθηκε ότι τα τμήματα του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας, το κλείσιμο των οποίων προέβλεπε το σχέδιο «Αθηνά» των κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, είχαν τελικά μεγάλη ζήτηση και αρκετά υψηλή βαθμολογία στις τελευταίες εισαγωγικές εξετάσεις, με την κ. Αναγνωστοπούλου να κάνει λόγο για ανορθολογικότητά του σχεδίου «Αθηνά», δικαιώνοντας την επιλογή της κυβέρνησης για την κατάργησή του.

 

«Κανείς τότε δεν κατάλαβε, γιατί έκλεισαν ή θα έκλειναν κάποια τμήματα, ακόμα και βουλευτής της ΝΔ, οι οποίοι συνεργάστηκαν πέρυσι μαζί μου και οι οποίοι πίεζαν για να καταργηθεί το σχέδιο, έβλεπαν ακόμη και αυτοί ακόμα την ανορθολογικότητά του, και αποδείχθηκε στο δικό μας ΤΕΙ. Και το οπτικής και οπτικομετρίας και της κοινωνικής εργασίας της Πάτρας, φαντάζεστε ότι πήγαινε να κλείσει σε περίοδο κρίσης ένα τέτοιο τμήμα; Αυτά είχαν ζήτηση και πέρασαν τα παιδιά με υψηλή βαθμολογία. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι άδικα θα έκλειναν αυτά τα τμήματα» ανέφερε η κ. Αναγνωστοπούλου.

 

Στη σύσκεψη στο Δημαρχείο του Αιγίου συζητήθηκε επίσης ο τρόπος, που θα προχωρήσει η ολοκλήρωση των υποδομών, καθώς και η διαμόρφωση προγραμματικής συμφωνίας για την εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων. Τέλος, στο πλαίσιο της έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, εξετάστηκε το ζήτημα της βελτίωσης της φιλοξενίας και διαβίωσης των φοιτητών στην πόλη του Αιγίου, για το οποίο θα υπάρξει και στενότερη συνεργασία με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων.

 
© Copyright 2011 - 2019 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου