Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 30 Αύγ 2017
Δυτική Ελλάδα: Αγώνας δρόμου για να είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί στην θέση τους με το πρώτο κουδούνι
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Με γοργούς ρυθμούς τρέχουν οι διαδικασίες για την κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς που υπάρχουν στα σχολεία των τριών Νομών της Δυτικής Ελλάδας.

 

Στην Αχαΐα τα πράγματα είναι πολύ καλά καθώς η Πάτρα, ως μεγάλο αστικό κέντρο έχει αρκετό κόσμος ενώ και οι εκπαιδευτικοί θέλουν να έρχονται. Αντιθέτως σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία τα προβλήματα είναι μεγάλα και στο επίπεδο των Δασκάλων οι υπεύθυνοι της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης κάνουν λόγο για ελλείψεις που ανέρχονται σε τριψήφιο αριθμό. Τα κενά δηλαδή ξεπερνούν τα 100 σε κάθε έναν από τους δύο Νομούς και αυτή την περίοδο γίνεται πραγματικός αγώνας δρόμου προκειμένου να καλυφθούν εγκαίρως ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

 

«Αυτά τα μετράμε τα ξαναμετράμε, προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε όλες μας τις δυνάμεις και να δώσουμε τα πραγματικά κενά... Άρα το βάρος μας είναι να διαχειριστούμε καλά το προσωπικό μας στην Αχαΐα και να κάνουμε τις απαιτούμενες κινήσεις στους άλλους δύο Νομούς», δηλώνει μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Κώστας Γιαννόπουλος.

 

Ήδη οι συσκέψεις με το υπουργείο Παιδείας είναι συνεχείς και θα γίνονται πλέον δύο φορές την εβδομάδα καθώς ο χρόνος που απομένει μέχρι την 11η Σεπτεμβρίου οπότε και ανοίγουν τα σχολεία, δεν είναι πολύς. Σήμερα είχε προγραμματιστεί να δοθούν οι δεύτερες αποσπάσεις, κι έτσι ολοκληρώνεται ο δεύτερος κύκλος. Εκείνο που μένει μετά είναι να συνεδριάσουν τα κατά τόπους συμβούλια που αυτά κυρίως παράγουν τις αποφάσεις και τις θέσεις των εκπαιδευτικών όπως εσωτερικές αποσπάσεις, τροποποιήσεις κ.α. για να προχωρήσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα οι προσλήψεις των αναπληρωτών.

 

«Ο στόχος μας είναι μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου, σε κάθε περίπτωση πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα, να έχουμε το 60%-70% των αναπληρωτών όλων των κατηγοριών και του ειδικού βοηθητικού προσωπικού και του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού, νοσηλευτές, ψυχολόγους κ.α. αλλά και όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό που μας χρειάζεται. Αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Είναι το ποιοτικό χαρακτηριστικό… ακόμα καλύτερα από ότι πήγαμε πέρυσι. Προς τούτο δουλεύουμε πυρετωδώς», επισημαίνει ο κ. Γιαννόπουλος.

 

Παράλληλα ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, αφού συνεχάρη τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων, στάθηκε ιδιαίτερα στις σημαντικές επιτυχίες που είχαν φέτος μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων.

 

«Κάτι πολύ θετικό που με συγκίνησε είναι οι πολλές επιτυχίες που σημείωσαν παιδιά που προέρχονται από Επαγγελματικά Λύκεια. Αν προσέξετε ανά την Ελλάδα έχουμε περιπτώσεις π.χ. παιδιών από την Κρήτη ή αλλού που πέρασαν Ιατρική από ΕΠΑΛ. Αυτό υποδηλώνει, έστω σε συμβολικό επίπεδο, ότι ξεκινάει μια καινούργια εποχή γι’ αυτά τα «παιδιά ενός κατώτερου Θεού», που είχαμε συνηθίσει να λέμε τα προηγούμενα χρόνια. Δείχνει ότι πλέον ευκαιρίες υπάρχουν και υπάρχουν παντού, σε όλο το εκπαιδευτικό μας σύστημα», σχολίασε σχετικά.

 
© Copyright 2011 - 2019 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου