Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 07 Απρ 2024
Διχαστικό μήνυμα Μητσοτάκη με διαστρεβλώσεις και κινδυνολογίες
Κλίκ για μεγέθυνση

 

Με ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη έριξε «αυλαία» το 15ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο μετατράπηκε σε προεκλογική φιέστα όπως φάνηκε από τις ομιλίες υπουργών, βουλευτών και στελεχών του κόμματος στις τριήμερες εργασίες στο Ζάππειο.

Στη σημερινή του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός έστειλε διχαστικό μήνυμα στους ψηφοφόρους θέτοντας το δίλημμα σταθερότητα ή πισωγυρίσματα. Μάλιστα, κινδυνολόγησε ασύστολα καλώντας τους πολίτες να μην επιλέξουν επιστροφή στον λαϊκισμό, που «στο παρελθόν το πλήρωσε ακριβά».

«Ναι, μιλώ για κινδύνους. Κόμματα που δεν μπορούν να εισηγηθούν μία λύση, το μόνο που εισηγούνται είναι να κοπούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια στην πατρίδα μας», επισήμανε. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι καμία επιμέρους διαφωνία δεν νοείται να οδηγεί σε συνολική απόρριψη.

«Θα απαντήσουμε με επιχειρήματα και όχι με συνθήματα. Απέναντί μας έχουμε την αντιπολίτευση των υπαρκτών προβλημάτων. Ψήφος στη ΝΔ στις εκλογές λέει ναι στη σταθερότητα και την πρόοδο της πατρίδας, σημαίνει ναι σε μια καλύτερη Ευρώπη», σύμφωνα πάντα με τον πρωθυπουργό.

«Ποτέ δεν θα επιτρέψουμε να συμβούν ξανά αυτά που έγιναν την περασμένη δεκαετία» είπε και διαστρέβλωσε τους μεγαλειώδεις αγώνες του λαού εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι οι προσδοκίες του διαψεύστηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Μίλησε για «λαϊκίστικες φωνές» που υψώνονταν στους Αγανακτισμένους και ήρθε στο σήμερα υποστηρίζοντας ότι «η αντιπολίτευση υπονομεύει διαρκώς τα βήματα που γίνονται. Γιατί βήματα γίνονται. Ας είναι. Αυτό είναι το κόστος της πρωτοπορίας. Ούτε επαναπαυόμαστε, ούτε χαμηλώνουμε τον πήχη των προσδοκιών» είπε.

Φοβούμενος την τιμωρητική ψήφο επιχείρησε να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα λέγοντας πως η κυβέρνηση κάνει το καλύτερο που μπορεί απέναντι στην ακρίβεια. Και υποσχέθηκε «η αξιοκρατία να αντικαταστήσει τη γραφειοκρατία.

»Έχω μιλήσει για τις προσλήψεις 27.000 καθηγητών και δασκάλων στα σχολεία. Θέλω να εισπράξω και το ίδιο χειροκρότημα για το γεγονός ότι αυτοί οι 27.000 αξιολογούνται επιτέλους. Έτσι ο επαγγελματισμός θα κερδίσει των ωχαδερφισμό. Είναι μάχη που απαιτεί χρόνο και δουλειά».

Μίλησε ακόμα για τη θωράκιση των Ενόπλων Δυνάμεων, για την ανακαίνιση των νοσοκομείων, για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και για τη λειτουργία μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων, για το δημόσιο στην υπηρεσία του πολίτη.
«Η Ευρώπη χρειάζεται Κυριάκο και Ούρσουλα» λέει ο Σχοινάς

«Η σημερινή Ελλάδα, η ευρωπαϊκή Ελλάδα είναι το πρότυπο, το μοντέλο που όλοι γύρω μας θέλουν να ακολουθήσουν. Είμαστε αυτό που όλοι οι γείτονές μας θέλουν μια μέρα να γίνουν» ισχυρίστηκε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Χαρακτήρισε συλλήβδην όλες τις επικριτικές φωνές ως «εχθρούς της δημοκρατίας» γιατί «απαξιώνουν όσα πετύχαμε, επιτίθενται σε ότι θέλουμε να χτίσουμε, θέλουν μια ρεβάνς για όλα όσο έζησαν τα τελευταία 50 χρόνια. Αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε, θα αγωνιστούμε για τον τρόπο ζωής μας, για το μοντέλο της κοινωνίας που υπερασπιζόμαστε. Θα αγωνιστούμε υπεύθυνα, θεσμικά με την δύναμη του νόμου, όχι με τον νόμο της δύναμης. Στο δημόσιο διάλογο, στα κοινοβούλια, στο διαδίκτυο, στα σύνορά μας αλλά και με όσους αγωνίζονται στον κόσμο με τις ίδιες αξίες με μας» είπε.

Και ο ίδιος μίλησε για λαϊκισμό λέγοντας ότι «νικήσαμε τους λαϊκιστές και τους ακραίους στα δεξιά και στα αριστερά μας. Αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Ζήσαμε στο πετσί μας πως είναι όταν κατακτήσεις γενεών απειλούνται από τον άκρατο λαϊκισμό και το εκρηκτικό μίγμα ανικανότητας και ανευθυνότητας. Ποτέ ξανά δεν πρέπει να αφήσουμε τους λαϊκιστές να σύρουν το μέλλον των παιδιών μας προς την άβυσσο. Είμαστε το μοναδικό και ίσως το τελευταίο ανάχωμα απέναντί τους. Ξέρουν ότι μόνο εμείς μπορούμε» πρόσθεσε ο Σχοινάς.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις μεγάλες πρωτοβουλίες της Ευρώπης όπως το Ταμείο Ανάκαμψης και υπογράμμισε «η Ευρώπη χρειάζεται ηγεσία ικανή να βρίσκει τις λύσεις για να ξεπερνάει τις κρίσεις, όχι λόγια του αέρα και κηρύγματα μίσους. Η Ευρώπη χρειάζεται Ούρσουλα και Κυριάκο όχι Λεπέν, Σαλβίνι και τους εγχώριους φίλους του Πούτιν».

«Με ηγέτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη έναν από τους πιο πετυχημένους πρωθυπουργούς της Ευρώπης που έσπασε το καλούπι του μεσιανισμού, των εύκολων λύσεων και των άσκοπων υποσχέσεων. Που διαμορφώνει, δεν ακολουθεί. Με τη παράταξη ενωμένη και περήφανη. Με ισχυρούς φίλους και συμμαχίες που αποθαρρύνουν όσους μας επιβουλεύονται. Με τις αρχές και τις αξίες του 1974 παντοτινό φάρο μας. Με την Ευρώπη αρωγό και συμπαραστάτη. Μαζί, δυνατοί, ικανοί και αποφασισμένοι. Ασπίδα αλλά και δόρυ μας» συμπλήρωσε.

Εγκώμια και από την Φον ντερ Λάιεν

Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν δήλωσε στην ομιλία της εντυπωσιασμένη από το έργο της Ελλάδας ισχυριζόμενη από την πλευρά της πως «κοίταζε το χάος» αλλά υπό την ηγεσία της Ν.Δ. «έχει γίνει πρωτοπόρος στην οικονομία, έχει ξεπεράσει την ευρωπαϊκό μέσο όρο και καθοδηγεί την ευημερία και την καινοτομία».

«Πρέπει να είστε πολύ περήφανοι για αυτά που πετύχατε. Εξακολουθώ να εντυπωσιάζομαι από την ομορφιά της χώρας και του λαού της» σημείωσε υποστηρίζοντας επίσης πως «η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα της διεθνούς δημοκρατίας, του ΝΑΤΟ, της συλλογικής ασφάλειας, της στήριξης στην Ουκρανία. Είναι ισχυρός πυλώνας της Ε.Ε. και αυτά χάρη στον λαό της Ελλάδας, χάρη στη Ν.Δ., στον Κυριάκο. Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει εντυπωσιακή ανάκαμψη».

Μάλιστα, εκτός από το μισθό η επικεφαλής της Κομισιόν είδε αύξηση και στις συντάξεις, «Δεν υπάρχει αμφιβολία, δώσατε περηφάνεια στην Ελλάδα, κάνατε περήφανη και την Ευρώπη» συμπλήρωσε και με τος βλέμμα στις ευρωεκλογές σημείωσε τα εξής:

«Μαζί επαναφέραμε τις οικονομίες μας μετά την πανδημία του κορωνοϊού με το Ταμείο Next Generation -και θέλω να ευχαριστήσω τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αυτό- και στο μεταναστευτικό ξεκαθαρίσαμε ότι εμείς, η Ευρώπη θα αποφασίζουμε ποιος θα εισέρχεται εντός της Ένωσης και υπό ποιες συνθήκες και όχι τα κυκλώματα των διακινητών» είπε.

Επίσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις «άνευ προηγουμένου προκλήσεις» που αντιμετωπίζει η Ευρώπη «με μεγαλύτερη αυτή του λαϊκισμού», κάνοντας αναφορά στην προσπάθεια του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν να αφανίσει, όπως είπε, την Ουκρανία, αλλά και στους συμμάχους του εντός της Ε.Ε., οι οποίοι, όπως τόνισε, προκαλούν ανοιχτά τις ευρωπαϊκές αξίες. «Αν και τα ονόματα κομμάτων ανά την Ευρώπη είναι διαφορετικά, ο στόχος είναι ο ίδιος να καταστρέψουν την Ευρώπη και αυτό δεν θα τους το επιτρέψουμε, οφείλουμε να ορθώσουμε ανάστημα και να αντεπιτεθούμε», δήλωσε κ. φον ντερ Λάιεν, επιμένοντας ότι η ρωσική πυραυλική επίθεση στην Οδησσό, όταν ήταν εκει ο Έλληνας πρωθυπουργός καταδεικνύει πόσο αδίστακτος είναι ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Τέλος, μίλησε για την ανάγκη η Ε.Ε. οφείλει να δαπανήσει περισσότερα, καλύτερα και ευρωπαϊκά για την άμυνά της επιμένοντας ότι η συνεργασία στην άμυνα θα πρέπει να είναι προτεραιότητα του μέλλοντος. Σημείωσε τέλος ότι η Ε.Ε. οφείλει να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας αλλά και το κοινωνικό της κράτος, ξεκαθαρίζοντας ότι «η μάχη για τη Δημοκρατία δεν τελειώνει ποτέ».

από:  https://www.efsyn.gr

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου