Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 25 Νοέ 2022
Χαρίζουν πακτωλό δημόσιου χρήματος σε "δικά" τους παιδιά, ενώ με μπαράζ πλειστηριασμών αφήνουν άστεγες, άνεργες γυναίκες και καρκινοπαθείς
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 


Τα ανθρώπινα δράματα που δημιουργούνται με το μπαράζ των πλειστηριασμών καθημερινά είναι συγκλονιστικά. Και την ίδια στιγμή που η λαϊκή περιουσία καταλήγει, με τις κυβερνητικές ευλογίες στα μύχια κορακιών, -με την συνδρομή δικαστικών υπαλλήλων που έχουν καταδικαστεί σαν κλέφτες, και στελέχη της Ν.Δ όπως ο Σιούφας καθώς και βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος σαν Πάτση και τον Καππάτο να λειτουργούν ως έμμισθοι υπάλληλοι εισπρακτικών εταιρειών οι οποίες έχουν πέσει να αρπάξουν το βιός του κόσμου-  τα κλεφτόδεντρα εξακολουθούν να ανθούν ποτισμένα με τον λαϊκό ιδρώτα και να προσφέρουν τους "καρπούς" τους, στα "δικά" τους παιδιά. 

 

Χαρακτηριστικές τέτοιες περιπτώσεις είναι του Μαραβέγια του Κοκλώνη, καθώς και της περίπτωσης που φέρνει σήμερα στην δημοσιότητα η εφημερίδα "Δημοκρατία.". Σύμφωνα μ' αυτή την αποκάλυψη ο Αδωνης Γεωργιάδης ενέκρινε επιδότηση από τον επενδυτικό νόμο ύψους 737.201,99 ευρώ σε εταιρεία «φάντασμα». Μιλάμε για την SWAT SDISS ΕΠΕ, θυγατρική μιας διαλυμένης προ καιρού κυπριακής εταιρείας, Ο δήθεν, δε, πληρεξούσιος της διαλυμένης κυπριακής εταιρείας Τζον Ντανιέλ Κολομπανί, υπήρξε κατά δήλωσή του στενός συνεργάτης του Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας κατά τα έτη 2013-2014.

Αυτές οι επιδόσεις του "επιτελικού κράτους", λειτουργούν ταυτόχρονα και με το ταξικό μίσος που έχει για τα λαϊκά στρώματα. Οι τραγωδίες, για τον κόσμο της τάξης που δημιουργούν οι πλειστηριασμοί το βλέπουμε στην καθημερινή ειδησεογραφία. 

Η μια περίπτωση αναφέρεται σε μια γυναίκα χωρισμένη με δύο ανήλικα παιδιά η οποία βρίσκεται σε πλήρη απόγνωση, αφού της κάνουν έξωση. "Το ακίνητο είναι αξίας άνω των 130.000 ευρώ και για την αγορά του η γυναίκα χρησιμοποίησε τις οικονομίες της και πήρε δάνειο 60.000 ευρώ. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να είναι συνεπής στην πληρωμή των δόσεων, καθώς έμεινε άνεργη και η οφειλή της στην τράπεζα ανήλθε σε 54.000 ευρώ. Τότε, η τράπεζα πούλησε το «κόκκινο» δάνειο για 5.000 ευρώ. Η δανειολήπτρια δεν έχει υπαχθεί στην κατηγορία των ευάλωτων δανειοληπτών και το σπίτι έχει ήδη χαθεί" αναφέρει η είδηση, όπου παραθέτετε και η δήλωση της κοπέλας που βρέθηκε στα νύχια των κορακιών: «Δεν ξέρω τι να κάνω. Με ενοχλούν καθημερινά. Είμαι άνεργη με δύο παιδιά και με πετάνε στον δρόμο. Τρέμουμε και εγώ και τα παιδιά να χτυπήσει το τηλέφωνο. Εχω αρρωστήσει. Ας με ακούσει κάποιος, ζητώ μία ευκαιρία, κάτι. Εστειλαν τον πολιτικό μηχανικό να το εκτιμήσει και με άφησαν να μείνω μέχρι τον Νοέμβριο. Τους ζήτησα να το νοικιάσω και δεν με ακούνε. Είμαι χωρισμένη, είμαι μόνη μου, είμαι άνεργη με δύο ανήλικα παιδιά».

Σε δυο ακόμα παρόμοιες τραγωδίες αναφέρεται το άρθρο που υπογράφει σήμερα ο Νίκος Φωτόπουλος. Αναπαράγουμε από την ιστοσελίδα της "ΕφΣυν":

 

Η «Εφ.Συν.» αποκαλύπτει τις ξεχωριστές αλλά παρόμοιες περιπτώσεις δύο ευάλωτων ατόμων με σοβαρά προβλήματα υγείας, που λόγω μικρών χρεών βρίσκονται στο χείλος της αστεγίας ● Καρκινοπαθής ο ένας, εκβιάστηκε από εργοδότη να μπει εγγυητής σε επιχειρηματικό δάνειο ● Καρδιοπαθής ο άλλος, χαμηλοσυνταξιούχος δάσκαλος, βλέπει σήμερα το σπίτι του να εκπλειστηριάζεται.

 

H απανθρωπιά κατά των δανειοληπτών συνεχίζεται με πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και μάλιστα σε βάρος ανθρώπων με σοβαρά προβλήματα υγείας. Σε απόγνωση βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ένας 51χρονος καρκινοπαθής, πατέρας δύο παιδιών, ενώ άλλος, καρδιοπαθής χαμηλοσυνταξιούχος δάσκαλος, βλέπει σήμερα το σπίτι του να βγαίνει στο σφυρί!

Ο Πέτρος Κουλελάκης από το Κορδελιό, πατέρας δύο παιδιών, με σοβαρά προβλήματα υγείας (αναπηρία 85%), ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά κινδυνεύοντας να μείνει άστεγος, παρά τη διάθεση αλληλεγγύης συγγενών και φίλων που κάνουν ό,τι μπορούν για να τον βοηθήσουν. Βλέπετε, οι τράπεζες και τα funds δεν έχουν καμία διάθεση ανθρωπισμού και αλληλεγγύης όταν πρόκειται για χρήμα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Παναγιώτη Γεωργιάδη, ο 51χρονος καρκινοπαθής «έμπλεξε» όταν μπήκε εγγυητής εντελώς εκβιαστικά από τον εργοδότη του σε ένα επιχειρηματικό δάνειο εταιρείας στην οποία εργαζόταν και μετά έκλεισε! Για 40 χιλιάδες ευρώ του ζητούν τώρα 97 χιλιάδες με τα πανωτόκια... Παρά την προσπάθεια κάποιας λογικής ρύθμισης που έκανε, έχουν βάλει «στο μάτι» το σπιτάκι του των 54 τετραγωνικών στη δυτική Θεσσαλονίκη.

«Η αντικειμενική αξία του σπιτιού είναι 23 χιλιάδες ευρώ. Ο εντολέας μου δανείστηκε δεξιά-αριστερά από συγγενείς και φίλους και συγκέντρωσε 20 χιλιάδες ευρώ τα οποία πρότεινε να τους δώσει για να κλείσει το χρέος. Ομως εκείνοι τον είχαν δήθεν στη διαπραγμάτευση, του αντιπρότειναν κάποιες δόσεις για όλη την υποτιθέμενη οφειλή και τον καθυστερούσαν, ενώ από πίσω δούλευαν τον πλειστηριασμό. Ξεκάθαρα ο σκοπός τους ήταν να του πάρουν το σπίτι», τόνισε στην «Εφ.Συν.» ο δικηγόρος του. Μάλιστα, επειδή το ακίνητο είναι καταχωρισμένο λάθος στο Κτηματολόγιο και φαίνεται ένα τμήμα του σπιτιού της αδελφής του, έβγαλαν στο σφυρί και το δικό της μισό σπίτι! Να σημειωθεί ότι οι διαταγές πληρωμής που έβγαιναν για το χρέος του 51χρονου καρκινοπαθή δεν κοινοποιούνταν στον ίδιο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντιδράσει έγκαιρα. Οταν ήρθε στα χέρια του η κατασχετήρια έκθεση του σπιτιού του (και μέρους της οικίας της αδελφής του) ήταν πια πολύ αργά.

Εκατοντάδες άνθρωποι σαν τον Πέτρο Κουλελάκη βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εφιάλτη των τραπεζών και των funds που αγοράζουν «κόκκινα» δάνεια και για μερικές χιλιάδες ευρώ βγάζουν στο «σφυρί» σπίτια ευάλωτων, φτωχών ανθρώπων. Η πρώτη κατοικία και η προστασία της από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις αποτελεί στις μέρες μας ένα από τα σημαντικότερα κοινωνικά προβλήματα στη χώρα μας, ωστόσο μετά το τέλος του νόμου Κατσέλη οι δανειολήπτες δεν έχουν κανένα πραγματικό όπλο προστασίας.

Ο δάσκαλος

Ανάλογη και η περίπτωση χαμηλοσυνταξιούχου δασκάλου από τους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, το σπίτι του οποίου εκπλειστηριάζεται σήμερα. Χθες, δεκάδες αλληλέγγυοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο υποκατάστημα τράπεζας επί της οδού Λέοντος Σοφού, αλλά ματαίως.

Ο άνθρωπος, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, απειλείται με απώλεια της πρώτης κατοικίας του λόγω στεγαστικού δανείου 84 χιλιάδων ευρώ. Κι αυτό, ενώ έχει υποστεί μείωση της σύνταξής του κατά 50% τα χρόνια των μνημονίων. Παράλληλα υποβλήθηκε σε μια εγχείρηση καρδιάς, μια εγχείρηση στομάχου και μια εγχείρηση χολής. Ομως θέλουν να του πάρουν το σπίτι!

«Βρέθηκα εδώ για να σταθούμε πλάι στον συνάδελφό μας συνταξιούχο δάσκαλο, ώστε να μην περάσει ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας του. Θα συμπαρασταθούμε με όλο το εργατικό κίνημα, με όλα τα σωματεία για να μη γίνει αυτός ο πλειστηριασμός, να μην πάει στα χέρια τραπεζίτη κανένα σπίτι εργαζόμενου και συνταξιούχου», δήλωσε στο πλαίσιο της συγκέντρωσης το μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Συνταξιούχων Δημοσίου νομού Θεσσαλονίκης, Απόστολος Σκούφας.

«Τράπεζες και funds συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο τους με τις ευλογίες της κυβέρνησης και του κάθε κόμματος που έχει κυβερνήσει, ώστε να βάζουν χέρι στη λαϊκή περιουσία, την περιουσία χαμηλοσυνταξιούχων, εργαζομένων και μακροχρόνια ανέργων», σχολίασε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων, Γιώργος Μπρανίκας. Από χθες έως και τις 30 Δεκεμβρίου, δηλαδή μέσα σε πέντε βδομάδες περίπου, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν 5.004 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, πολλοί εκ των οποίων αφορούν πρώτες κατοικίες. Στη συντριπτική τους πλειονότητα, τη διαδικασία έχουν κινήσει funds που έχουν εξαγοράσει «κόκκινα» δάνεια έναντι πινακίου φακής.
Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 | 4:40 μ.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com
 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου