Μια σοβαρή υπόθεση η οποία αφορά την έγκριση επιδότησης σε εταιρεία - φάντασμα που φέρεται να ανήκει σε πρώην συνεργάτη του Άδωνη Γεωργιάδη φέρνει στο φως η εφημερίδα «Δημοκρατία».

Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, εταιρεία – φάντασμα με συστήματα ασφαλείας πήρε 750 χιλιάδες ευρώ από τον επενδυτικό νόμο.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία SWAT SDISS ΕΠΕ, παρότι ήταν εταιρεία που στην πραγματικότητα δεν υπήρχε, θυγατρική μιας κυπριακής εταιρείες που είχε διαλυθεί εδώ και καιρό, έλαβε έγκριση από το Υπουργείο Ανάπτυξης για την επιδότηση.

Ενδιαφέρον επίσης είναι το γεγονός πως το πρόσωπο που εμφανίζεται ως πληρεξούσιος της διαλυμένης κυπριακής εταιρείας, Τζον Ντανιέλ Κολομπανί, υπήρξε κατά δήλωσή του στενός συνεργάτης του Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας κατά τα έτη 2013-2014.

Το δημοσίευμα σχολίασε με ανακοίνωσή του και ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «σοβαρή υπόθεση με οσμή σκανδάλου», αλλά και για «πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα».

«Μετά την επιδότηση του κ. Μαραβέγια, ο κ. Γεωργιάδης φαίνεται πως έχει πάρει προσωπικά την «ανάπτυξη» φίλων και ημετέρων μέσα από το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Δημοκρατία, ο κ. Γεωργιάδης ενέκρινε επιδότηση από τον επενδυτικό νόμο ύψους 737.201,99 ευρώ σε φερόμενη ως εταιρεία «φάντασμα» και συγκεκριμένα σε πρώην συνεργάτη του υπουργού, Άδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η SWAT SDISS ΕΠΕ, παρά το γεγονός ότι ήταν εταιρεία – φάντασμα και θυγατρική μιας διαλυμένης προ καιρού κυπριακής εταιρείας, έλαβε έγκριση από το υπουργείο Ανάπτυξης!

Ο δήθεν, δε, πληρεξούσιος της διαλυμένης κυπριακής εταιρείας Τζον Ντανιέλ Κολομπανί, υπήρξε κατά δήλωσή του στενός συνεργάτης του Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας κατά τα έτη 2013-2014.

Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση με οσμή σκανδάλου. Περιμένουμε απαντήσεις».

πηγη: https://tvxs.gr