Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 21 Ιαν 2023
Ράπισμα από Σ. Μπρικμόντ σε Μητσοτάκη: Έχουμε σοβαρές ανησυχίες για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα
Κλίκ για μεγέθυνση












Η Ευρωβουλευτής των Πρασίνων και μέλος της Επιτροπής PEGA για τις υποκλοπές εξέφρασε τον προβληματισμό της για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, με αφορμή και τη γνωμοδότηση του Ισίδωρου Ντογιάκου για την ΑΔΑΕ.

Ιδιαίτερα ανήσυχη για την κατάσταση στη χώρας εξαιτίας του σκανδάλου των υποκλοπών εμφανίστηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Ναυτεμπορική» η ευρωβουλευτής των Πρασίνων Σάσκια Μπρικμόντ, η οποία είναι και μέλος της Επιτροπής PEGA για τις υποκλοπές.  Η Βελγίδα ευρωβουλευτής ανέφερε χαρακτηριστικά πως «έχουμε σοβαρές ανησυχίες για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα και έχουμε και βάσιμους λόγους για αυτό», ενώ αναφερόμενη στην παρέμβαση Ντογιάκου υπογράμμισε ότι «αυτό που έγινε με την γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στη χώρα είναι ανήκουστο. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρεμβαίνει και να εμποδίζει τη δουλειά της ΑΔΑΕ. Η ΑΔΑΕ είναι σημαντικό να είναι ανεξάρτητη». Μάλιστα, η κ. Μπρικμόντ δεν κρύβει την ανησυχία της πως «υπάρχουν χώρες που πλέον οδεύουν στον αυταρχισμό και ίσως η Ελλάδα είναι μία από αυτές».

η Σ. Μπρικμόντ ρωτήθηκε για την αντίδραση του Ευρωκοινοβουλίου απέναντι στο σκάνδαλο του Qatargate εκφράζοντας φόβους «ότι δεν θα γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, γιατί κάποια κόμματα δεν θέλουν να προχωρήσουμε όσο χρειάζεται». Κρίνει πως «οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες, αλλά φαίνεται πως εξακολουθούμε να τροφοδοτούμε το σύστημα ατιμωρησίας στο Κοινοβούλιο».

Η Μπρικμόντ δεν κρύβει τη δυσαρεσκειά της καθώς «βλέπουμε ότι η ακροδεξιά αλλά και εν μέρει και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα εκμεταλλεύονται την κατάσταση και στοχοποιούν τις ΜΚΟ σαν να είναι όλες διεφθαρμένες. Εμείς δεν θέλουμε τα νέα μέτρα να μπλοκάρουν τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις από το να κάνουν τη δουλειά τους».

Για το πόρισμα της PEGA για τις υποκλοπές ενημερώνει πως η Επιτροπή έλαβε τρίμηνη παράταση από την πρόεδρο Μέτσολα για το πόρισμα και εντόπισε πρόβλημα σε τέσσερις χώρες: Η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Ελλάδα και η Ισπανία.

«Το προσχέδιο του πορίσματος που έχει συντάξει η Εισηγήτρια (σ.σ. Σόφι ιν’τ Βελντ) είναι εξαιρετικό. Ετοιμάζουμε διάφορες προτάσεις, τις οποίες θα καταθέσουμε την Κομισιόν.

Οι χώρες πρέπει πλέον να απαντήσουν ξεκάθαρα: Για ποιον λόγο χρησιμοποιούσαν γενικά το λογισμικό παρακολούθησης. Και βέβαια, είναι σημαντικό να τεθεί το θέμα των τρίτων χωρών, συμπεριλαμβανομένου του Μαρόκου, όπως επίσης και η εξαγωγή του Predator και στη Μαδαγασκάρη», σημειώνει.

πηγη: https://www.koutipandoras.gr

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου