Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 24 Ιαν 2023
Προεκλογικό σόου Μητσοτάκη στην Τανάγρα στις πλάτες της ΕΑΒ
Κλίκ για μεγέθυνση

 


Τον περσινό Ιανουάριο και την μικροκομματική εκμετάλλευση της παραλαβής των Rafale από τη Νέα Δημοκρατία θύμισε την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που έσπευσε στην εκδήλωση της Lockheed Martin στην παραλαβή ενός ακόμα αεροσκάφους F16 Viper από την Πολεμική Αεροπορία να βάλει το λογότυπο του κόμματός του, συνεχίζοντας την τακτική της εκμετάλλευσης εθνικών θεμάτων στην προεκλογική του εκστρατεία.

Περιτριγυρισμένος από τον υφυπουργό Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά, παράγοντες της εμπορίας όπλων, τον αρχηγό του Στρατού Κωνσταντίνο Φλώρο, ακόμα και τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα αλλά με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο να μένει έξω από τα περισσότερα τηλεοπτικά πλάνα που μοίρασε το Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστησε ένα ακόμα επικοινωνιακό σόου εκμετάλλευσης «εθνικών κεκτημένων» προς όφελος της προεκλογικής του εκστρατείας.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Τανάγρας και της τελετής παράδοσης των έργων SSI (Security of Supply and Ιnformation) και του πέμπτου αεροσκάφους F16 Viper στην Πολεμική Αεροπορία, στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας στη Βοιωτία.

«Δύο εμβληματικά γεγονότα γράφονται σήμερα στην Τανάγρα και γράφουν μια ακόμα σημαντική σελίδα στην αμυντική μας ιστορία. Το πέμπτο κατά σειρά αναβαθμισμένο F-16 Viper είναι έτοιμο να πετάξει από δω στην Τανάγρα και να πάει στην Κρήτη για να αναλάβει υπηρεσία. Και εδώ το τεχνικό κέντρο της ΕΑΒ αποκτά δύο ακόμα σημαντικές εγκαταστάσεις που κατασκευάζει η Lockheed Martin στο πλαίσιο αυτής της μακράς συνεργασίας που έχει με την Εθνική Αεροπορική Βιομηχανία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κυρ. Μητσοτάκης, που ενέταξε και τη σημερινή εκδήλωση στο προεκλογικό του πρόγραμμα.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «δίδυμους πυλώνες που στηρίζουν τη σημερινή Ελλάδα» αναφορικά με την αναβάθμιση των F16 και τα F35 που οι αμερικανοί φέρονται διατεθειμένοι να παραδώσουν στη χώρα μας, περιβάλλοντας με πατριωτικές κορώνες τη συνεργασία της ΕΑΒ με την Lockheed Martin.

Άλλωστε, σε άλλο σημείο ανέφερε πως «αιχμή της ΕΑΒ είναι η αναβάθμιση των F-16 αλλά και η ολοκλήρωση του προγράμματος των P3 Orion και η συντήρηση των C 130 και των πυροσβεστικών μας αεροσκαφών». «Το πέμπτο αναβαθμισμένο σε έκδοση viper F-16 είναι έτοιμο να πετάξει από εδώ στην Κρήτη για να αναλάβει υπηρεσία. Και το τεχνικό κέντρο της ΕΑΒ αποκτά δυο σημαντικές εγκαταστάσεις στο πλαίσιο της μακράς συνεργασίας που έχει με την ΕΑΒ η Lockheed Martin». Αναφέρθηκε δε σε 2000 στελέχη που διαθέτει η ΕΑΒ, υποστηρίζοντας πως «ξεκινά η διαδικασία εύρεσης στρατηγικού επενδυτή με ποσοστό έως 49%», αλλά με το πλειοψηφικό της πακέτο στο ελληνικό δημόσιο.

Σημειώνεται πως ήδη από τη Δευτέρα, η αξιωματική αντιπολίτευση είχε αντιδράσει στην προαναγγελία της σημερινής εκδήλωσης, προειδοποιώντας τον Κυρ. Μητσοτάκη να μην μετατρέψει την εκδήλωση της αμερικανικής εταιρείας όπλων σε προεκλογική φιέστα. Όπως ανέφερε ο τομέας Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, η «επιβίωση και ανασυγκρότηση της ΕΑΒ: έργο ΣΥΡΙΖΑ 100%» και υπενθυμίζεται ότι, εάν σήμερα η ΕΑΒ λειτουργεί με κερδοφόρα αποτελέσματα, «οφείλεται κατά 95%, τουλάχιστον, σε όσα σχεδίασε και δρομολόγησε επί των ημερών της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με προτεραιότητα την αναβάθμιση του στόλου των F-16 σε Viper αλλά και του κτιρίου χημικών διεργασιών και των Προγραμμάτων SSI που εγκαινιάζονται».

Μηνυμα σε Τουρκία

Κατά την ομιλία του, ο Κυρ. Μητσοτάκης έκανε αναφορές και προς Ανατολάς, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «όσοι διαλαλούν ότι ίσως έρθουν μια νύχτα, να ξέρουν πως οι ίδιοι μπορεί να ξυπνήσουν μια νύχτα και να προσγειωθούν στη σκληρή πραγματικότητα και κάθε «γιουρούσι» να γίνει άτακτη υποχώρηση».

«Θα το ξαναπώ ότι η πατρίδα μας δεν ανοίγει διάλογο με το παράλογο, όμως μένει πάντα ανοιχτή στη νομιμότητα, στη λογική, στις σχέσεις καλής γειτονίας, στην ανάγκη επίλυσης των διαφορών μας με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο. Αυτό τον δρόμο περιφρουρεί και το νέο αμυντικό μας πρόγραμμα: με τα υπερσύγχρονα μαχητικά της Πολεμικής μας Αεροπορίας, τις καινούριες φρεγάτες που ήδη ναυπηγούνται, τη δρομολόγηση των προγραμμάτων για τις νέες κορβέτες, τα νέα ελικόπτερα Romeo, τον εκσυγχρονισμό των πυραυλικών συστημάτων του Στρατού Ξηράς», τόνισε σε άλλο σημείο ο Κυρ. Μητσοτάκης.

πηγη: https://www.documentonews.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου