Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 11 Σεπ 2022
Κοίτα κάτι απόφοιτοι του Χάρβαρντ που υπάρχουν ή διαφορετικά "τον φόβο μας να έχουν"!
Κλίκ για μεγέθυνση
Του Γ. Γ.

 

Απίστευτα βραδυπορημένος ο οικονομολόγος και αρθρογράφος της Καθημερινής Αρίστος Δοξιάδης! Απαιτήθηκαν πολλά χρόνια για να αντιληφθεί αυτό που έγραφε από το 2009 ο ομοϊδεάτης του Γιάννης Πρετεντέρης! Οτι δηλαδή υπάρχει "σχέδιο εμφυλίου που εξυφαίνεται για την κατάλυση της Ελληνικής Δημοκρατίας από δράστες που ασπάζονται μια συγκεκριμένη ιδεολογία"!

Αλλά δεν μπορεί ..."τα μεγάλα πνεύματα κάποια στιγμή συναντιόνται". Ετσι λοιπόν και σήμερα, ο Αρίστος συνάντησε τον Πρετεντεράκο. 

Στην Κυριακάτικη Καθημερινή, λοιπόν δημοσιεύεται ένα άρθρο με την υπογραφή του Α. Δοξιάδη με τίτλο: "Αυταρχικός αντικαπιταλισμός". Αφού ο συγγραφέας του πονήματος μας διευκρινίζει ότι "αυταρχική ιδεολογία εννοεί τον αντικαπιταλισμό, στις περισσότερες εκδοχές του", προχωράει σε μια ηλίθια επίθεση στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στον Θανάση Καμπαγιάννη που τον φωτογραφίζει γράφοντας: «ακτιβιστής δικηγόρος που μετέχει στα ψηφίσματα των ημερών ήταν το 2019 υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που στις άμεσες προγραμματικές του θέσεις περιλαμβάνει την αναγκαστική κρατικοποίηση επιχειρήσεων "χωρίς αποζημίωση" και τον "εργατικό έλεγχο στα μέσα ενημέρωσης" με απώτερο στόχο "να προχωρήσουμε στη σύγκρουση και την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση μιας νέας σοσιαλιστικής και κομμουνιστικής κοινωνίας". Αυτά που έλεγε και ο Λένιν δηλαδή».

Αρχικά κ. "επιστήμονα" να πληροφορηθείς ότι δεν είναι του ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία). Από κει και πέρα τα παραπάνω δεν τα λέει μόνο ο Λένιν άλλα αποτελούν αγκωνάρια της μ/λ θεωρίας και θα τα βρεις σε όλα τα προγράμματα των κομμάτων που ευαγγελίζονται την κοινωνική ανατροπή. 

Αυτό που με έστειλε αδιάβαστο όμως εμένα είναι η ταύτιση απόψεων Πρετεντέρη - Δοξιάδη. Ο πρώτος δέει ότι η "άκρα αριστερά" έχει σχέδιο εμφυλίου πολέμου, ο αρθρογράφος της "Καθημερινής" μας προφητεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να επιβάλλει ... δικτατορία του προλεταριάτου και γι' αυτό σκοπεύει να χρησιμοποιήσει σαν δύναμη κρούσης τους ... αντιεξουσιαστές ... 

Οχι δεν κάνω πλάκα. Μας γράφει ο απόφοιτος κοινωνικών επιστημών και οικονομικών του πανεπιστημίου Χάρβαρντ:

 «Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την όποια βία των "αντιεξουσιαστών" στα πανεπιστήμια ως υγιή αμφισβήτηση (όπως έκανε προχτές ο κ. Φίλης στα "Νέα"). Η σκοπιμότητα αυτού νομίζω είναι να υπάρχουν ομάδες εξασκημένες στην ανομία και στις απειλές, έτσι ώστε "όταν ωριμάσουν οι συνθήκες" να γίνουν "μπροστάρηδες σε συλλογικούς αγώνες" που θα καταλύσουν τον καπιταλισμό. Και δεν θα επιτρέπουν πολλές πολλές αντιρρήσεις σε αυτό από φιλελεύθερους πολίτες» .

Τώρα αυτός ο κύριος ευθυμογράφημα γράφει ή πολιτική ανάλυση;


Από giorgis , Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022 | 9:32 μ.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com
 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου