Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 10 Σεπ 2022
Ο τρόμος τους, μέσα από τις γραπτές συμβουλές Μαυρίδη προς Μητσοτάκη
Κλίκ για μεγέθυνση


Δεν θα είμαστε καθόλου υπερβολικοί αν ισχυριζόμαστε ότι δημοσιογράφοι και εκδότες που βρέθηκαν -με το αζημίωτο υποθέτουμε- στην πρώτη γραμμή κρούσης για να περάσει η κυβέρνηση των "αρίστων" την προπαγανδιστική επικοινωνιακή πολιτική της, αυτή την στιγμή βρίσκονται σε πανικό. Αντιλαμβάνονται ότι η φουρτούνα που δημιούργησαν οι αποκαλύψεις -που πιθανόν δεν έχουμε δει ακόμα όλο το μέγεθος τους- οδηγεί το καράβι του επιτελικού κράτους σε ναυάγιο και αυτοί θα συμπεριλαμβάνονται στα θύματά του.

 

Τώρα πια δεν τους σώνουν οι κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις, ούτε η εικονική πραγματικότητα που πάνε να δημιουργήσουν Πρετεντέρηδες και Πορτοσάλτε με σκοπό την χειραγώγηση του εκλογικού σώματος. Αυτή την στιγμή έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και προτείνουν ανοιχτά στον Μητσοτάκη να προχωρήσει σε ένα "νομότυπο" εκλογικό πραξικόπημα με την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Σχετικές πληροφορίες δημοσίευσαν χτες τα "ΝΕΑ", στον ίδιο καμβά "κεντάει και ο Θανάσης Μαυρίδης. Ο πάλε ποτέ εκδότης της φυλλάδας "Φιλελεύθερος" και σήμερα έχοντας στην ιδιοκτησία του τον ιστότοπο liberal.gr, ο οποίος απηχεί τις πιο ακραίες προκλητικότατες νεοφιλελεύθερες απόψεις της Ν.Δ, έχοντας και την ιδιότητα του νονού του "νέου Μωυσή', αναλαμβάνει την καθοδήγηση του "πνευματικού του τέκνου". 

Ο τύπος αυτός, τώρα μας παρουσιάζεται εκλογολόγος και πολιτικής αναλυτής για να μας παρουσιάσει ένα εγκεφαλικό του σενάριο για να προτείνει στην κυβέρνηση την λύση. Και αυτή δεν είναι άλλη απ' την αλλαγή του εκλογικού νόμου;.

"Στις επόμενες εκλογές θα υπάρχουν δύο παρατάξεις: Η Κεντροδεξιά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και η Αριστερά με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον Γιάννη Βαρουφάκη και τον Δημήτρη Κουτσούμπα. Και όλα συμβαίνουν και πάλι στο όνομα της δημοκρατίας. Ή αλλιώς, μία πιθανή ρεβάνς για τη «χαμένη ευκαιρία» του 2015 βρίσκεται σε εξέλιξη" μας γράφει ο Μαυρίδης κάνοντας ένα χαρμάνι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, εκτός του Βελόπουλου, και καταλήγει στο συμπέρασμα: "Ο ελληνικός λαός θα πάει στις κάλπες με ένα ερώτημα: Μητσοτάκης ή Τσίπρας και οι συνεταίροι του; Μία φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση ή μια κυβέρνηση που θα έχει τη μισή της καρδιά στη Μόσχα του Πούτιν και την άλλη μισή στους επίγειους «παραδείσους» της Νοτίου Αμερικής;". 

 

Τώρα σε τι κουτούκιασμα μπορεί να είναι κάποιος και να βλέπει την πιθανότητα ύπαρξης μιας κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Τσίπρα και υπουργό τον Κουτσούμπα, αδυνατούμε να συλλάβουμε. Μας προσπερνάει .... 
Μια τέτοια προσέγγιση μόνο από έναν μόνιμα μεθυσμένο αργόμισθο μετακλητό υπάλληλο που μας παρουσιάζεται και σαν δημοσιολόγος στο twitter, θα την αναμέναμε, αλλά μας προέκυψε Μαυρίδης....

Πάντως ο ιδιοκτήτης liberal.gr εκτός από πολιτικός αναλυτής, έχει και προφητικές ιδιότητες επιπέδου Παϊσιου, και συμβουλεύει τον Μητσοτάκη τι πρέπει να κάνει για να μην προκύψει κυβερνητική εναλλαγή και προκύψουν λοιμοί και καταποντισμοί. 

Ο τρόμος τους λοιπόν, μέσα από τις γραπτές συμβουλές Μαυρίδη προς Μητσοτάκη:

"Να μην έχουμε αυταπάτες! Δεν θα βγει κάτι καλό απ’ αυτή την ιστορία. Δεν βγήκε άλλη φορά κάτι καλό από την προσπάθεια της Αριστεράς να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας για να βγει και τώρα. Το μόνο σίγουρο σε μία τέτοια περίπτωση είναι το γνωστό «δάκρυα και αίμα». Όπως ακριβώς συνέβη και όλες τις προηγούμενες φορές. Να γιατί πρέπει να αλλάξει ο εκλογικός νόμος. Αλλά και πάλι δεν είναι βέβαιο ότι θα αποφευχθεί το ατύχημα. Για να πετύχει τον σκοπό της η αλλαγή του εκλογικού νόμου θα πρέπει να μην γίνει πραγματικότητα η «προοδευτική διακυβέρνηση» από τις πρώτες εκλογές. Μετά θα είναι αργά…"

Είναι να μην διασκεδάζεις με τον πανικό των νεοφιλελέ; 


Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022 | 9:00 π.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου