Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 18 Απρ 2024
Στέφανος Κασσελάκης / Έχει ενοχλήσει την ομογένεια το «εισαγόμενος αρχηγός» – Αναγνωρίζει σε μένα ένα παιδί της
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

«Η ομογένεια αναγνωρίζει σε μένα ένα παιδί της» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 λίγες ώρες μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, όπου είχε σειρά επαφών και συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την παρέλαση στην 5η Λεωφόρο για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Ερωτηθείς για την φράση του Γιώργου Αυτιά προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «όλος ο πλανήτης ψηφίζει ΝΔ», ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν καθόλου η εντύπωση που είχε ο ίδιος από την ομογένεια. Όπως σημείωσε, ότι έχει ενοχλήσει πολύ την ομογένεια το σχόλιο του πρωθυπουργού περί «εισαγόμενου» αρχηγού, ενώ αναφερόμενος στον Γιώργο Αυτιά είπε πως είναι πολύ καλός στο να παρουσιάζει μια εικόνα λαϊκίστικα. «Αν παρακολουθήσει κανείς εικόνες πριν από την παρέλαση στη Νέα Υόρκη θα δει ότι η σχέση που έχω με την ομογένεια είναι βαθιά και ελπίζουν ότι θα μπορέσουμε να φέρουμε μια αλλαγή στην Ελλάδα, γιατί οι ίδιοι πιστεύουν ότι το σύστημα στη χώρα μας τους θεωρεί είτε χρήματα είτε ψήφους». 

Ο Στ. Κασσελάκης αναφέρθηκε και στο χουντικό σύνθημα «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια», το οποίο προβάλλει συχνά ο Γιώργος Αυτιάς. «Αν ο καθένας εκμεταλλεύεται το όνομα της πατρίδας για να παριστάνει τον πατριώτη, αυτό δεν λύνει τα προβλήματα του τόπου» σημείωσε. Όπως είπε, είναι άλλο «ο καθένας τι πρεσβεύει στη ζωή του και μ’ αυτό τον τρόπο να αποδεικνύει αν αυτό που κάνει είναι για το καλό του έθνους, των παιδιών του, της Ελλάδας και αν τις αξίες της πίστης της εφαρμόζει στη ζωή του», και άλλο το να εκμεταλλεύεσαι ένα σύνθημα και να προσπαθείς να το εξαργυρώσεις με θέση στην Ευρωβουλή».

Σε ερώτηση για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τις επικρίσεις ότι και αυτό περιλαμβάνει celebrities, ο Στ. Κασσελάκης απάντησε: «Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες, που ένα κόμμα και δη η αξιωματική αντιπολίτευση, αφήνει τον λαό να επιλέξει τους υποψήφιους του και δεν φοβάμαι την κρίση του κόσμου, την εμπιστεύομαι. Σέβομαι την κρίση των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι έχουν κάτι να προσφέρουν και κάτι να πουν, κανείς δεν είναι τυχαία εκεί που είναι και όλοι πρέπει να αποδείξουν αν αξίζουν την θέση στις Βρυξέλλες. Είναι πολύ εύκολο κάποιος να χλευαστεί, όμως πολλοί έχουν εργαστεί πολύ για να είναι εκεί, μεταξύ των υποψήφιων ευρωβουλευτών».

«Το μήνυμα του ψηφοδελτίου είναι ένα μήνυμα αξιοκρατίας, ανανέωσης και ότι μια νέα, φρέσκια ομάδα θα μπορέσει να φέρει αλλαγές στην Ελλάδα για να την κάνει μια χώρα της προόδου και την ΕΕ μια Ένωση της προόδου και όχι Ένωση λιτότητας και ρατσισμού, ή με κακές λύσεις στο προσφυγικό. Ο δικός μου ρόλος θα είναι να αναδείξω αυτά τα λαμπρά μυαλά και ο Έλληνας και η Ελληνίδα να επιλέξει» συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι ο πολίτης μπορεί «εάν θέλει να επιλέξει μια λαϊκίστικη στρατηγική της ΝΔ, που τσεκάρεις κουτάκια από ακροδεξιά  celebrities ή αν θες να έχεις από την άλλη μεριά μια ομάδα από επαγγελματίες και ανθρώπους της κοινωνίας, επιλεγμένους από την κοινωνία. Από τη μια πλευρά της έχεις τις επιλογές του Σταν Γκρίνμπεργκ και των δημοσκόπων του Μαξίμου και εμείς χτίζουμε μια ομάδα που θα αλλάξει τον τόπο».

Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε πως «δεν είναι η ΝΔ που μπορεί στην Ευρώπη να διεκδικήσει το περισσότερο όφελος για τα συμφέροντα της Ελλάδας» και ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περισσότερη αξιοπιστία για να διεκδικήσει από την ΕΕ». Επισήμανε δε ότι εξαιτίας της ΝΔ η χώρα μας καταδικάστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο και τώρα έχει την ευρωπαϊκή εισαγγελία να ψάχνει να βρει στοιχεία για τα Τέμπη.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτήθηκε και για το «θαύμα» και αν με τη σειρά του έκανε και ο ίδιος μια καπηλεία στην προσπάθειά του να πει ότι είναι θρησκευόμενος. «Το υπεραναλύετε, το μόνο θαύμα που υπάρχει είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεί στα πόδια του και έχει αναστηθεί μετά από όσα έχει περάσει τα τελευταία χρόνια και είμαι υπερήφανος για ότι έχουμε πετύχει και πόσο ξεκάθαρο είναι το μήνυμά μας: ότι είμαστε εδώ να φέρουμε πρόοδο στην Ελλάδα με σεβασμό σε όλους τους συμπολίτες μας», τόνισε.

Εξήγησε δε ότι δεν έδειξαν οι κάμερες όλη τη συζήτηση που είχε με τον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, η οποία ξεκίνησε επειδή είδε ότι υπήρχε στο γραφείο του μια εικόνα του άγιου Ιάκωβου Τσαλίκη. Ο αρχιεπίσκοπος είπε στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «ο άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης, ο οποίος είναι από τους πιο πρόσφατους Αγίους της Εκκλησίας ήταν ο πνευματικός του, ήταν ο μέντορας του και είχε περάσει πολύ χρόνο μαζί του».

«Στο τέλος της ημέρας είναι κάτι που ζεσταίνει την καρδιά μου να ξέρω ότι υπάρχει ένας δεσμός με έναν από τους νεότερους αγίους της Εκκλησίας» ανέφερε ο Στ. Κασσελάκης, αλλά αυτό «δεν σημαίνει ότι αλλάζω την πολιτική στάση τη δική μου ή του κόμματος. Είναι ξεκάθαρο, από την πλατφόρμα που έβγαλα από την πρώτη στιγμή τον Αύγουστο έχω πει για τους διακριτούς ρόλους Κράτους και Εκκλησίας».

από:https://www.avgi.gr

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου