Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 18 Απρ 2024
Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας
Κλίκ για μεγέθυνση

 

Με ανακοίνωσή του Στέφανος Κασσελάκης θέτει εκτός ψηφοδελτίου τον υποψήφιο ευρωβουλευτή μετά τον σάλο για τις σεξιστικές δηλώσεις.

Μετά τον ορυμαγδό αντιδράσεων και τα αιτήματα για αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα, ο Στέφανος Κασσελάκης αναγκάστηκε να αναλάβει δράση και να τον θέσει εκτός ευρωψηφοδελτίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε την απόφασή του μέσω ανάρτηση στα social media, μετά τον σάλο από τις σεξιστικές του δηλώσεις

 

Η απόφαση φαίνεται πως ήταν μονόδρομος για την Κουμουνδούρου, καθώς οι προκλητικές δηλώσεις του γνωστού παρουσιαστή και δημοσιογράφου είχαν δημιουργήσει μεγάλη αναταραχή και στο εσωτερικό του κόμματος.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι σήμερα το πρωί η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά επέλεξε να μην αναφερθεί ιδιαίτερα στις εσωκομματικές αντιδράσεις, αλλά να απαντήσει στα άλλα κόμματα που άσκησαν κριτική. 

Σημείωσε ότι εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει εδώ και πέντε μέρες την αποπομπή του βουλευτή κ. Κυριαζίδη «για τις χυδαίες, αισχρές και ομοφοβικές δηλώσεις που έκανε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ». «Εκεί λοιπόν δεν είδα δεν την ίδια "ευαισθησία" από πολιτικούς σχηματισμούς… Δεν θα κρίνω τη στάση της κυβέρνησης που υπεκφεύγει και καλύπτει τον βουλευτή της. Δεν είδα να βγει κάποιο σχόλιο ή ανακοίνωση. Αυτοί που τολμούν κι επικρίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά τα δικαιωματικά, νομίζω ότι πλανώνται πλάνη οικτρά ή θέλουν να αποκρύψουν την πραγματικότητα».

Μετά από τις πρώτες χθεσινές αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος σήμερα ήρθε η σειρά της Σοφίας Μπεκατώρου, υποψήφιας με ξεχωριστή σημασία για το ελληνικό #metoo, να ζητήσει αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα. Η κ. Μπεκατώρου τόνισε ότι έχει επικοινωνήσει με το κόμμα, περιμένοντας να λάβει μέτρα.
Αντίδραση ήρθε και από την επίσης υποψήφια Δώρα Τσαμπάζη, η οποία είπε μεταξύ άλλων ότι ο Δημήτρης Παπανώτας «πρέπει να παράσχει εξηγήσεις για τις δηλώσεις του σε βάρος των γυναικών»

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Παπανώτας είχε πει on camera, έπειτα από ερώτηση δημοσιογράφου για την έμφυλη βία, ότι μία γυναίκα δεν έχει κανέναν πρόβλημα «εκτός αν θέλει να έχει» και αναφερόμενος σε συγκεκριμένο πρόσωπο, είχε πει ότι: «Δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα έχει η κ. Δούνια που νιώθει ότι είναι μια καταπιεσμένη. Αλλά εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην ΕΕ κανένα, εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή, αν πάρει έναν σατράπη, ο οποίος την κακοποιεί, και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της».

Ο Δημήτρης Παπανώτας, μετά τον ορυμαγδό αντιδράσεων προχώρησε σε διευκρινιστική ανακοίνωσε επισημαίνοντας «τις τελευταίες ώρες κάποιοι σκόπιμα απομόνωσαν τμήμα από μία παλιά μου δήλωση θέλοντας να δημιουργήσουν πρόβλημα τόσο σε μένα όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Ο σεβασμός που τρέφω για τις γυναίκες είναι γνωστός και αδιαμφισβήτητος. Διαχρονικά στέκομαι δίπλα σε όσες έχουν πέσει θύματα κακοποιητικής συμπεριφοράς χωρίς αστερίσκους και στηρίζω απόλυτα τον αγώνα τους. Αυτό κάνω όλα τα χρόνια ως δημοσιογράφος, αυτό θα συνεχίσω να κάνω και στο μέλλον. Απολογούμαι αν μέσα από την “κοπτοραπτική” της δήλωσης μου δόθηκε η εντύπωση πως έχουν μερίδιο ευθύνης και τα θύματα κακοποίησης γι’ αυτό που τους έχει συμβεί. Και δεσμεύομαι πως θα αγωνιστώ στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών μέχρι την ημέρα που τέτοιου είδους φαινόμενα θα έχουν εκλείψει οριστικά».


από:  https://www.efsyn.gr

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου