Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσαν τα όσα ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, στον απόηχο των αποκαλύψεων του Αλέξη Τσίπρα ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΔΑΕ ήταν μεταξύ των 6 «στόχων» της ΕΥΠ.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Εργασίας κατά την ομιλία του παραδέχτηκε πως «αισθάνεται άβολα» με φόντο τις αποκαλύψεις, έσπευσε να επαναλάβει όμως ότι είναι πεπεισμένος πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει καμιά σχέση με την όλη υπόθεση. Ζήτησε πάντως να «χυθεί άπλετο φως» από τη διερεύνηση που πραγματοποιεί η Δικαιοσύνη.

Νωρίτερα μιλώντας στον Ant1 ο κύριος Χατζηδάκης έκανε λόγο για κάποιους «Κλουζό» που εξάντλησαν το κατασκοπικό τους ενδιαφέρον προς το πρόσωπό του.

«Δεν είναι ωραίο, χωρίς καμιά αμφιβολία. Δεν φανταζόμουν και ποτέ ότι θα γινόταν πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση κι εγώ να ήμουν κεντρικό πρόταση», πρόσθεσε.

Σκουρλέτης: Ο Μητσοτάκης σας ήθελε όμηρο για τα μεγάλα επιχειρηματικά deal στην ενέργεια

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σημείωσε απευθυνόμενος στον κύριο Χατζηδάκη: «Θα πάτε στη Δικαιοσύνη για να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση; Θα πάτε στη Δικαιοσύνη για να μάθετε τον πράκτορα 000; Που το άλλο του όνομα είναι Κυριάκος Μητσοτάκης; Μήπως είναι πολύ δίπλα σας; Ειλικρινά απορώ, με πόση άνεση καταλήξατε να λέτε ότι θα καταψηφίσετε την πρόταση δυσπιστίας; Δεν υπάρχει η έννοια της πολιτικής αξιοπρέπειας; Τουλάχιστον αποχωρήστε, μη συμμετάσχετε για να μη θεωρηθεί ότι υπονομεύετε την κυβερνητική πλειοψηφία».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν ήταν καθόλου τυχαίο ότι ο Κωστής Χατζηδάκης τέθηκε επί 8 μήνες υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ ενώ ήταν υπουργός Ενέργειας. «Ήσασταν υπ' αριθμόν ένα στόχος, τότε που συζητιόταν αν η CVC θα πάρει μέρος της ΔΕΗ, αν η Μαγκουάιαρ θα πάρει τον ΔΕΔΔΗΕ, αν θα ιδιωτικοποιηθούν τα δίκτυα φυσικού αερίου, μεγάλα deals». «Σας θέλανε να γνωρίζουν κάθε προσωπική σας λεπτομέρεια, για να είστε χειραγωγήσιμος, όμηρος, για να σας επιβάλλουν λύσεις. Ποιος; Το περιβάλλον Μητσοτάκη», κατέληξε.

ΣΥΡΙΖΑ: Με τι εκβιάζει ο Μητσοτάκης τον «στόχο 5046c», κατά κόσμο Κωστή Χατζηδάκη;

Λίγη ώρα αργότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έθεσε μέσω ανακοίνωσής του τέσσερα ερωτήματα προς τον Κωστή Χατζηδάκη. Ειδικότερα:

  1. Οι πράκτορες 000 και Κλουζώ, όπως είπε χαρακτηριστικά, ήταν ο πρωθυπουργικός ανιψιός και γγ του Πρωθυπουργού κ. Δημητριάδης και ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων που απομακρύνθηκαν μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης;
  2. Αν ναι, τότε γιατί κανείς, ούτε ο ίδιος, δεν τους έχει κατονομάσει στη Δικαιοσύνη;
  3. Γιατί ο κ. Χατζηδάκης δεν έχει κάνει ούτε μία μήνυση σε όσους τον παρακολουθούσαν επί 8 μήνες; Φοβάται κάτι; Είναι εκβιαζόμενος με προϊόντα των υποκλοπών;
  4. Στους Κλουζώ ήταν και η εισαγγελέας της ΕΥΠ κα Βλάχου που υπέγραφε ανά δύο μήνες την ανανέωση της παρακολούθησης Χατζηδάκη, αλλά παραμένει μέχρι και σήμερα στη θέση της;

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «κρεσέντο αναξιοπρέπειας» από πλευράς του στόχου 5046c, κατά κόσμον Κωστή Χατζηδάκη. «Ποιος ξέρει άραγε με τι τον κρατάει ή με τι τον εκβιάζει ο κ. Μητσοτάκης για να φθάσει σε αυτό το σημείο...» πρόσθεσε.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Ο στόχος 5046c, κατά κόσμον Κωστής Χατζηδάκης, σε ένα κρεσέντο αναξιοπρέπειας στη Βουλή υπερασπίστηκε τον ωτακουστή του και αρχηγό του παρακράτους κ. Μητσοτάκη που υπέκλεπτε τις συνομιλίες του από την ΕΥΠ.

Ποιος ξέρει άραγε με τι τον κρατάει ή με τι τον εκβιάζει ο κ. Μητσοτάκης για να φθάσει σε αυτό το σημείο...

Από την ομιλία του ωστόσο προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα:

1. Οι πράκτορες 000 και Κλουζώ, όπως είπε χαρακτηριστικά, ήταν ο πρωθυπουργικός ανιψιός και γγ του Πρωθυπουργού κ. Δημητριάδης και ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων που απομακρύνθηκαν μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης;

2. Αν ναι, τότε γιατί κανείς, ούτε ο ίδιος, δεν τους έχει κατονομάσει στη Δικαιοσύνη;

3. Γιατί ο κ. Χατζηδάκης δεν έχει κάνει ούτε μία μήνυση σε όσους τον
παρακολουθούσαν επί 8 μήνες; Φοβάται κάτι; Είναι εκβιαζόμενος με προϊόντα των υποκλοπών;

4. Στους Κλουζώ ήταν και η εισαγγελέας της ΕΥΠ κα Βλάχου που υπέγραφε ανά δύο μήνες την ανανέωση της παρακολούθησης Χατζηδάκη, αλλά παραμένει μέχρι και σήμερα στη θέση της;»

ΠΑΣΟΚ: Γιατί δεν περνά να ενημερωθεί στο αφτί από τον Μητσοτάκη «δια την υποθέσιν του»;

Με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο σχολίασε την στάση Χατζηδάκη και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, επικρίνοντάς τον πώς «συνεχίζει τις δημόσιες εκκλήσεις του προς τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει γρήγορα την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ».

«Το αμαρτωλό θεσμικά παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει συγχωροχάρτι για τη θεσμική διολίσθηση στην οποία η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη οδηγεί τη χώρα» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη.

Επιπλέον, θέτει προς τον υπουργό Εργασίας συγκεκριμένα ερωτήματα όπως:

  • γιατί δεν περνά και ο ίδιος να ενημερωθεί στο αφτί «δια την υποθέσιν του», όπως επίμονα καλούσε το Μέγαρο Μαξίμου τον κ. Ανδρουλάκη;
  • Γιατί ο πρωθυπουργός δεν ξεσκεπάζει τα περιβόητα ρυπαρά αυτονομημένα δίκτυα της ΕΥΠ, που απεργάζονται την αποσταθεροποίηση της Κυβέρνησης;

Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, αναφέρει:

Ο Υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, συνεχίζει τις δημόσιες εκκλήσεις του προς τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει γρήγορα την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ.

Γιατί δεν περνά και ο ίδιος να ενημερωθεί στο αφτί …«δια την υποθέσιν του» , όπως επίμονα καλούσε το Μέγαρο Μαξίμου τον κ. Ανδρουλάκη;

Γιατί ο Πρωθυπουργός δεν ξεσκεπάζει τα περιβόητα ρυπαρά αυτονομημένα δίκτυα της ΕΥΠ, που απεργάζονται την αποσταθεροποίηση της Κυβέρνησης;
Πράγματι, «ένοχος ένοχον ου ποιεί».

Το αμαρτωλό θεσμικά παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει συγχωροχάρτι για τη θεσμική διολίσθηση στην οποία η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη οδηγεί τη χώρα.

Απέναντι σε αυτή τη συζήτηση ενόχων, το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής θα δώσει την διέξοδο από το σπιράλ τοξικότητας, που εγκλωβίζει τις πιο δημιουργικές δυνάμεις της χώρας και τις οδηγεί σε έναν συμβιβασμό με ένα μέλλον χαμηλών προσδοκιών.

πηγη: https://tvxs.gr