Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 25 Ιαν 2023
Πρόταση δυσπιστίας κατέθεσε ο Αλ. Τσίπρας – Ποιους παρακολουθούσε η ΕΥΠ του Μητσοτάκη
Κλίκ για μεγέθυνση





















Χατζηδάκης, Φλώρος, Λαλούσης, Διακόπουλος, Λάγιος και Αλεξόπουλος υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ σύμφωνα με τον φάκελο της ΑΔΑΕ



25.01.2023


Πρόταση δυσπιστίας κατέθεσε πριν λίγο από το βήμα της Βουλής ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, έπειτα από τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο ίδιος παρουσίασε και κατέθεσε στη Βουλή τα στοιχεία της ΑΔΑΕ που έλαβε χθες για τις παρακολουθήσεις,

Η έρευνα της ΑΔΑΕ απέδειξε ότι είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ με την επίκληση λόγων εθνικής ασφάλειας ένας υπουργός, οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, δύο στρατιωτικοί στελέχη των εξοπλιστικών προγραμμάτων και ο σύμβουλος ασφαλείας του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Αναλυτικά, στόχοι της ΕΥΠ ήταν:

Ο στρατηγός και αρχηγός ΓΕΕΘΑ, µέλος του ΚΥΣΕΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος
Ο τότε υπουργός Ενέργειας και νυν Υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης
Ο αντιστράτηγος και πρώην -μετά τις πρόσφατες κρίσεις- αρχηγός ΓΕΣ, Χαράλαµπος Λαλούσης
Ο πρώην διευθυντής της Γενικής ∆ιεύθυνσης Αµυντικών Εξοπλισµών και Επενδύσεων (Γ∆ΑΕΕ), Θεόδωρος Λάγιος.
Ο αντιναύαρχος ε.α. και γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών, Αριστείδης Αλεξόπουλος
Ο πρώην σύμβουλος ασφαλείας του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξανδρος Διακόπουλος.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την πρόταση δυσπιστίας

«Πρόταση δυσπιστίας» είναι η πρόταση που καταθέτει κόμμα της αντιπολίτευσης στη Βουλή των Ελλήνων, με σκοπό το Σώμα να άρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση ή από μέλος της.

Οι βουλευτές καταθέτουν την πρόταση προς τον Πρόεδρο της Βουλής κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας συνεδρίασης του Σώματος. Σε περίπτωση που η πρόταση υπογράφεται, όπως προαναφέρθηκε, από τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό βουλευτών, τότε η Βουλή διακόπτει τις εργασίες της για δύο ημέρες, εκτός κι αν η κυβέρνηση ζητήσει να ξεκινήσει αμέσως η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας.

Σε ό,τι αφορά τα χρονικά περιθώρια, ο Κανονισμός της Βουλής επισημαίνει πως η συζήτηση στην Ολομέλεια ολοκληρώνεται το αργότερο τη δωδεκάτη νυκτερινή της 3ης ημέρας από την έναρξή της με ονομαστική ψηφοφορία. Σύμφωνα, πάντα με το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής, η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας ξεκινά με την ομιλία δύο τουλάχιστον βουλευτών από εκείνους που την υπέγραψαν. Παράλληλα, μέχρι το τέλος της ομιλίας των δύο βουλευτών, συντάσσεται ο πλήρης κατάλογος των ομιλητών που θα τοποθετηθούν ενώπιον της Ολομέλειας.

Προκειμένου να γίνει δεκτή η πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης εν συνόλω ή κατά κάποιου μέλους, θα πρέπει να έχει υπερψηφιστεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151 βουλευτές). Επισημαίνει ότι δεν μπορεί να υποβληθεί εκ νέου πρόταση μομφής, εάν δεν έχει συμπληρωθεί χρόνος έξι μηνών, από την απόρριψη προηγούμενης όμοιας πρότασης, εκτός αν υπογράφεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

Πηγή: www.rosa.gr
 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου