Την παραίτησή του για την υπόθεση Πάτση υπέβαλε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

Η παραίτησή του έρχεται μετά τη διαγραφή του Ανδρέα Πάτση από τη ΝΔ λόγω των αποκαλύψεων για απευθείας αναθέσεις σε δύο χρόνια μέσω ΕΛΤΑ, αλλά και τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες με εξαγορά «κόκκινων» δανείων.

Η καταγγελία είχε γίνει από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Νάσο Ηλιόπουλο, ο οποίος είχε δηλώσει: «Ο κ. Πάτσης όχι μόνο πλουτίζει από κόκκινα δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους έναντι 4,3 εκατ. ευρώ, που δεν μπορεί να δικαιολογήσει από το πόθεν έσχες του, αλλά εμφανίζεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις σε δύο χρόνια από τον κ. Πιερρακάκη μέσω ΕΛΤΑ πάνω από 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές. Το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από τους "άριστους" του κ. Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο. Η αποπομπή των κ. Πιερρακάκη και Πάτση είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει. Μετά, περιμένουμε να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί καλύπτει τόσες μέρες το πλιάτσικο των εκλεκτών του».

Πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις, αναφέρουν πως τα ΕΛΤΑ ΑΕ δεν είναι υπό την εποπτεία του υπουργείου αλλά έχουν περάσει στην κυριότητα του Υπερταμείου, εδώ και αρκετά χρόνια. 

Σημειώνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, μετά τη διαγραφή Πάτση, υπογράμμισε πως η κίνηση αυτή αν δεν συνοδευτεί από την αποπομπή του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη είναι προσχηματική. 

Στην ανακοίνωσή του ανέφερε: «ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε ότι ο κ. Πάτσης είχε εισπρακτικές και πλούτιζε από κόκκινα δάνεια από τον Φεβρουάριο του 2020, όταν είχε αποκαλυφθεί πρώτη φορά από την εφημερίδα Δημοκρατία και την εφημερίδα Documento. Γνώριζε ότι είχε ρημάξει στις απευθείας αναθέσεις τα ΕΛΤΑ από τον Ιούνιο του 2021, όταν και κατέθεσε σχετική επίκαιρη ερώτηση στον κ. Πιερρακάκη ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, κ. Κάτσης, χωρίς να λάβει ποτέ απάντηση».

«Δύο χρόνια γνώριζε και επικροτούσε το πλιάτσικο, αφού δεν έκανε τίποτα. Πολύ απλά γιατί το πλιάτσικο στα ταμεία είναι η κανονικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη», επισήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ και σημείωνε: 

Αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνωρίζει (σ.σ. πλέον με τη διαγραφή του) «την παρανομία και την ανηθικότητα των πρακτικών του κ. Πάτση, τον κ. Πιερρακάκη που έδωσε μέσω των ΕΛΤΑ 1 εκατ. ευρώ απευθείας αναθέσεις στον βουλευτή της ΝΔ γιατί δεν τον αποπέμπει; Ο κ. Πάτσης θα επιστρέψει το 1 εκατ. που τσέπωσε από τον κ. Πιερρακάκη; Θα ελεγχθεί από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες πώς έδωσε 4,3 εκατ. ευρώ για να εξαγοράσει το χαρτοφυλάκιο των κόκκινων δανείων ύψους άνω των 60 εκατ. ευρώ;».

πηγη: https://tvxs.gr