Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 25 Ιούν 2022
Η αποκατάσταση του Ευκλείδη Τσακαλώτου από τον Αλέξη Τσίπρα για τις άδικες κατηγορίες για την πολιτική του 15-19: “Ναι αδικήσαμε την μεσαία τάξη, αλλά για να βγάλουμε τη χώρα από τα Μνημόνια και με γεμάτα Ταμεία. Όχι για να κάνουμε απευθείας αναθέσεις και να δίνουμε σε ημετέρους”
Κλίκ για μεγέθυνση

Σε μια σημαντική τοποθέτηση με την οποία κλείνει οριστικά τον κύκλο της προπαγάνδας και της σπέκουλας από πολλές πλευρές, κατά του πρώην ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτου, για την σκληρή και άδικη, όπως και ο ίδιος παραδέχτηκε, προς τη μεσαία τάξη, οικονομική πολιτική της περιόδου 15-19 , προχώρησε μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αφού ξεκαθάρισε ότι αποτελεί “Υποχρέωση και βούληση να αποκαταστήσουμε την αδικία για τη μεσαία τάξη” για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα των συντακτών (Τάσος Παππάς, Δημήτρης Τερζής) για την επιβαρυντική προς τη μεσαία τάξη οικονομική πολιτική που ασκήθηκε στην προηγο΄’υμενη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε:

• Στο συνέδριο σας άκουσα να λέτε πως «στεκόμαστε με ενσυναίσθηση, χωρίς έπαρση απέναντι σε όσους αναγκαστήκαμε να αδικήσουμε». Εδώ λοιπόν υπάρχει το θέμα της ανάκτησης της εμπιστοσύνης από την κοινωνία. Πώς θα πείσετε τον κόσμο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όντως είναι «πιο έτοιμος, πιο έμπειρος, πιο αποφασισμένος», όπως λέτε ότι είστε; Πώς θα του δώσετε να καταλάβει ότι όντως αξίζετε μια δεύτερη ευκαιρία;

Λέγοντας την αλήθεια στον ελληνικό λαό: Ναι, αδικήσαμε τη μεσαία τάξη, δεν υπάρχει αμφιβολία. Αλλά δεν το κάναμε από καπρίτσιο, ούτε γιατί θέλαμε να φτιάξουμε δικό μας ταμείο με απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς σε ημετέρους. Δεν ήταν δική μας επιλογή. Δεν ήταν καν επιλογή. Ηταν εξαναγκασμός. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να πετύχουμε έναν στόχο εθνικό: Να βγάλουμε τη χώρα από το καθεστώς της επιτροπείας και την οικονομία από το καθεστώς της χρεοκοπίας. Και ακριβώς επειδή εμείς παρά τη θέλησή μας αδικήσαμε τη μεσαία τάξη, είμαστε αυτοί που τώρα ερχόμαστε με βαριά ηθική υποχρέωση και με ισχυρή βούληση να αποκαταστήσουμε την αδικία, δίνοντάς της στήριγμα και σανίδα σωτηρίας από την τρικυμία στην οποία βρίσκεται σήμερα, εξ αιτίας όμως όχι αναγκαστικών επιλογών όπως την εποχή των μνημονίων αλλά συνειδητών επιλογών του κ. Μητσοτάκη.

Που κέρδισε τις εκλογές με σημαία τη μεσαία τάξη και την εξαπάτησε ξεδιάντροπα. Εταξε καλές δουλειές και ευημερία και έφερε νέα χρέη, υπέρογκους λογαριασμούς, απίστευτη ακρίβεια και νέα φτώχεια. Αν λοιπόν κάποιος σήμερα μπορεί να εγγυηθεί αύξηση διαθέσιμου εισοδήματος, αντιμετώπιση της ακρίβειας, χτύπημα των καρτέλ, αύξηση μισθών, διαγραφή πανδημικών χρεών, στήριξη συνταξιούχων, χρηματοδοτικά εργαλεία και στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων, είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Και είναι διπλός ο λόγος: Και γιατί δεν δεσμευόμαστε από συμφέροντα αλλά και γιατί αισθανόμαστε την ισχυρή ηθική υποχρέωση να επανορθώσουμε όποιες αδικίες επιφέραμε διαπράττοντας το πατριωτικό μας καθήκον να σώσουμε τη χώρα από την κατάσταση χρεοκοπίας στην οποία την παραλάβαμε.

πηγη: https://thefaq.gr

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου