Παρά τις αντιδράσεις των δημάρχων, μετά από αίτημα της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), τα τέσσερα γήπεδα του Αττικού Άλσους θα διαχειρίζεται πλέον ιδιωτικός αθλητικός όμιλός, ενώ τηΔευτέρα απαγορεύεται η ελεύθερη πρόσβαση στις εισόδους των αθλουμένων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Αυγής, οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν την έντονη αγανάκτησή τους για τα λουκέτα στους χώρους άθλησης που επισκέπτονταν καθημερινά για την δωρεάν άθλησή τους. Καταγγέλλουν δε, πως «δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από τη διοίκηση της Περιφέρειας ότι είναι επιλογή της να δώσει τους χώρους άθλησης σε ένα ιδιωτικό σωματείο»

Με δύο αποφάσεις, η πρώτη της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής και η δεύτερη της ΓΓΑ, συγκαλύπτονται εμφανώς οι προθέσεις του υφυπουργού Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη να καταργήσει το πρόγραμμα «Άθληση για Όλους», μεταβιβάζοντας την διαχείριση των γηπέδων στον όμιλο αντισφαίρισης Ν.Ιωνίας. Με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής κατόπιν αιτήματος της ΓΓΑ αφενός παρατάθηκε η ισχύς της προγραμματικής σύμβασης από 31.12.2023 στις 31.12.2025, με την οποία η Περιφέρεια έχει τη διαχείριση και συντήρηση των τεσσάρων αθλητικών χώρων και η ΓΓΑ πλήρωνε τη μισθοδοσία των γυμναστών με σκοπό να μην επιβαρύνονται οικονομικά οι αθλούμενοι για την εκγύμνασή τους.

Η μάλλον δόλια τροποποίηση των όρων της σύμβασης της δίνει τη δυνατότητα «να παραχωρεί τη χρήση των αντίστοιχων αθλητικών εγκαταστάσεων του Αττικού Άλσους σε ειδικά αναγνωρισμένα και επιλεγέντα από την ίδια αθλητικά σωματεία, τα οποία θα υλοποιούν τα προγράμματα δωρεάν άθλησης των πολιτών για επτά (7) ώρες τουλάχιστον ημερησίως». Αμέσως μετά η ΓΓΑ εξέδωσε στις 17 Αυγούστου 2021 απόφαση με την οποία παραχωρεί τη χρήση των τεσσάρων γηπέδων στον όμιλο αντισφαίρισης Νέας Ιωνίας.

«Χάριν της δωρεάν άθλησης, το τένις έγινε λαϊκό άθλημα. Τώρα τι θέλουν; Να μας το καταργήσουν κι αυτό;» διερωτώνται αγανακτισμένοι οι αθλούμενοι κάτοικοι, και σε επιστολή τους καταγγέλλουν:

«Η Περιφέρεια Αττικής ιδιωτικοποιεί τον αθλητισμό και αποκλείει την ελεύθερη άθληση από το Αττικό Άλσος.

Εδώ και δέκα χρόνια η χρήση των γηπέδων Αντισφαίρισης του Αττικού Άλσους ήταν ελεύθερη από τους πολίτες, ενώ ταυτόχρονα υλοποιούνταν προγράμματα δωρεάν προπονήσεων για ενήλικες και παιδιά από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Με αιφνιδιαστική ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής (135/19-1-21), παραχωρήθηκε η χρήση και εκμετάλλευση των γηπέδων τένις σε ιδιωτικό αθλητικό σωματείο. Ήδη έχει εγκατασταθεί ο Όμιλος Αντισφαίρισης Νέας Ιωνίας και δεν επιτρέπεται πλέον η ελεύθερη άθληση.

Είμαστε αθλούμενοι στο Αττικό Άλσος και ωφελούμενοι του προγράμματος «Αττικό Άλσος – Άθληση για όλους».
Ζητάμε:

· Την ανάκληση της τροποποίησης της σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ώστε να απομακρυνθεί κάθε ιδιωτικός φορέας από τη διαχείριση και εκμετάλλευση των γηπέδων του Αττικού Άλσους.

· την επιστροφή της διαχείρισης στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ώστε να επανακτήσουν τα γήπεδα τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα τους.»

πηγη: https://thepressproject.gr